Странно скърцане на волана

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Странно скърцане на волана

Мнениеот Bob.Baev » Сря 19 дек 2007 16:04

Тъй като ми стана практика преди да ходя по майстори да се допитвам до вас - и този път не изневерявам на традицията.

Та проблемът е, че при навиване на волана надясно (без значение дали в движение или на място) ми скърца. Звукът идва откъм кормилната уредба, но се чува само когато се върти надясно.

Какво може да е и да се притеснявам ли, ако карам така известно време (500-600км)?

КОЛАТА НЯМА СЕРВО НА ВОЛАНА!

Благодаря ви предварително за отговорите!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 19 дек 2007 16:10

При мен скърцаше подобно и се оказаха сасъхнали шарнири на кормилното устройство.Майстора им вкара по една "спринцовка" с грес и вече половин година не се чуват.Имаше хора от форума дето ми обясняваха как пак щели се разскърцат и тва ква важна част била и как щяла ме предаде.За ся нищо такова.Пък и не виждам смисъл да си купа нови "туркиш" да ми разглобат половината окачване да ги сложат тях и пак да сглобат.Като се разскърцат след време ще хапнат още 1 инжекция грес :wink:

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Сря 19 дек 2007 16:19

Rabbit_TDI написа: една "спринцовка" с грес :wink:

хех, тъкмо преди малко говорих с бащата, той ми сподели че е имал подобен проблем на неговата кола - неговия майстор по същия начин е процедирал и досега проблеми никакви. дано се окаже само това.

нека и още някой да сподели преди да се заключи темата ;)

Потребителски аватар
mamara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mamara » Сря 19 дек 2007 16:51

при мен беше кормилен накраиник-скъсано маншонче.смених го с нов за16лева :D

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 20 дек 2007 8:28

Rabbit_TDI написа:При мен скърцаше подобно и се оказаха сасъхнали шарнири на кормилното устройство.Майстора им вкара по една "спринцовка" с грес и вече половин година не се чуват.Имаше хора от форума дето ми обясняваха как пак щели се разскърцат и тва ква важна част била и как щяла ме предаде.За ся нищо такова.Пък и не виждам смисъл да си купа нови "туркиш" да ми разглобат половината окачване да ги сложат тях и пак да сглобат.Като се разскърцат след време ще хапнат още 1 инжекция грес :wink:

Щом шарнир започне да скърца,значи е за смяна(няма как да изсъхне ако не е скъсан маншона,или ако не пропуска отнякъде-скъсан маншон-пълни се с боклуци-разбиват се шарнирните повърхности)....той вече е разбит....греста премахва скърцането ама разбитото остава...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 20 дек 2007 8:31

Както писах вече ми го казаха.Вече и мина повече от половин година и нямам грижи.Маншона не беше скъсан - просто 300к километри бяха направили греста на изсъхнала мърсотия.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”