Проблем със задна чистачка на Голф 4
- Plamen Revanski
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със задна чистачка на Голф 4
Значи чистачката си работи,но сутринта забелязах че не пръска течност за измиване на прозореца.Мисълта ми е има ли отделно казанче за нея или да търся проблема другаде 
- Plamen Revanski
- Автомобил:
- Двигател:
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега погледни тука съм обяснил.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... ht=#871471
И другия пат пробвай с
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... ht=#871471
И другия пат пробвай с

-
dpetrov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, ще ползвам твойта тема.
При мене общо взето е същия проблем... не пръска на стъклото... но явно е избило някъде, защото като пръскам се появява и вода по кората вътре....
Някой знае ли как се маха кората отзад на Голф 4?
Има 2 винтчета вътре на дръжките, махнах ги и сигурно трябва да е на щипки...ама тегля дърпам бутам и не помръдва.
Някой има ли идея?
При мене общо взето е същия проблем... не пръска на стъклото... но явно е избило някъде, защото като пръскам се появява и вода по кората вътре....
Някой знае ли как се маха кората отзад на Голф 4?
Има 2 винтчета вътре на дръжките, махнах ги и сигурно трябва да е на щипки...ама тегля дърпам бутам и не помръдва.
Някой има ли идея?
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dpetrov написа:хайде някой незнае ли... че идва тъмното :П
правилно дърпни я по силно на щипки е , и ако сваляш машинката внимавай да не счупш тръбичката на пръскалката 4е водата ще ти влиза вътре в нея и ще изгориш платката за управление (на машинката де)а тая гадинка струва 360 лева нова за г4 , а3,а4,а6 една и съща е а от г3 не стават успех
п.с. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! колега мерси
ceci_rohe каза
Виж това http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=66112
Аз ще ти кажа как да си свалиш дюзичката :на чистачката на рамото от задната част има пластмасово капаче което крие гайката отваря се от ляво на дясно след като го отвориш ще видиш въпросната пръскалка взимаш едни клещи и без да стискаш с въртеливо движение и дърпане на зад тя излиза и следва почистването аз го почистих с тънко парче тел дано да съм ти бил от полза аз мой та така я оправих и сега съм доволен
- Plamen Revanski
- Автомобил:
- Двигател:
dpetrov написа:мерси колега... ама да се бръкне в дръжките и да се дръпне ли? непомръдва гадината... хваща ме страх да не счупя нещо...
предполагам, че някой мъркуч се е спраскал... защото вънка и вътре тече вода... ще отвора утре да видя къде е изибло... стига да мога да сваля тая тъпа кора
Колега свали ли кората,кажи как се сваля?
-
dpetrov
- Автомобил:
- Двигател:
При мене проблема се реши....(дано да е за по-дълго).
Беше се счупила трабичката, която отвежда течноста от мъркучето до пръскалцето (незнам баш как да го кажа)... Проблема беше, че не пръскаше на стъклото а при пръскане се навлажняваше кората от вътре.
1. Свалих кората отзад
2. Пръсках със свалена кора да видя къде е проблема....
3. СЪС 310231293812 мъки успях да избия счубената медна тръбичка (със бургия да я изпиля и 300 глупости още)
4. Намирате мъркуче от мед. системи, пълнител на химикал или нещо подобно и го поставяте на неговото място. Пиниза е, че трябва добре да се приляга защото се върти вътре целия механизъм.
5. Тествате и затваряте
6. Пръскате си на кеф
Беше се счупила трабичката, която отвежда течноста от мъркучето до пръскалцето (незнам баш как да го кажа)... Проблема беше, че не пръскаше на стъклото а при пръскане се навлажняваше кората от вътре.
1. Свалих кората отзад
2. Пръсках със свалена кора да видя къде е проблема....
3. СЪС 310231293812 мъки успях да избия счубената медна тръбичка (със бургия да я изпиля и 300 глупости още)
4. Намирате мъркуче от мед. системи, пълнител на химикал или нещо подобно и го поставяте на неговото място. Пиниза е, че трябва добре да се приляга защото се върти вътре целия механизъм.
5. Тествате и затваряте
6. Пръскате си на кеф
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”