Проблем с хидравликата може би ....

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 17 дек 2007 23:23

amiable написа:...Ще ходя да търся майстор който да измери и установи дали е крива гредата (кой знае колко работа е смяната на това чудо) да имаш случайно спомен колко пари струваше?

Нямам точен спомен колко струваше, то едно ли е да го помня. Гредата май беше около 60-80лв., а за работа не помня грам...а работата си е много, да знаиш. Както каза колегата по-горе хубаво е наистина да обърнеш гумите за проба (да обърнеш в смисъл да сложиш лявата отдясно и обратно)

Потребителски аватар
amiable
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amiable » Вто 18 дек 2007 9:47

Iv0 написа:Колега тези симптоми са и в резултар на криви гуми или джанти, каза че си сменил гумите а джантите сигурен ли си, че на наред?
Аз имах такъв проблем и смених цялата предница и лагер и накладки
и се така докато не хварлих траялките!Поне преди да мериш завърти гумите ако не си го правил - веднага че се извърти на някъде другаде болана ако е от гуми или джанти де!

Иво, въртял съм гуми, леви с десни, предни с задни, пробвах и с чужди гуми и джанти от човек на който колата му е добре, все тая. Още повече, че зимните ми гуми са на стоманени джанти, а летните на алуминеви и проблема не изчезва. Днес мерих разстоянието от гумата до ръба на прага (на едно и също място в най-горния край на прага) и забялязвам 2-3 мм разлика, разтоянието между лявата гума и прага е по-голямо. Не съм сигурен дали обаче гумите са точно направо.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 18 дек 2007 10:17

amiable написа:...забялязвам 2-3 мм разлика, разтоянието между лявата гума и прага е по-голямо. Не съм сигурен дали обаче гумите са точно направо.

Тази разлика може да дойде от амортисьори, пужини, тампони... дори от изброените неща, но намиращи се на задния мост ;)
Сам прецени- ако задна дясна пружина ти е омекнала, колата леко ще клекне натам. Логично, ще се вдигне отпред в ляво ;)

Върни се в “Passat”