На моя котак много му мирише пикоча-болен ли е или ...?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 10 дек 2007 15:24

то на кой не му мирише деа ...

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 10 дек 2007 16:00

:shock :shock
абе хора кви теми пускатв :shock :shock

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 10 дек 2007 16:10

:056: :056: :056: :056: :lady_dance_party: :lady_dance_party: :lady_dance_party:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 10 дек 2007 16:17

santo_trafficante написа::shock :shock
абе хора кви теми пускатв :shock :shock

има и компетентни отговори обаче :idea:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 10 дек 2007 16:18

Виж някой ветеринар, или форума за домашни любимци, тука едва ли ...
И ако темата отиде в грешна посока ще изчезне

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пон 10 дек 2007 17:28

dobrinb написа:Виж някой ветеринар, или форума за домашни любимци, тука едва ли ...
И ако темата отиде в грешна посока ще изчезне

Абе не пип темата, човека има проблем, аз мойта котка, ми е 1000 по скъпа от скапаната кола дето карам... така че нека да помогнем.

Колега, ако за пръв път се размирисва кофти най- вероятно е здравословен проблем. Не губи време а веднага на чичо лекар. Ако не е кастриран има вероятност просто да е почнал да маркира. Пикае ли на странни места.. т.е. не типични за него? Пръска ли по мъничко тук таме? Ако е това значи е разгонен, ако не е това... веднага на лекар. На мъжките котки им се запъшват пикочните канали от твърдата храна, към която те лесно се пристрастяват. женските нямат този проблем, тъй като са им по широки каналите..... Друг вариянт си е да е ял няква кофти храна и от там да мирише.... та мисли и действай.....

Потребителски аватар
asuan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asuan » Пон 10 дек 2007 18:58

Виж сега колага. Аз съм ветеринарен лекар и според мен е най-добре да се извърши специализиран преглед в клиника, защото може да се касае за сериозен проблем, особено при мъжки котараци. Гледам че си от Пловдив ще ти дам координатите на една клиника -гр.Пловдив, жк "Тракия" ул. "Кн. Борис І" до уч. "Черноризец Храбър" тел: 032 68 27 91; 0898 59 23 89 клиниката работи до 20 ч. Съвета ми е да не се бавиш и по- скоро да го заведеш за да се избегнат усложнения. За качеството на работа на колегите ти гарантирам. Надявам се да съм ти бил полезен и да пишеш какво е станало

Потребителски аватар
valcosel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valcosel » Пон 10 дек 2007 19:44

100% си маркира територията.Аз имам женска и нямам тоя проблем но когато се разгони :banghead:

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Пон 10 дек 2007 20:34

asuan написа:Виж сега колага. Аз съм ветеринарен лекар и според мен е най-добре да се извърши специализиран преглед в клиника, защото може да се касае за сериозен проблем, особено при мъжки котараци. Гледам че си от Пловдив ще ти дам координатите на една клиника -гр.Пловдив, жк "Тракия" ул. "Кн. Борис І" до уч. "Черноризец Храбър" тел: 032 68 27 91; 0898 59 23 89 клиниката работи до 20 ч. Съвета ми е да не се бавиш и по- скоро да го заведеш за да се избегнат усложнения. За качеството на работа на колегите ти гарантирам. Надявам се да съм ти бил полезен и да пишеш какво е станало

Евала!
Днес ходих до клиниката, която се намира зад Четвъртък пазар. Оказа се, обаче, че се е преместила близо до у-ще Черноризец Храбър, а на старото място е било залепено листче с телефон, но дъжда го е изтрил :roll: .
Ако става дума за същата клиника (на която вече съм ползвал услугите), то мнението ти ми идва точно навреме и на място (независимо че е авто форум :wink: ). Тъкмо се чудех кога да ходя да търся къде точно се намира на новото място.

За сведение - котака го храня с пилешки мръвки и други ..., гранули не му слагам много често и едва ли е от тях. Не маркира територия - чишка винаги в тоалетната на едно и също място. Завалията не е кастриран, ама и изобщо не се е сещал за "дамско" от както съм помагал на майка му да го роди :wink: :D

Утре ще звънна на посочените телефони и прочее. Като го прегледат ще пиша ква е анамнезата.

П.С. Форума ни е доста отворен към всякакви теми - моля не му пречете да се развива :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 11 дек 2007 10:10

Уртерата на мъжките котараци е с формата на S....при хранене със суха храна поради високото белтъчно съдържание се отделят големи количества клистали пикочна киселина в урината....те се утояват в пикочния мехур и постепно запушват уретрата....на не се променя миризмата на урината...
Промяна в миризмата на урината може да има при следните случаи
1.Прибавянае на уринна инфекция-урината става и мътна,а животното е фебрилно и интоксикирано
2.Наличие на бъбречна недостатъчност-установява се само с лабораторни изследвания(креатинин,урея)
3.Промяна в храната с който се храни животното.
4.Повишено ниво на тестостерона в резултат на
-Тумори
-обичайни вариации при външно стимулиране(миризма на разгонена котка-може да се донесе и с обувките и дрехите отвън!)
повече информация -на лични!

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Нед 16 дек 2007 17:16

На котака му нямало нищо сериозно. Изписаха му антибиотик за евентуално възпаление на пикочните пътища и прочее, защото в урината му имало леко повишено количество на червени кръвни телца.
Ще го пие една седмица.
Ако продължи да мирише пак, сигурно ще го уча да чишка в тоалетната чиния ...

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 16 дек 2007 17:18

кастрирай го и проблема се решава завинаги

Потребителски аватар
Iv0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv0 » Пон 17 дек 2007 23:10

Jocker те е ориентирал доста точно само да дооточня , че кристалите в котешката урина се получават най -вече от застоял живот и затлъстяване и хранене с нискокачествени храни съдържащи разтителен протеин , променящ pH-то на урината към алкално.направете необходимите изследвания на урината и кръвта му сега(не е чак толкова скъпо, пък и не е излишно) и после храни котарака САМО С КАЧЕСТВЕНИ ГРАНУЛИРАНИ ХРАНИ НАД 8-9 ЛВ. ЗА КИЛОГРАМ И МУ НАМАЛИ ТЕГЛОТО АКО Е НАД НОРМАТА
Аз съм ветеринарен лекар в най-голямата клиника в Русе, че и в северна България.Това е най-накратко , че ме мързи да пиша сега повече пък и си му решил проблема както виждам.

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Пон 17 дек 2007 23:16

една позната е мн добър вет питах я и каза да го изследваш за хепатит, ако си близо до младост направо да те насоча към тях казваш че аз съм те пратил мн са точни

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 18 дек 2007 1:18

колега каква порода ти е котарака ... можели да пуснеш някоя снимка, просто да го вида от лиубопитство

Върни се в “ОФФ-Топик - други”