За голф 1.6 ABU
За голф 1.6 ABU
Здравеите колеги имам въпрос за голф3 1.6ABU.Та въпроса ми е визоално двигатела само по моно инжекциона ли се различава от 1.4ABD.Обикаляме с едно приателче за голф и го загледа този а на мен двигателя ми прилича визуално на моя 1.4 ABD та дори и скорустите.Продавача казва че е 1.6 но от страни кадето е номера е раждясало и не може да се види.Лепенката в багажника не е от дясно а е от ляво ,а от дясно е свалена има остатук от лепилото.Километража е до 200 като средата е 110 като на моя ,а тои е с 4 степенн скорусна кутия.Какви са ви отзивите за този двигател.Много ще съм благодарен ако някои сложи снимки на двигателя.Благодаря предварително.
- vanko@az
- Автомобил:
- Двигател:
аз също съм доволен от 1.6 ABU. макар тук някай разбирайковци да се изказват негативно за този мотор,смятям ,че щом Дойчо го е създал значи е добър!има неща които обаче трябва да знаеш за този мотор
1.като динамика е добър ,но не е за високи скорости
2.доста икономичен на бензин и добре понася работа на газ!
3.някой казват ,че повечко загрявяли,но при мен не е така -внесена е от Италия и термостата е за по-топъл климат,и въпреки това зимата си загрява нормално!
4.частите за двигателя са като цяло малко по-високи в сравнение с 1.8,това е защото са по-ограничена серия
Като за край ще ти кажа карам я от 3-4 години и съм супер доволен
1.като динамика е добър ,но не е за високи скорости
2.доста икономичен на бензин и добре понася работа на газ!
3.някой казват ,че повечко загрявяли,но при мен не е така -внесена е от Италия и термостата е за по-топъл климат,и въпреки това зимата си загрява нормално!
4.частите за двигателя са като цяло малко по-високи в сравнение с 1.8,това е защото са по-ограничена серия
Като за край ще ти кажа карам я от 3-4 години и съм супер доволен
- vanko@az
- Автомобил:
- Двигател:
в профила ми има снимки на колата и на двг
ако това ще ти помогне, колко киловата е колата която гледахте
ABU-55KW
ABD-44KW
http://forum.vwclub.bg/garage.php?m ... ge_id=4755

ако това ще ти помогне, колко киловата е колата която гледахте
ABU-55KW
ABD-44KW
http://forum.vwclub.bg/garage.php?m ... ge_id=4755
Последна промяна от vanko@az на Нед 16 дек 2007 14:44, променено общо 1 път.
:)
И аз сам сас такъв мотор засега сам доволен само бензин слагам и карам но някои хора ми викат 4е харчили мн. и скоросната кутияя заминавала бурзо но нз за ся сам мн.доволен...1.6 ABU
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
Някой да ме поправи ако греша, но приликата между 1,6 абу и 1,4 абд може би се дължи на факта че блока е един и същ (поне така мисля) (при 1,6 хода на буталото е по дълъг) ... различен е инжекцион (предполагам има и други козметични разлики). На външен вид си приличат доста ...
Колкото до 1,6 абу ако можеш не взимай точно него, ако ли не карай си със здраве
Колкото до 1,6 абу ако можеш не взимай точно него, ако ли не карай си със здраве
Последна промяна от webdude на Съб 08 мар 2008 20:40, променено общо 1 път.
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Memorex написа:амммм свещи отзад тва опреелено е 1.6ABU
Ммм....... да.Моето абу е това.....повече от 7.5 /100 км. бензин не харчи.....
А защо да има разлика моноинжекцията.....аз незнам дали е различна но ако е така защо да има разлика
Последна промяна от Ronin на Съб 08 мар 2008 20:44, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”