Точно за празниците ли?
Смяна на гарнитура на главата
- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на гарнитура на главата
Моля кажете ми колко ще ми струва горе долу ремонта по смяна на гарнитура на главата. Маслото има не здрав цвят, стой тъмно кафяво не е черно. При сваляне на главата какво друго трябва да се прави.
Точно за празниците ли?
Точно за празниците ли?
Колега, преди една седмица дадох 283 лв. за ново задно стъкло, защото ми го счупиха без никаква причина, след това дадох 400 лв. за основен ремонт защото колата ми смесва маслото с бензин, а сега се оказа, че след него нещата не са се оправили и сега се чудя какво да правя, та само да ти кажа, винаги може и по-зле, така че горе главата, пари ще изкарваме, важното е да сме живи и здрави.
п.с. Гарнитурата не би трябвало да е повече от 40 лв или някъде там, вече зависи колко ще те одруса майстора.
п.с. Гарнитурата не би трябвало да е повече от 40 лв или някъде там, вече зависи колко ще те одруса майстора.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
А защо се тревожиш за това че маслото е тъмно какфяво, може да нямаш проблем!
Започни да го набльодаваш, губи ли охладителна течност, има ли видими течове отвън, миризма на маслото дали мирише на бензин, цвят на свещите ( там където вкарва антифриз са по-бели от останалите, но пак не е гаранция ), цвят на маслото ( ако смесва с антифриз маслото става на боза, тъмно кафевия цвят е нормален, а когато е черен това е означава че вкарва изгорели газове в картера, а това води до повишено духане през щеката за мерене на маслото и други места)
И добре дошъл на клона колега!
Започни да го набльодаваш, губи ли охладителна течност, има ли видими течове отвън, миризма на маслото дали мирише на бензин, цвят на свещите ( там където вкарва антифриз са по-бели от останалите, но пак не е гаранция ), цвят на маслото ( ако смесва с антифриз маслото става на боза, тъмно кафевия цвят е нормален, а когато е черен това е означава че вкарва изгорели газове в картера, а това води до повишено духане през щеката за мерене на маслото и други места)
И добре дошъл на клона колега!
- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
Откакто съм взел голфа АБС мотор съм минал 900 км. с него с ново масло 10/40. Маслото ми е 5мм над максимума но така си го карам още от смяната /аман от маистори/.
Антифриз губи, за 900 км /2 месеца/ съм долял700 грама но радиатора ми покапва и това нее критерий.
Откакто взех голфа смених един куп работи.
Антифриз губи, за 900 км /2 месеца/ съм долял700 грама но радиатора ми покапва и това нее критерий.
Откакто взех голфа смених един куп работи.
- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”