Мнение за Голф 4.Какво мислите за колата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
audiokick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiokick » Пет 11 май 2007 14:22

niki написа:
audiokick написа:Абе добре си е колицата, но тая мойта дроселова клапа направо ми къса нервите. На кви ли не майстори я водих и нищо...
Един колега беще писал по-напред, че първите модели страдат от детски болести и е много прав. Моя е АКЛ и е от първите, та в тоя смисъл съм прецакан... А и гори малко повече, но вероятно тва идва от шиба**ия дросел. :cry:

И аз имах доста проблеми с този дросел но го смених и заспа ! А по въпроса за харченето какво имаш в предвид ??? Аз съм много доволен особено на извънградско !!!!!!!!!!!!!!!!!! 6л./100км

Ми явно при мене е следствие от дросела. Аз под 8/100 извънградско не падам, а в града 10-11 л

Потребителски аватар
niki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki » Съб 26 май 2007 16:45

Колега и аз в града съм там някъде 10-11л./100км но ти сигурно я настъпваш доста на извънградско

DTS-GOLF 4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DTS-GOLF 4 » Чет 21 юни 2007 22:39

Де да знам ко ми стана но бях против дизела щот бензина е по-добре.но сега съм на друго мнение.Писах тема и сички казваха че е по-добре 1.9ТДИ и сега и аз съм на това мнение.1.9ТДИ-2000година-123000км. 110к.с си е перфектно.А и друга причина беше щот мислех че бръмчат много ТДИ но като видях едно много яко в моят град което е рядко да видиш Г4 и хлътнах яко.Пишете дали мисля правилно.

DTS-GOLF 4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DTS-GOLF 4 » Съб 28 юли 2007 23:02

Сигурно се зарибих от колегата Дон Хуан Голфа по дизелките щот видях неговата какво прави.

DTS-GOLF 4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DTS-GOLF 4 » Съб 28 юли 2007 23:04

Той ми казваше че тези двигатели ПОМПА ДЮЗА са по-добри от останалите.
Можете ли да ми дадете някакво инфо за тях.Той ми каза че са в производство след 2000 г.

marlow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marlow » Сря 15 авг 2007 19:50

niki написа:
audiokick написа:Абе добре си е колицата, но тая мойта дроселова клапа направо ми къса нервите. На кви ли не майстори я водих и нищо...
Един колега беще писал по-напред, че първите модели страдат от детски болести и е много прав. Моя е АКЛ и е от първите, та в тоя смисъл съм прецакан... А и гори малко повече, но вероятно тва идва от шиба**ия дросел. :cry:

И аз имах доста проблеми с този дросел но го смених и заспа ! А по въпроса за харченето какво имаш в предвид ??? Аз съм много доволен особено на извънградско !!!!!!!!!!!!!!!!!! 6л./100км

А в какво точно се изразяваха проблеми.. в смисъл по какво може да се познае, че си заминава?

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: ГОЛФ 4

Мнениеот nasko1978 » Чет 20 сеп 2007 9:35

DTS-GOLF 4 написа:Еми мен мнооо ме кефи Г4 .тва е наи яката кола за мене.Разликата е голяма.Годината.Неможеш да сравняваш 2000 и 1992 година.И двигатела мнооо е по мощен.абе просто г4 си е по як.

Колеги не знам защо повечето мнения за Г4 са на хора дето са чули по нещо от шурата на баджанака,на който му казали че........!!!До преди два месеца карах Лада 1600 и за 4 години съм дал около 150 лв.за части!!!!!!!!!По вашата логика може би трябваше да си купя Самара та да ми е евтина поддръжката!Нормално е кола 2000г. да ес по-скъпа поддръжка,но пък разликата с Г2 и Г3 Е Огромна.Карал съм Г2-на баща ми-беше страшен автомобил, но 1986г.!!!!!!!!!!!!Карал съм Форд,Опел,Пежо,но в момента се кефя яко-Г4 TDI-110к.с.Убеден съм ,че за всяка кола си трябва навременна профилактика и поддръжка и проблемите ,ще бъдат в пъти по-малко!А като разход 6,0-6,5 градско,а "селско " 4,5-5,5 понякога с климатик и съм много доволен!Дай Боже да имаме късмет с VW!И умната и хубави гуми! : vw fen

Zloto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: голф4

Мнениеот Zloto » Чет 20 сеп 2007 11:54

lozan67 написа:Ми аз лично имам двама познати,които реват единия от 1,4 другия от 1,6 и още един много доволен от 1,9тди.

пич зависи от самата кола
имаше един виц такъв
"Продавам мерцедес леко чукнат от валяк, ако ви няма вкъщи ще го пусна под вратата" така че гледай да не е удрян да не тече масло др, е такива дребните работи се оправят

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Чет 20 сеп 2007 18:12

Ще дам и аз моето мнение. Виждам, че един колега горе е споменал Лада Самара. От 1999-а до юни тази година карах такава Лада - 1500 S, колата беше произведена в Белгия и беше перфектна - не ми харчеше много, 130-140 на магистралата на пета без никакво тресене или шумове. Много си я пазех и съответно давах малко пари за поддръжка. Това лято скочих на Голфеца 4 и като цяло съм много доволен от колата - за ремонти колко дадох за 3 месеца нямам думи, но просто не случих на кола. Двигателя е малък, но колата върви перфектно - най-големия ми проблем е, че с тези джанти, с които съм в момента непрекъснато съм на тръни като шофирам - видя ли трамвайни линии, нагънати павета и големи дупки превъртам просто. Скоро слагам зимните гуми и джанти и се надявам да се подобри возията, съответно ускорението. За разход - извън града с бавно каране - 120 км/ч ми дава 6-7, но в града е сигурно към 12. Та все повече си го заобичвам голфа, но и на мен както и на вас предполагам БГ пътищата ни убиват голяма част от кефа. И който се чуди дали да си купи Голф 4 да купува, но да ВНИМАВА от къде и от кой!

Потребителски аватар
vankat-2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankat-2 » Чет 20 сеп 2007 20:08

1.9 TDI ТОВА Е истината аз съм много доволен колата е супер тампон на носача 18 лема задния
задни накладки с дискове нови коблект 110 лева
всичко е късмет

Борислав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Борислав » Вто 23 окт 2007 23:09

парво карах астра после голф 3 сега тази 4-ка
е много се извинявам ама от 3-ка до 4-ка разликата ..... огромна
та те нямат ни6то об6то
4-ката стапва тежко като ме4о
по-стабилна е дизайна е като на нова кола не измаря направо не усе6там километрите .... за 5-ца нямам мнение ама хи4 не му мислете миатайте се на 4-ки нема такава кола: :P

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Сря 24 окт 2007 10:12

Да ви кажа мойте впечатления за Г4 , от 4 месеца имам 1.9 ТДИ 110кс , от гаража.Нишо не съм пипал по него , смених всичко консумативи и това е , нафта и газ, държи се перфектно на пътя добър разход ми дава на градско и извън градско.Поне аз съм доволен и както казва колегата steavi, и аз бих я заменил само за по-мошна 4-ка , дизел.

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Сря 24 окт 2007 11:59

Ами мен повече ми харесва дизела.И бих го предпочел пред бензина не за друго ами заради разхода.Ясно е че бензина си е бензин ама и разход с близо 10/100 не се търпи,че и скоро по 3 лева бензина.Вярно е че и дизела поскъпва но все пак дизела има по-малък разход.Бих предпочел една Помпа-Дюза да речем 116 или 131 коня.Но това си е само мнение. :wink:

GOLF 4 PAUA :wink:

Потребителски аватар
niki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki » Сря 19 дек 2007 20:24

marlow написа:
niki написа:

А в какво точно се изразяваха проблеми.. в смисъл по какво може да се познае, че си заминава?

При мен всичко започна със менене на оборотите няма значение дали колата е загряла или не ! От 800 оборота изведнъж отиват на 3000 после на 1500 и така .....може да полудееш ! Но не гаснеше ! После дойде и гасненето .......разделих се с 450 лв за нова бензинова помпа ....и това го оправих ! Мале като се замисля колко пари налях в тази кола .......златна ми излезна !

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Сря 19 дек 2007 23:23

От много време исках да си купя точно Голф 4. Но след близо половин година обикаляне от един край на България до другия в търсене на Голф дето да ми хареса (повечето "перфектни" дето ги ходих да ги гледам бяха със доста сериозни удари или от 2 направен 1 :evil: ) стана така, че най-накрая го купих от Германия.Не е TDI ( такъв търсех), но съм много доволен."Леко" е нисък, но си заслужаваше обикалянето.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”