купувате си безжичен звънец и отваряте бутона . И от контактчето на копчето извеждате два кабела които можете да вуржите на някой прекъсвач примерно, на вратата като се отваря или слагате нов допалнителен бутон и на двете врати по един може и на багажника зака4ате копчето на тях тъй че като се отвори врата званеца да се задеиства или на плафона за лампата с помоща на реле за халогени да затворите веригата.. естествено другото тяло ще е във дома ви което ще звъни вие решавате звънящото тяло дали да е на 220 волта или с батерии ако е с батерии можете да го земате сус себе си вув една чантичка за кръста например незабравиаите да сложите и прекасва4 на пискалото 4е да ви писне у чантата като слизате и да ви се смеят с гъзъ си ----гледате колата да е на достатачно близо миасто сус вас двете работиат перфекно на разтоиание 20 -30 метра кат копувате званеца го пробваите предварително за обхватите да несе набутате с неподходиа6т и така си имате алармичка само следете батериите да не падат или свур6ат може да пробвате да захраните бутона направо от колата сус подходиа6т трансформатор или сапротивление и хем жена ви 6те разбира като се прибиарте.
Вариант. 2
Имам един стар GSM-сименс C35,и реших да си го сложа в колата.разглобих го и на мястото на еденицата запоих две жички.към тях реле,което се командва от ключетата за плафоните в купето,багажника и на предния капак.телефона е постоянно свързан към зарядно за кола.има и едно дискретно копченце за изключване на цялата система.за сега е в жабката,но обмислям по-скрито място.на "бързо набиране" на бутон"1" разбира се е моят номер.вече 2 седмици и отгоре не съм го изключвал за да го тествам-вече почти откачих от звънене,но системата е безотказна,зарядното не грее,акумолатора не пада,и тел ми звъни ли звъни....и всичко това защото не мисля да си подновявам каското:).пробвах да се качвам по наи-бързите начини които съществуват-пак си набира:)наи-гадното ще е ако ми звънне колата,а аз да съм далече от нея:)(добре че сме като дупе и гащи) (IMG:http://www.opelclub-bg.com/forum/style_emoticons/default/19a.gif) (IMG:http://www.opelclub-bg.com/forum/style_emoticons/default/flag_opel.gif) (IMG:http://www.opelclub-bg.com/forum/style_emoticons/default/20ashley_results.gif) (IMG:http://www.opelclub-bg.com/forum/style_emoticons/default/3.gif)
аларма самоделка за кола
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
аларма самоделка за кола
Последна промяна от maznia на Съб 25 апр 2009 23:20, променено общо 2 пъти.
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ко туй красноречие бре колега, зави ми се свят до де ти прочета статията, не се засягай и аз съм така понякога в бързината, но се старай повече и когато пишеш мнение си го проверявай за грешки с бутона "Преглед". Иначе идеята ти е добра, аз имам такава аларма на гаражите ми, но за датчик използвам сензор за движение, свързан за бурона на звънеца с контактно реле, статията (със снимки) я има в "Направи си сам"... 

- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Мазен .... ако садим по прякора или Юзара никога няма да ми седнеш в колата
, а и искам да ти кажем че хич те няма в главата.Ти си ЛУД ве брато,пълна бесмислица.Че като нямаш пари ще си събереш малко и ще си купуш тва което ти е нужно
.. с тва расъждение може да те запиша в първи КЛАС
" можело званеца да го сложиш в чантичката накръста " и кво както седиш и почва да звани мелодията на дядо коледа

" можело званеца да го сложиш в чантичката накръста " и кво както седиш и почва да звани мелодията на дядо коледа

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
след това "малко" отклонение от тема на колегите да вметна че идеята никак не е зле като допълнителна застраховка
тези аларми дето ги продават по магазините крадците ги обезвреждат с затворени очи
докато чистата самоделка е друга работа
все пак я си признаите хуквате ли всеки път към балкона когато чуете да пищи аларма на повечето коли мелодията е една и съща я е вашата я не
друго си е като писне у вас
според мен това е едно добро допълнение към вече поставена аларма и остава само малкия проблем с дистанцията на деиствие на звънеца ( да му мислят тия на високите етажи
) поздрави за темата
п.п. колеги недеите издребнява да се карате за глупости

п.п. колеги недеите издребнява да се карате за глупости

благодария колега ----mirror---- виждам че доста хора ме подкрепиха за тази идеия аз вече я имам тази аларма и си деиства доста добре понеже съм във къшта ако ниякои реши да я пробва да каже ниакои нова идея.--- алармата не се влиае от никакви вуншни източници дори да доиде хакер сус компа и да ти отвори колата да ти изгори алармата или да ти адаптира ново дистанционно ---както наи лесно става ---безжичниа званец си бичи се пак нали не сте се похвалили че имате такова нешто в колата то си е таина само за вас --сега обмислиам проследияване на колата пак самоделка. Имам едно укаве дет се продава микрофонбезжичен имам го и него вече дет се хвашта на радио честота има обхват 60 метра него обмислиам какда го закърпия кум бутония този радио микрофон го има във електро магазините от сериата млад конструктор или нешто от рода запияваш си компонентите сам и си настроиваш честотата на колкот си изкаш мега хертца и кат писне излиза6 и хукваш след втората си жена колата ако са иа отвлекли ама това е само тема за размисал а какво ште кажете за това изгледаите клипа до краи --- http://vbox7.com/play:b5dc2c24 коментАРИ искам алармата е в процес на упдеит
Ето версиа 2. за аларма -ИДЕЯТА Е ВЗЕТА ОТ ОПЕЛ ФОРУМА НЕ Е МОЯ
Имам един стар GSM-сименс C35,и реших да си го сложа в колата.разглобих го и на мястото на еденицата запоих две жички.към тях реле,което се командва от ключетата за плафоните в купето,багажника и на предния капак.телефона е постоянно свързан към зарядно за кола.има и едно дискретно копченце за изключване на цялата система.за сега е в жабката,но обмислям по-скрито място.на "бързо набиране" на бутон"1" разбира се е моят номер.вече 2 седмици и отгоре не съм го изключвал за да го тествам-вече почти откачих от звънене,но системата е безотказна,зарядното не грее,акумолатора не пада,и тел ми звъни ли звъни....и всичко това защото не мисля да си подновявам каското:).пробвах да се качвам по наи-бързите начини които съществуват-пак си набира:)наи-гадното ще е ако ми звънне колата,а аз да съм далече от нея:)(добре че сме като дупе и гащи)
Имам един стар GSM-сименс C35,и реших да си го сложа в колата.разглобих го и на мястото на еденицата запоих две жички.към тях реле,което се командва от ключетата за плафоните в купето,багажника и на предния капак.телефона е постоянно свързан към зарядно за кола.има и едно дискретно копченце за изключване на цялата система.за сега е в жабката,но обмислям по-скрито място.на "бързо набиране" на бутон"1" разбира се е моят номер.вече 2 седмици и отгоре не съм го изключвал за да го тествам-вече почти откачих от звънене,но системата е безотказна,зарядното не грее,акумолатора не пада,и тел ми звъни ли звъни....и всичко това защото не мисля да си подновявам каското:).пробвах да се качвам по наи-бързите начини които съществуват-пак си набира:)наи-гадното ще е ако ми звънне колата,а аз да съм далече от нея:)(добре че сме като дупе и гащи)
Re: АЛАРМА САМОДЕЛКА ЗА КОЛА
нова идея, допълнение към първи пост, пак с реле за халогени или реле за време служещо да затвори верига эа определено време - го връзвам за автомобилна запалка, на която отпред има монтирани два газови патрона и сещате се кво става ако не изключите на време веригата
http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=11901
Това частично се покрива с една от идеите, но е по-цялосто завършена.
Това частично се покрива с една от идеите, но е по-цялосто завършена.
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vaskoto1 на Нед 26 апр 2009 16:19, променено общо 1 път.
Причина: мисля, че разчистването на темата не трябва да го тълкуваш като знак за сране на чисто вече!
Причина: мисля, че разчистването на темата не трябва да го тълкуваш като знак за сране на чисто вече!