Искам да се оплача за поредната вандалска проява!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Искам да се оплача за поредната вандалска проява!

Мнениеот Koksan » Пет 21 дек 2007 9:20

Здравейте колеги! В разстояние на 6 дена, колата ми стана обект на вандалска проява за 2 пъти в центъра на София! Нормално ли е това! При паркирано, съвсем нормално и правилно от дясната страна на еднопосочна улица (Веслец) на два пъти някой се е гаврил с нея! Какви хора са тези незнам! Първият път в Петък(14.12.2007) я намерих с "+" на предния капак с размери 25х20 см някъде, подпис с буквата А долу в дясно и раздрана до Ламарина боя на предна дясна врата! Толкова злобно е направено, че боята се беше накъдрила и седеше наоколо (това е вратата която ми боядисваха преди 1 месец заради ПТП-то), като деругата е около 60см. ОК преживях го трудно но отидох при застрахователите, описахме нещата и всичко беше ОК, но до Вчера, когато отивайки към колата, гледам как са ви вдигнати предните чистачки, викам си "Някой добросъвестен ги е вдигнал да нае замръзнат!" Да ... ама НЕ ... просто се е опитвал да ги изкърти и не е успял! Отивам веднага отзад за да видя задното Аerotwin-че как е! Как да е? Бяха го откъртили като така и не го видях .... само парче от перото имаше на земята и добре че рамото е здраво, макар че има следи и по него как са го въртяли на празен ход! Ядосах се .... и изведнъж забелязвам че цялата лява страна е драна с твърд предмет (може би ключове, но драскотините са МНОГО! Ядосах се още повече и реших да званя в КАТ ... след като и обясних, те ме насочиха да звънна на 166 и да ме препратят на съответното районно, че това била вандалска проява а не ПТП. Звънейки на районното видях че в Туристическата агенция пред която бях спрял имаше момиче, влязох и го попитах какво е станало с колата и тя ме "светна" че през деня 2-ма са я ритали зверски и са я драли, защотото неможели да излязат от двора ... на отсрещната страна на улицата (Веслец # 22) заради паркирал неправилно автомобил Ситроен Ксара от лявата страна на платното! Аз си зададох въпроса, тогава защо аз съм потърпевш! В този момент се свързах и с 5-то РПУ и те ми казаха да отида при тях за оглед. Насочвайки се към колата, портата на двора отсреща се отвори и от там тръгнаха да излизат два Крайслера (тия дето са копие на Бентли) като ме видяха до колата дойдоха и почнаха да ми се карат двама младеже на видима възраст около 25, които се опитваха да ме убедят как супер много им пречи колата и как съм спрял неправилно и те немогат да излязат, че им били 5м дълги колите! Казах им да повикат паркинги и гаражи и да вдигнат колата която пречи според тях! В този момент момчетат5а станаха агресивни! Аз се обадих отново на 166 и ми пратиха патрул на мястото! Докато го чакахме тия двамцата и неква къдрава кучка с тях на възраст около 40 години не спряха да ме обиждат заедно с приятелката ми и да ни бутат! След което единият се качи в моята кола .. без мое разрешение опитвайки се да я премести, но неможа да запали заради имобилайзера, аз влязох през дясната врата за да си взема ключа и в този момент тъпака отвън започна да рита дясната врата и д аме приклещва м/у шасито и вратата, като я риташе зверски а другият ме биеше през ръцете за да не си взема ключа! В този момент видях бухалчицата която си държа под дясната седалка и бях на косъм да я извадя и да почна да ги млатя ... особено единия който беше по нисък и риташе вратата ... но се сетих че идва патрулка и се сдържах! Тъпотъо копеле удари няколко пъти предният ми капак с ключодържателя си и с юмрук продължавайки да се кани и опитвайки се да удари и мен, но неуспешно! Блокираха движението на улицата и дойдоха шофьори да се разправят, включително и двама от СОД, които попитаха кво става и си тръгнаха гадовете!Аз се обадих пак в 5-то и казах че вече съм обект на насилие и попитах къде е патрула, който дойде 1 мин след това! Задържа двамата .... не взе майката(къдравата кучка) и ме накараха да карам след тях до 5-то където то 23 часа писах обяснения, бях разпитван от следовател и т.н.!А въпросните двама "мъжкари" и кучката се държаха супер нагло и аругантно със служителите на реда!

Посъветвайте ме какво да правя от тук нататък! Следователят ми каза че вече има заведено дело по случая , но нищо конкретно повече защотото бързаше да разпитва и останалите предвид часа, но днес към 11 ще ходя пак в районното!!!

П.С. Докога като се види чужд регистрационен в София и веднага ще се определи че "Тоя селянин е виновен!Гледай го как е спрял по ЗДП, може ли такова нещо?Откъде е дошъл, майка му **********.Гадни *******" и т.н. и т.н. Какво е тва негативно отношение при положение че истинските софиянци са едва 200 000 души и всички останали мислещи се за такива, значт защо са дошли тук? НЯМА ОПРАВИЯ В ТАЗИ ДЪРЖАВА! Сега съм сигурен че и двамата хубосници нищо няма да им се случи и ще си платят и ще си се отърват ... и следващият път като ми видят колата ще я надраскат и потрошат още повече! ЗАЩО?!!?

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 21 дек 2007 9:25

ами надери им 5м -те бангии да им стане приятно. За съжаление дотам сме го докарали :(, дано в районното направят нещо по въпроса. поне колкото да се стреснат. Иначе ще се наложи да събереш компания и да си "поговорите" белким се спрат...
[/i]

Потребителски аватар
B12Gold
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B12Gold » Пет 21 дек 2007 9:31

От къде тази злоба в тези хора ...... да те е срам че си българин и живееш в България

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 21 дек 2007 9:33

Надявай се да направят! :(
Колкото направиха нещо на най-малкия от братя Къртеви, след като утрепа ено момче с Мерцедеса си!
На момчето АУДИ-то се познаваше, че е такова само по задната емблема!
След като цял ден малкия кърт, заедно с още един глупак бяха пили, че даже се бяха и били в Съединение, на центъра, го изкараха трезвен като краставичка!
А аз, като го вадех от колата (беше в безсъзнание, но малко след това се свестиха и двамата) щях да с опиянча само от изпаренията! :evil:
Дори и не разбрах имало ли е дело, въпреки, че живо се интересувах от въпроса!!!

Съжалявам, колега, за случката!

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 21 дек 2007 9:45

вземи си пистолет и другия път ги застреляй :)

Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nio4ak » Пет 21 дек 2007 10:18

100% имат някакви връзки във раионното и няма да стане нищо
най добре да намериш някои който да ги поизплаши тия идиоти :twisted:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пет 21 дек 2007 10:48

Саморазправата във всички случаи не е добра алтернатива. Ако им посегнеш можеш спокойно да очакваш освен да те опердашат да усетиш и силата на закона срещу себе си...
Според мен си постъпил правилно. Сега ти остава да следиш развоя на нещата в МВР-то и да натискаш куките да си свършат работата.

Иначе преди време се опитах да си извадя разрешително за лично оръжие точно с оглед подобни ситуации. Решението ми беше провокирано от конкретна ситуация с личното ми МПС и едни "братя" роми... Мислех да си ходя зареден със стоп патрони и в подобна ситуация да насиня качествено някой. Оказа се лоша идея с много възможни отрицателни последици...

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Пет 21 дек 2007 11:01

Мене ако ми се случи т'ва тия крайслери от 5 ще станат максимум 2 метра дълги....а каращите ти келеши ще посещават здравни заведения поне 3 месеца....

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 21 дек 2007 11:03

B12Gold написа:От къде тази злоба в тези хора ...... да те е срам че си българин и живееш в България
МЕН МЕ Е жестоката реалност

Последна промяна от stoqn_g60 на Пет 01 яну 2010 20:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Пет 21 дек 2007 11:06

Добре ,че неса те по-изтупали малко пък и са ги завели поне в районното и ще има някакви последствия и за тях ,а вероятно и след описът на колата ти трябва да има някакво възмездие.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пет 21 дек 2007 11:21

Хубаво е да идеш с протокола от полицията при застрахователите. Евентуално биха си потърсили парите с дело срещу вандалите, а както знаем в БГ не е хубаво да те гони застраховател ;)

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 21 дек 2007 11:44

Моето мнение е да не паркираш повече там и да им потрошиш колите.Ако бях на твое място и имах възможност като теб да ги смлатя с бухалка,още да ги събират от тротоара :evil: :a boi de :076: Трябвало е да ги префасонираш :!: :roll:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 21 дек 2007 11:50

На женския пазар продават много хубави кирки - по 3 за всяка лимузина!!!

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Пет 21 дек 2007 11:53

веселин написа:На женския пазар продават много хубави кирки - по 3 за всяка лимузина!!!
как ме изпревари :lol: аз бих направил същото :wink: само трябва да гледа като ги забива да не го скиват, че тогава пък какво го чака.........

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Пет 21 дек 2007 12:11

Изображение

Изображение

Изображение

:053: Бързо, евтино и ефикасно :idea3

Върни се в “ОФФ-Топик - други”