Проблем Golf3 1.6Mi (ABU)
-
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 1.9TDI
- Двигател: AGR
Проблем Golf3 1.6Mi (ABU)
От скоро станах собственик на Голф3 1.6 АБУ и в началото не съм обърнал внимание, но напоследък ми прави впечатление следното: при студен двигател пали от раз (с малко подаване на газ) и се чува виещ звук и около 1 минута държи обороти(виенето спира), след което започва да прекъсва и е така докато загрее, като загрее държи сравнително стабилни обороти (800 и за кратки периоди падат за част от секундата). В допълнение че кажа че гори като змей (18 газ, над 12 бензин) Вчера смених свещите-никаква промяна (старите бяга катранено черни) Изчетох всичко в търсачката свързано с моя ABU мотор и прекъсването... нищо конкретно не намерих... Моля за вашите мнения от какво може да е... Благодаря предварително! 

- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Виенето може да е от ремъка на алтернатора, пповери го дали е хлабав, прекъсването може да е и от лоши кабели, лоли, палец и дистрибуторна капачка. Разход на гориво, там са доста причините например термостат, термодатчик на охладителната система, TPS- позиция на клапата, моторче за празена ход , което има участие в работата на студен мотор.
Потърси някой от клубните сервизи от темата за сервизи.
Успех и пиши за резолтат.
Потърси някой от клубните сервизи от темата за сервизи.

-
За ремъка на алтернатора да попитам само.. един широк около 1см нали? за кабелите не мога да кажа дали са хубави, гледах ги на тъмно снощи-не светят! Дистрибуторната капачка ме е страх да я сваля да не си навлека още някоя беля, ама като ми писне и това ще стане, за термостата-рядко температурата на двигателя се качва над 75 (но сега все пак е студено) или поне така ми показва стрелката, термодатчика незнам как да го тествам
TPS- позиция на клапата и моторчето за празена ход въобще незнам за какво става въпрос :
Разчитам на някой от клубните майстори да се изкаже и

Разчитам на някой от клубните майстори да се изкаже и

- vanko@az
- Автомобил:
- Двигател:
"виещият звук" за който говориш е маслената помпа,не е проблем !Така се чуват всички ABU-та особенно при по-студено време.Казваш когато загрее спира да се чува това виене,така ли е ?
Относно големия харч на гориво - моя съвет е да видиш след като запалиш сутрин от студен старт мотора и напомпиш газта ,но лекичко ,дали излиза черен дим от аспуха?най -вероятно ламбда сондата ти издава багажа !Закачи мотора на стенд и там ще ти кажат откъде е проблемацията!направи пробата на бензин естествено
Относно големия харч на гориво - моя съвет е да видиш след като запалиш сутрин от студен старт мотора и напомпиш газта ,но лекичко ,дали излиза черен дим от аспуха?най -вероятно ламбда сондата ти издава багажа !Закачи мотора на стенд и там ще ти кажат откъде е проблемацията!направи пробата на бензин естествено

- doko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега не е нормално да ти държи мах 75 градуса.
Най-вероятно термостата ти е заседнал отовеорен
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 1%F2%E0%F2
Ето в тази тема има обяснено всичко
Най-вероятно термостата ти е заседнал отовеорен

http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 1%F2%E0%F2
Ето в тази тема има обяснено всичко

- vanko@az
- Автомобил:
- Двигател:
Glove написа:vanko@az написа:"виещият звук" за който говориш е маслената помпа,не е проблем !Така се чуват всички ABU-та особенно при по-студено време.
Много интересно защо на баща ми не вие така маслената помпа??? Сигурно е от това, че не е така както казваш!
"виенето " е само няколко секунди след старта , и е така както го казах-ПИТАЙ АКО ЩЕШ БАБА СИ!
- Glove
vanko@az написа:"виенето " е само няколко секунди след старта , и е така както го казах-ПИТАЙ АКО ЩЕШ БАБА СИ!
Е ама ти сега на какъв се направи, ако искаш вземи си смени маистора, или прочети това онова, и пак ела! А баба ми маи го знае това за помпата, най -добре се запитаи защо вие и си я оправи, докато не е спряла съвсем.
-
vanko@az написа:"виещият звук" за който говориш е маслената помпа,не е проблем !Така се чуват всички ABU-та особенно при по-студено време.Казваш когато загрее спира да се чува това виене,така ли е ? ...
Така е да... като загрее спира, но не е за няколко секунди, а за около 2-3 минути! Мерси колега!
Последна промяна от neronika на Вто 18 дек 2007 17:52, променено общо 2 пъти.
- Me4ev_77
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: AWT 2001
Моя е 1.4 АБД.Значи като я запаля сутрин си вие окло5-8 секунди и после спира.Звука наподобява виенето на хидрвликата,нещо подобно.Но аз нямам хидравлика.Значи маслената помпа,а ми казаха,че може да е от водната помпа.Прави го само като е студена сутрин,а и сега като е студено зимата.Иначе лятото само понякога сутрин,после няма го това виене.
-
Me4ev_77 написа:Моя е 1.4 АБД.Значи като я запаля сутрин си вие окло5-8 секунди и после спира.Звука наподобява виенето на хидрвликата,нещо подобно.Но аз нямам хидравлика.Значи маслената помпа,а ми казаха,че може да е от водната помпа.Прави го само като е студена сутрин,а и сега като е студено зимата.Иначе лятото само понякога сутрин,после няма го това виене.
моята през лятото още не е била моя, но като че ли смптомите са същите... утре ще се ходи на майстор да пооправи горенето и после ще пиша къде е бил проблема...
- vanko@az
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета карам Голфове от 20-тина години ,като се започне от МК1 та сега съм на Тройка .Сменил съм около 8-10 лично мои ,не на баща ми ,на чичо ,не на стринка!?Завършил съм ДВГ и имам претенции да познавам и чувам някой работи. А много се дразня когато някой драскач започне да осира темите ,без да има и най-малка представа за това за какво иде реч-КАТО НЕЗНАЕШ СИ МЪЛЧИ!
щЕ СЕ РАДВАМ АКО СЪМ ДАЛ ВЯРНА ДИАГНОЗА НА ГОЛФИ!
пиши какво ти казаха от сервиза,че ми е дерт!

- Glove
vanko@az написа: А много се дразня когато някой драскач започне да осира темите ,без да има и най-малка представа за това за какво иде реч-КАТО НЕЗНАЕШ СИ МЪЛЧИ!щЕ СЕ РАДВАМ АКО СЪМ ДАЛ ВЯРНА ДИАГНОЗА НА ГОЛФИ!
Сега колега ти добре се дразниш но трябва да се научиш да се въздържаш малко, не знаеш другите които пишат какво знаят и колко, за твое сведение аз съм инжинер механик и освен това това работя, мисля че имам представа за това онова, как мислиш дали просто си чеша езика или не.
- VW-fenka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vanko@az написа:Момчета карам Голфове от 20-тина години ,като се започне от МК1 та сега съм на Тройка .Сменил съм около 8-10 лично мои ,не на баща ми ,на чичо ,не на стринка!?Завършил съм ДВГ и имам претенции да познавам и чувам някой работи. А много се дразня когато някой драскач започне да осира темите ,без да има и най-малка представа за това за какво иде реч-КАТО НЕЗНАЕШ СИ МЪЛЧИ! :twisted: щЕ СЕ РАДВАМ АКО СЪМ ДАЛ ВЯРНА ДИАГНОЗА НА ГОЛФИ!
Колега, за какво се дразниш.... ,че някой не е съгласен с мнението ти ли ? Не познаваш колегата Glove за да правиш заключения, че нямал представа за какво идело реч.
А също така си има и правила ..и едното от тях е "Спазвайте приличен тон, мисля че тук сме се събрали интелигентни хора. Обидни, нецензурни думи, всякакви квалификации, иронични забележки или агресивно поведение към потребителите от форума няма да се толерират."
vanko@az написа:"виенето " е само няколко секунди след старта , и е така както го казах-ПИТАЙ АКО ЩЕШ БАБА СИ!
От този израз се разбират доста неща за теб.
Щом си завършил ДВГ страхотно, но не претендирай, че всичко знаеш. В този форум има хората които знаят страшно много ,но винаги научават още неща!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”