Поло-то не пали - ток има, бензин има - Вече Върви!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Пон 17 дек 2007 17:39

добре де колега, я направи следният опит: завърташ на стартер и като не иска да запали повърти още 5-6 пъти
след това виж дали качва бензин като палиш
ако качва развии свещите и виж мокри ли са
ако не са мокри и бензин стига догоре виж дали идва ток до дюзата :wink: гледам че си писал че колата има имобилайзер :arrow: може някой учен да го е вързал да прекъсва веригата на дюзата :wink: и затова да не пуска :wink: направи този опит и пиши :wink:

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пон 17 дек 2007 20:48

vladko_g40 написа:добре де колега, я направи следният опит: завърташ на стартер и като не иска да запали повърти още 5-6 пъти
след това виж дали качва бензин като палиш
ако качва развии свещите и виж мокри ли са
ако не са мокри и бензин стига догоре виж дали идва ток до дюзата :wink: гледам че си писал че колата има имобилайзер :arrow: може някой учен да го е вързал да прекъсва веригата на дюзата :wink: и затова да не пуска :wink: направи този опит и пиши :wink:

колега благодаря - изводите са следните:
:arrow: въртял съм много пъти и за кратко пробвах, и за по-дълго 5,6,7... пъти, и с изчакване между опитите и всякак - мъчил съм я много, няма никакво значение
:arrow: бензин качва, на разхлабен маркуч преди кутията на възд. филтър, като въртя - пръска бензин - не е помпа
:arrow: свещите са ок, малко черни, но сухи - искра има
:arrow: от дюзата на инжекциона няма бензин, вероятно и ток няма, защото като запали - си върви колата - и няма дори перкъсване, тресене или придърпване, явно нещо прекъсва подаването на ток, (респективно и на бензин) от инжекциона, дали е имобилайзера - нямам идея - тъй като не знам как да го "изключа" въобще да не прекъсва каквото и да е, за да проверя, не знам и как да проверя дали има ток до дюзата? - аз също съм на мнение че дюзата на инжекциона няма захранване с ток, след като един път пали, друг път - не без определена причина - явно нещо по електрониката прекъсва (на случаен принцип) - но какво е - не се сещам как може да проверя на място. За това питам понеже чета по други теми, че трудно или никакво палене може да се предизвика от повреден темп. датчик - за това ми се ще да го тествам и него, въпроса е като го откача от буксата - дали изобщо може да покаже - от него ли е или не. С други думи: (по принцип) техн. изправен и работещ нормално двигател, ако му бъде изключен темп. датчик - би ли следвало да пали и работи и без него (макар и не нормално)? :roll:

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пон 17 дек 2007 21:32

...в допълнение - понеже не бях 100 процента сигурен какво прекъсва точно имобилайзера и за това току-що слезнах и пробвах - изваден централен кабел - подпрян на двг - като изключа имобилайзера и въртя - искра има, в момента в който не го изключа и въртя - искра няма - имобилайзера "реже" захранването на бобината - 100% сигурно.
P.S. - пробвах да въртя с изключен темп. датчик - няма разлика грам. Каквото и да значи това. :lol:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 17 дек 2007 22:10

kimbaten написа:P.S. - пробвах да въртя с изключен темп. датчик - няма разлика грам. Каквото и да значи това. :lol:

Като го откачиш от буксата се получава същото както при карбураторна кола да и опънеш смукача докрай :!: - Това за Поло ААU - дето си е моноинжекц. като твоето. Докато при АЕX-са вообще не ще да запали пущината с откачен темп датчик

п.п. Писъл съм доста за този синия датчик във подфорума на поло - аз лично не мисля ,че е от него

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пон 17 дек 2007 23:03

Anbuch написа:...аз лично не мисля ,че е от него...
аз също - пробвах го от отчаяние - отчаяна кауза - отчаяни опити, когато запали колата си върви супер. По мойта логика (можеби не е правилна) - не би трябвало да е нещо механично (запушване, недобър контакт, зацапани, неработещи свещи или нещо подобно) най малкото щеше да се усети по време на каране а то - нищо - върви, дърпа, държи обороти. Единственото което правеше преди тая случка беше сутрин, на границата да загрее и да си свали оборотите от 1000 на 850, малко играеха но не повече от минута - след това си "заспиват" на 850 - това винаги го и правело на по-студено време и като бързам, тръгна и не изчакам 1-2 мин да позагрее. Другото е че като "умря" първия път, след това 2-3 пъти запали по-тудно, но запали. Въпроса е какво може веднъж да "пуска" бензин на инжекциона, веднъж - не, без конкретна причина. Остава да проверя ХОЛ-сензора данеби да е от него проблема - което не знам възможно ли е без да го сменям?

Потребителски аватар
vladko_g40
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Вто 18 дек 2007 9:33

kimbaten написа: Остава да проверя ХОЛ-сензора данеби да е от него проблема - което не знам възможно ли е без да го сменям?
ако имаш повреда от датчика на Хол няма да имаш искра :wink: той няма нищо общо с пускането на бензин :wink: при положение че имаш искра няма какво да търсиш при датчика :wink: ако имаш мултицет замери когато колата не иска да запали дали идва напрежение до един от кабелите(щото не помня на кой точно :oops: ) значи до дюзата идват 2 кабела. Премери дали идва +12V напрежение с мултицета между всеки един от тях и маса като въртиш на стартер:wink: на единият требе да има :lol:

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Вто 18 дек 2007 9:49

то, това - лесно - единия трябва да има напрежение 12В - само единия ли?

Потребителски аватар
vladko_g40
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Вто 18 дек 2007 9:53

kimbaten написа:то, това - лесно - единия трябва да има напрежение 12В - само единия ли?
ми на другия компютъра пуска маса, ама ти не можеш да хванеш импулсите, щото са за някакви милисекунди :wink: затова ти казвам да мериш спрямо маса :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 18 дек 2007 10:05

Да, ако ти се еб@ва датчика на Хол - от ниската страна на бобината (трите кабела) - няма напрежение като дадеш на контакт. Абе ходи си вземи един мултицет и тогава ще му мислим - 5-7 лв те оправя. Иначе една комп. диагностика веднага ще засече датчика на Хол

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Вто 18 дек 2007 10:24

сега - първо за кабелите които отиват към дюзата - тея кабели или са 4 или аз нещо не мога да броя правилно - показвам
:arrow: Изображение

Потребителски аватар
vladko_g40
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Вто 18 дек 2007 10:35

ми хайде откачи буксата отвън и премери :wink: ще я видиш като свалиш "тенджерата" :lol:

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Вто 18 дек 2007 14:13

Колеги, кажете ми тоя тъп клапан за регулиране на налягането в инжекциона - може ли той да ги прави тея мизерии а аз да си троша нервите и ваште също и да проверявам букса по букса дали има тоци? Преди време налягането беше много ниско и проблема беше в този клапан - "поправиха" ми го - до колкото може да се поправи такова нещо - кажете - как да го проверя? ако е от него - така или иначе е за смяна - кажете колко може да струва т'ва нещо и лесно ли се сменява? ако е 40-50 лева - го сменям и око ми не мига - дори и да не е от него проблема! (мразя да имам "закрепени да работят неща" по колата). Дайте ми повече инфо ако можете - къде и колко може да струва това чудо - поне някакъв порядък пари, да не се окаже че е 250 лева примерно?

за това говоря: :arrow: Изображение

Потребителски аватар
vladko_g40
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Вто 18 дек 2007 15:00

не знам колко пари е, но можеш да провериш колко е налягането в горивната система с манометър :wink: само така можеш да установиш дали работи :wink:
п.п. идва ли ток до дюзата?

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Вто 18 дек 2007 15:14

vladko_g40 написа:не знам колко пари е, но можеш да провериш колко е налягането в горивната система с манометър :wink: само така можеш да установиш дали работи :wink:

не зная - колата не е тук, пък и аз не разбрах как да проверя идва ли ток. Хайде - мултицет ще взема - обаче с тоците не съм никак на Ти - нито знам как се мери нито знам кое трябва да премеря.

vesanakis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesanakis » Чет 20 дек 2007 15:38

kimbaten написа:
vladko_g40 написа:не знам колко пари е, но можеш да провериш колко е налягането в горивната система с манометър :wink: само така можеш да установиш дали работи :wink:

не зная - колата не е тук, пък и аз не разбрах как да проверя идва ли ток. Хайде - мултицет ще взема - обаче с тоците не съм никак на Ти - нито знам как се мери нито знам кое трябва да премеря.

Значи,колега,имам същото поло,т.е. по-стария модел,то тъкмо 94 г. се спира от производство,ако и твойто е същото де,както и да е,двигателят е този...Та,сложиха ми алармата с имобилайзер,значи нямам думи колко нерви изразходих...То беше един малък пикльо,не е лошо момчето,ама имаше още много да учи,та той ми вързал така имобилайзера,че в момента в който върти стартера не палеше,когато отпусна ключа точно в този миг палеше.Няма да ти разправям зимата кво ставаше,пали ама друг път...един мой познат,голямразбирач,просто като него друг няма на света,това сериозно,ми отряза кабелите на имобилайзера и свърза директно бобината,както си беше преди поставянето на алармата,игнорира го просто...И така се родих отново,малей къв зор беше.Е,верно,че и един друг познат даде малко акъл и така.Според мен трябва да идеш на елкон,на всяка цена иди,после пак почваш отначало да търсиш,ще ти дадат акъл и за регулатора,надявам се,само че иди на хубав сервиз,питай колегите да ти кажат,че аз съм от Пазарджик,не знам за София...Че те едни сервизи,да те е страх да си оставиш колата,ужас ти казвам...
:horror: Пиши до къде си стигнал и не се отказвай,знам какво е,гадория голяма,от всичкото това лутане винаги има полза,поне ставаме по-зрели и опитни :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”