Такаааааа.. Тази тема трябваше да я пусна по-рано, но едва сега намирам време, а смятам, че ще е нужна на много колеги при взимане на решение при кой застраховател да се застраховат. Ето какво стана преди около 2 месеца:
По време на движение по Панорамния път, усетих вибраций спрях и видях, че предна дясна гума е спаднала. От външната страна нямаше нараняване. Спадането на гумата може да е по различни причини – повреден винтил, повредена джанта, пирон и т.н., повреди които са отстраними. Ето защо аз свалих повредената гума и монтирах резервната. Чак след като я свалих от колата видях, че гумата е разкъсана, а джантата изкривена. Ето две снимки:
- http://img.data.bg/i.php?show=709437&ctrl_id=nx5ug8#img
- http://img.data.bg/i.php?show=709439&ctrl_id=s8gr60#img
Тъй като повредата е от вътрешната страна аз нямаше как да разбера, че повредата е невъзстановима и се налага да се замени с нова гума, а не да се ремонтира.
Като дългогодишен шофьор след като вече бях свалил повредената гума и установих , че тя е негодна, аз се обадих в КАТ. От там с видимо възмущение ми обясниха, че ще дойдат най-рано след няколко часа. По телефона ми обясниха, че мога да отида на другия ден в сградата на КАТ за да ми издадът протокол. (Припомням, че събитието се случва около девет часа вечерта в неделя.) На другия ден, преди да отида на оглед аз се свързах по телефона със служител на ДЗИ и с него изясних, че протокол от КАТ не е абсолютно задължителен. За това аз отидох направо в ДЗИ за оглед без да имам протокол от КАТ. Ето какво констатираха те:
- http://img.data.bg/i.php?show=709441&ctrl_id=xydai5#img
На огледа експертите на ДЗИ измиха калта от останалите 3 гуми на колата за да проверят марката, модела и датата на производство. Уточнявам, че гумите са нови. Купих ги в средата на май 2007г. и са с дата на производство 8-а седмица на 2007 г.
А ето и официалният им отговор на 3-тата седмица:
- http://img.data.bg/i.php?show=709443&ctrl_id=32hs81#img
Ето защо ми отказват плащане : Цитирам “ След внимателен преглед на документите по щетата установихме, че след настъпване на застрахователно събитие застрахования е извършил ремонтно- възстановителни работи по пострадалото МПС и не е представил документ от компетентните органи”. Та с две думи отказват ми плащане защото съм поставил резервната гума. Тук изобщо не става ясно кави документи изискват за очевидно разкъсана гума и от кои органи.
Искам да добавя, че по време на сключване на договора за застраховка “Автокаско” и последвалия оглед колата беше с тези гуми.
Писах възражение до този Здравко Шушков, този път по емеила но отговор няма.
Та мисля си , че както са тръгнали нашите управници да синхронизират всички цени с тези в Европа време е вече да въведът и обещетение чрез бърза процедура в съд т.е. в случай като този вместо да се разправям с разни чиновници, да мога да отида в най-близкия съд, веднага да подам жалба и с обикновен свидетел съдията веднага да удари с чука по тезгяха и да посочи кой да ми плати щетите. А до тогава само ще псуваме на поразия....
Застраховка в ДЗИ –Четете внимателно и мислете подсъзнателнo
- dan40
- Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
- Двигател:
бате аз почнах вече да се примирявам с цялата ситуация в България . Мисля , че изгубеното време за разправии и нервите са единствено в наш минус. Каквото и да правиш , към който и да се обърнеш навсякъде си един "прост" гражданин, на който никой, от която и да е било институция не му обръщат внимание . И да ги съдиш и да не ги съдиш изхода ще е един - ти ще си най вътрешно от цялата работа.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
като гледам тогава на всякъде ти отказватila написа:santo_trafficante написа:при нас не е такаPichaga написа:нормална практика![]()
за 2 дена заведох 2 щети за алуминиеви джанти![]()
едната с протокол другата безникакви грижи
- майтап бе Уйли![]()
Генерали е прочута с отказите си да плаща. Може би имаш пред вид, че ти лично си съдействал

п.с. майтапче

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”