От какво най-вече друсат голфовете ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vw-fan

От какво най-вече друсат голфовете ?

Мнениеот vw-fan » Вто 24 авг 2004 18:02

Купих тройката от София. Беше с газови амортисьори и рязани пружини, гуми 185/55/15, паднала ниско на външен вид много добре стоеше. Паднаха ми бъбреците докато се прибера. Вярно много стабилен автомобил на пътя обаче на децата им се разбълникаха мозъците. Четох, четох форуми и и сложих маслени Билщейн и някакви шведски пружини уж нормални. Дигна се като офроуд. Имаше голямо подобрение и според мен малка загуба на стабилност при спиране и завои. Обаче пак друса, по точно неприятни вибрации при малки неравности или леко разбит път, не е да изтупурка само като минеш през дупка ами вибрира отпосле - направо не е е кеф да я караш. Дайте мнение може ли да е от пружини, тампони или друго. Ако мина на 14 цола гуми дали ще има подобрение ?

Потребителски аватар
Sachko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот Sachko » Вто 24 авг 2004 20:12

Колега ти видял ли си някъде "Състезателна"кола да вози меко а :shock: ?хехе шегувам се...кажи кфо направи с старите пружини и амортесьори ???

А как така не е само да изтопурка ами и вибрира после ??? Нови амортесьори ли сложи?
ами не знам би трябвало да вози стегнато няма значение дали е ниска или висока провериха ли ти тампоните и макферсоните и накрайниците??Провери си ги ако сичко е изправно трябва да вози много стегнато и почти не друса (В сравнение с Голф2 де:))

А и щом казваш че имаш деца .... не че е моя работа :oops: ама голфчето според мен не е за семеен човек(особено с деца):))..Но това последното си е мое мнение,ти може друго яче да го виждаш..

vw-fan

Мнениеот vw-fan » Вто 24 авг 2004 20:48

Ми мене голфа ме кефи бе, пък и децата са малки. Като одъртея тогава ще си купя голяма и пенсинерска кола !
Амортисьорите, пружините и тампоните са нови. Макферсони и накрайници не съм проверявал - ще отида да ги видя - може ли да е от тях ?

Потребителски аватар
Sachko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот Sachko » Вто 24 авг 2004 21:34

Ами в макферсоните има един лагер и ако са преебани става неприятно тропане накрайниците също тропат гадно(а също така е и опасно)може да си провериш и шарнирите и те тропат а и са опасни закарай я да ти е огледат ако не можеш сам
а ако имаш желание дигаш на крик хващаш гумата и започваш да клатиш на ляво на дясно напред назад на горе на доло на където се сетиш:) хехе ако тропа хващаш някой друг да клати и ти гледаш от доло от къде помръдва:) шегувам се не че ти пречи да пробваш:)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 25 авг 2004 7:11

не говориме за тропащи части-не вкарвайте човека в ремонти дето няма нужда да ги прави.
пич-билщайн не произвеждат маслени амортесьори! това да го знаеш.
тия дето си земал са пак газови(някъде бях писал каква е разликата)
имай предвид че си купил супер амортесьори-да не хукнеш да ги сменяш сега!
друсането няма да ти се подобри освен ако не сложиш някакви ментаци дето да са баси кашкавала.
голфчето е с късо междуосие и не поема неравности като дългите лимузини. т.е. карай и се не бой!
просто по бавничко из дупките и по внимателската.
а на хубав път-ти сам си видял как се държи-като залепен!
само не влизай с 200 по завоите-не че няма да ги вземеш-ми ще ги вземеш на 3 колелета-малко е стресиращо... :lol:
супер ти е окачването-каране иска!
айде със здраве.

Потребителски аватар
Sachko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: От какво най-вече друсат голфовете ?

Мнениеот Sachko » Сря 25 авг 2004 10:45

vw-fan написа: по точно неприятни вибрации при малки неравности или леко разбит път, не е да изтупурка само като минеш през дупка ами вибрира отпосле - направо не е е кеф да я караш. Дайте мнение може ли да е от пружини, тампони ил ?

ето това е казало момчето и не го вкарвам в ремонти а му казвам ако наистина му тропа както казва не е зле да го провери

малко ОффТопиц--- Ваското1 ти кфо караш???

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 25 авг 2004 13:21

Пък ако желаеш маслени ти предлагам бартер, моите са SACHS и са на около 5000км с две години гаранция. Аз принципно искам да си вдигна Голфа отпред че като ходя на риба и все ми опира отдолу мама му стара... :(

vw-fan

Мнениеот vw-fan » Сря 25 авг 2004 18:38

Ваското1 и другите - благодаря за отговорите. Амортисьорите ги купих по ваши съвети от форумите. Наистина на кутиите имаше рисунка-информация,че имат газова част но продавача ме убеди,че това било реклама а пък амортисьорите си били маслени. Както и да е доволен съм от тях много, колата е стабилна и е вярно,че като ходиш за риба или по дупките (многото) не си трошиш маската отпред. Може би ме е яд малко защото никак не беше евтино и очаквах повече по отношение на возията. Не ги знам само тия "шведски" пружини дали не са неподходящи или е и от гумите 185/55/15 - дали не са и малко тежки. За зимата ще и сложа обикновенни голфови джанти и 14 цола зимни гуми - тогава и ще си проличи дали е от тях. Иначе ходих на майстор, вдигнаха колата, гледаха, блъскаха и ми казаха да си ходя - нямало за тях работа по нея.
Още веднъж Ви благодаря за отговорите и останете със здраве ...!!!

Потребителски аватар
ohrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ohrix » Сря 25 авг 2004 19:17

старите рязани ли бяха или `спортни` ?
щото искам да купувам питам... :wink:

vw-fan

Мнениеот vw-fan » Сря 25 авг 2004 22:23

Не знам, в мазата са - утре ще ги разгледам и ще ти кажа. Пружините предните със сигурност бяха рязани.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 26 авг 2004 7:19

принципно си на прав път и ако сложиш 14ки ще омекне возията-но ще се понамали стабилноста-това само когато те удари съчмата и почнеш да се правиш на типичен :lol: "голфаджия" :lol: -иначе при нормално каране няма да усетиш разлика в стабилност.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”