Поло-то не пали - ток има, бензин има - Вече Върви!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Чет 20 дек 2007 15:42

колега, не съм се отказал просто сега идват празници и няма за кога преди коледа, най-вероятно лутането ще продължи след празниците. :)

gencho13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gencho13 » Чет 20 дек 2007 16:19

и моето правеше така оказа се бобина :roll:

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Чет 20 дек 2007 21:20

gencho13 написа:и моето правеше така оказа се бобина :roll:

хахаха знам, и на мене така ми направи една нощ на майна си в 2.30 - тоя път не е толкоз лесно, не е бобина - сменил съм я, и искра има. Или е компира или оня скапан клапан. Ще видим... или както...
lrlmodo написа:...Оно че си излезе накрая :lol:

...въпроса е кога ще е "края" и по-точно на кое, на полото или на мойто търпение :wink:

aakask
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aakask » Чет 20 дек 2007 23:45

имам апсолютно същия проблем.вчера колата преспа в бош сервиз и за беля днес след като я вързали за компа запалила перфектно.не показва никакъв проблем.по принцип пали след 3-4 завъртания и нямам идея какво е.със сигурност не са кабели свещи или дист. капачка защото не прекъсва като запали ,а и са нови.като цяло е доста кофти проблем.

gencho13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gencho13 » Пет 21 дек 2007 9:04

има и някъв шибан датчик в делкото и той ми правеше мизерия, като загрееше колата нямаше палене докато не изстине

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Пет 21 дек 2007 9:45

kimbaten написа: :arrow: от дюзата на инжекциона няма бензин, вероятно и ток няма, защото като запали - си върви колата...

Проблема си го написал. Няма какво повече да гадаем. Намери схема на ел. инсталацията (вярвам, че има поне из руските сайтове) и виж от къде се захранва тази дюза. Купи си един мултицет и измери дали има потенциал 12 V между корпус и "+" на инжектора. Минуса няма как да го хванеш, защото е с много кратка продължителност - някакви милисекунди. Има голяма вероятност да е от т.нар. имобилайзер. Прегледай къде е закачено въпросното устройство и го махни. Винаги съм ги мразил тези устройства (особено НЕфабричните), най-вече алармите. Проблем правят най-вече на шофьора на колата, а не на крадеца.
Ако всичко е наред по ел.инсталацията измери налягането на горивото с манометър.
Ако не направиш тези неща никога няма да имаш сигурна кола, на която може да разчиташ.

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пет 21 дек 2007 9:49

aakask написа:имам апсолютно същия проблем.вчера колата преспа в бош сервиз и за беля днес след като я вързали за компа запалила перфектно.не показва никакъв проблем.по принцип пали след 3-4 завъртания и нямам идея какво е.със сигурност не са кабели свещи или дист. капачка защото не прекъсва като запали ,а и са нови.като цяло е доста кофти проблем.

..мдаааа, аз също така бях очуден, и първоначално си мислех, че там е разковничето на проблема - рестарт на компира и пали - да, ама не - започвам да си мисля, че става само на сухо и сравнително топло време, това го казвам, защото акумолатора съм го качил в нас на топло и сега на тия студове - свалих го, закачих, пробвах - изобщо не си помисля да запали въпреки че седи разкачено седмица вече. Мисълта ми е че в сервиза ако е седяла на по-топличко някъде вътре - е запалила от това и от рестарта на компа и ако пичовете там са барникали - най-вероятно и в следствие на техната намеса - ха кажи ми са как да си сигурен че като си я вземеш - ще запали на другия ден - мноо неприятно. :roll:

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пет 21 дек 2007 10:02

ikonoma написа:Проблема си го написал. Няма какво повече да гадаем. Намери схема на ел. инсталацията (вярвам, че има поне из руските сайтове) и виж от къде се захранва тази дюза. Купи си един мултицет и измери дали има потенциал 12 V между корпус и "+" на инжектора. Минуса няма как да го хванеш, защото е с много кратка продължителност - някакви милисекунди. Има голяма вероятност да е от т.нар. имобилайзер. Прегледай къде е закачено въпросното устройство и го махни. Винаги съм ги мразил тези устройства (особено НЕфабричните), най-вече алармите. Проблем правят най-вече на шофьора на колата, а не на крадеца.
Ако всичко е наред по ел.инсталацията измери налягането на горивото с манометър.
Ако не направиш тези неща никога няма да имаш сигурна кола, на която може да разчиташ.

Абсолютно съм съгласен с теб, колега - знам че това е пътя за диагностика - измерването на тоците в захранването ги има описани в аутодата - точно на кое краче какво тряя да показва и тн. тва ще го направя обезателно. Пробата на налягането към инжекциона е доста по-комплицирана по простата причина че си трябва накрайник и инструмент (манометър) и тн. колата ще ходи на сервиз - тва е ясно. Прав си - няма смисъл от гадаене.

vesanakis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesanakis » Пет 21 дек 2007 15:41

kimbaten написа:
ikonoma написа:Проблема си го написал. Няма какво повече да гадаем. Намери схема на ел. инсталацията (вярвам, че има поне из руските сайтове) и виж от къде се захранва тази дюза. Купи си един мултицет и измери дали има потенциал 12 V между корпус и "+" на инжектора. Минуса няма как да го хванеш, защото е с много кратка продължителност - някакви милисекунди. Има голяма вероятност да е от т.нар. имобилайзер. Прегледай къде е закачено въпросното устройство и го махни. Винаги съм ги мразил тези устройства (особено НЕфабричните), най-вече алармите. Проблем правят най-вече на шофьора на колата, а не на крадеца.

Абсолютно съм съгласен с теб, колега - знам че това е пътя за диагностика - измерването на тоците в захранването ги има описани в аутодата - точно на кое краче какво тряя да показва и тн. тва ще го направя обезателно. Пробата на налягането към инжекциона е доста по-комплицирана по простата причина че си трябва накрайник и инструмент (манометър) и тн. колата ще ходи на сервиз - тва е ясно. Прав си - няма смисъл от гадаене.

Абе колега,да не е нещо с датчика за студен въздух???Защото съм виждал да прави подобни проблеми...

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Пет 21 дек 2007 19:50

кога казваш че си сменял бобината че моита изгоря купих си нова и след 2 дена пак изгоря и то даваше ток но е много слаб

Потребителски аватар
Пилето
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Пилето » Пет 21 дек 2007 20:39

Значи да обобщим- бензин има до дюзата:
- значи помпата работи- ОК,
- ток има на свещите- значи запалителна система- ОК,
- няма импулс на буксата на инжекциона- т. нар гаден имобилайзер на някои системи аларми се прекъсва точно това захранване и при неправилно откачване на заводската аларма- тя вземе че се активира :D - просто някой специалист по токовете- да "кръцне" двете гадни кабелчета от таблото с бушоните.

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пет 21 дек 2007 23:46

:arrow: За датчика за студен въздух - мда - вероятно е - не съм го пипал никога, не зан в какво състояние е - но е идея. Ако имате идея как да го проверя в полеви условия - споделете? Примерно ако го откача от буксата - ще има ли файда, или изобщо няма шанс да запали? - ако не - значи ще си чака диагностиката.

:arrow: Бобината съм я сменял миналото лято, не знам какъв ток пуска - може и това да е, въпреки че ако е слаб - ще е слаб винаги и ще се усеща при каране - а когато запали - колата вървеше на пушка.

:arrow: Относно имобилайзера - прекъсва захранването на бобината - това поне го пробвах лично и съм убеден 100%,- не знам дали може да е направен да прекъсва 2 неща. Заводска аларма, тая кола мисля че никога не е имала.

vesanakis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesanakis » Съб 22 дек 2007 23:06

Ами просто пробвай,нищо не ти пречи...А ти пак си мини диагностиката,ех,що не беше по-близичко,да я разпампурим с моя познат,да си поровим малко,но да знаеш-проблема ще изскочи със сигурност,бъди упорит,не се давай,така бях и аз...

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 22 дек 2007 23:34

kimbaten написа::arrow: Относно имобилайзера - прекъсва захранването на бобината - това поне го пробвах лично и съм убеден 100%,- не знам дали може да е направен да прекъсва 2 неща. Заводска аларма, тая кола мисля че никога не е имала.

Аз питах един познат алармаджия как да си направя "имобилайзер" или с други думи, какво да прекъсна с ключе и каквото ми каза това и направих на 2F-a:

"Прекъсваш плюса на датчика на Хол (червената жичка от трите беше)- така като дадеш на контакт и от ниската страна на бобината не отива напрежение и така максимално ще са объркани крадците ,ако са кокошкари де. Сложи си едно ключе там някъде отдолу до краката и от него пускай и прекъсвай +са на датчика на Хол. Обаче обезателно си сложи и още едно ключе ,което го вържи така ,че да елиминира работата на първото ключе. Него го скрий много навътре някъде ,но нека да си имаш и резервн план защото оново дето го щракаш всеки ден ,ще се скапе все някога и в най-добрият случей просто няма да пропуска напрежение ,както и да си го въртиш .А в най-лошият случей ще оказва някакво голямо съпротивление и до датчика на Хол ще достига напрежение ,ама то няма да е с необходимата стойност и МОЖЕ И ДА СИ ИМАШ ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ ДОКАТО СЕ УСЕТИШ ОТ КЪДЕ ИДВА ЦЯЛАТА РАБОТА. Затова ако усетиш ,че нещо не е наред - щракаш другото,по-скритото копче и не се занимаваш повече. Бъди сигурен ,че каквото и ключе да вземеш ,ще ти изиграе номер в най-неподходящият момент- затова ЗДЪЛЖИТЕЛНО СИ СЛОЖИ И ВТОРО :!: "

aakask
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aakask » Пон 24 дек 2007 15:22

при мен проблема е решен.БОБИНА :lol:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”