Дилема: Polo /2000 -1г./ 1.9 sdi 75к.с. или Бензиново
- vas_yoo
- Автомобил:
- Двигател:
feersum написа:Колега, взимай SDI-то! Не се колебай! Моето е маалко по-ново - 2005-та, и ако не го напъвам на извънградско разхода слиза до 3.9/100! По-скъпичко е от бензините, и не е най-голямата бегачка, но с тоя разход просто се преродих
и аз по клоня към sdi-то, ама от 2001 до 05 има разлика! ама за около 9000 лв, мисля че ще намеря, твоето 75 коня ли е?
а това спортното от 1ва страница, не ми е по джоба въобще

п.п. благодаря за Вашите мнения!
- feersum
- Автомобил:
- Двигател:
vas_yoo написа:feersum написа:Колега, взимай SDI-то! Не се колебай! Моето е маалко по-ново - 2005-та, и ако не го напъвам на извънградско разхода слиза до 3.9/100! По-скъпичко е от бензините, и не е най-голямата бегачка, но с тоя разход просто се преродих
и аз по клоня към sdi-то, ама от 2001 до 05 има разлика! ама за около 9000 лв, мисля че ще намеря, твоето 75 коня ли е?
а това спортното от 1ва страница, не ми е по джоба въобще
п.п. благодаря за Вашите мнения!
Моето даже е по-слабичко - 65 коня, ама не му личи

- pavlov85
- Автомобил:
- Двигател:
vzemai dizelaka i izobshto ne se 4udi
drugata mi kola e marea 1.9 common rail. ot kakto se ka4ih na tazi kola se rodih. 105 konq e, a varvi kato nenormalna, reje glavite na pove4eto benzini do 2000 kubika. lqtoto kato hodih do moreto i obratno mi dade smesen razhod 4.7l ina4e na gradsko vdiga do kam 5,5l na 100km. tozi e atmosferen i shte e malko po tromav, ama za smetka na tova puk she e po ikonomi4en
ne se 4udi, az ti prepora4vam dizela, edinstveno deto dizelite imat malko po skupa poddrujka na dvigatelq, no puk za smetka na tova sa mnogo po izdrajlivi motori, a i ti si vzemash kola da karash, a ne da remontirash 

-
- Автомобил:
- Двигател:
!>(
1.9SDI не е помпа-дюза и не е 75кс
65 коня е машинката и не е много скоростна (17 секунди до 100км/ч)
Обаче е супер икономична кола с много здрав двигател - перфектна за градско каране.
65 коня е машинката и не е много скоростна (17 секунди до 100км/ч)
Обаче е супер икономична кола с много здрав двигател - перфектна за градско каране.
- daniel.petrov
- Автомобил:
- Двигател:
в завода производител дизелите са по скъпи от бензинките.сигурно защото са по икономични.те хората там не са глупави колега-по скъпото ще да е по хубаво.предната ми кола ето я-
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=213939
скоро бензинка няма да карам
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=213939
скоро бензинка няма да карам

-
- Автомобил:
- Двигател:
ЦЕНИТЕ
1.4 и 1.9 SDI като разход в пари няма да ти дават голяма разлика при тия цени на нафтата и бензина.
Само че цената на бензиново 1.4 ПОло и на дизелово такова ще се различава значително.
така че особенна икономия с дизела няма да видиш в крайна сметка.
Абе купувай най-запазеното, за втора ръка това е най-важното
Само че цената на бензиново 1.4 ПОло и на дизелово такова ще се различава значително.
- daniel.petrov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ЦЕНИТЕ
mufin написа:1.4 и 1.9 SDI като разход в пари няма да ти дават голяма разлика при тия цени на нафтата и бензина.
аз мисля обаче че в градски условия дизела харчи по малко.ако на дълго бензинка и дизел горят еднакво в града дизела е по икономичен.това са мои наблюдения не знам по книга как е.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”