Секретни болтове за стоманени джанти?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
andro_
Автомобил:
Двигател:

Секретни болтове за стоманени джанти?

Мнениеот andro_ » Чет 20 дек 2007 20:26

Значи търся си някакви секретни болтове за стоманените джанти.Не ми се иска колата да остане някоя сутрин по дискове,тъй като след време й е отредено да стане "уличница",а гумите са ми горе-долу нови.Ако някой може да предложи някакви болтове или поне да каже откъде мога да си купя на горе-долу сгодна цена да казва,без да се срамува.
По принцип ползвам едни и същи болтове и на летите джанти и на железарките,така че употребата ще им е двойна.Доколкото си спомням са си обикновени конуси - там където има досег с джантата.По дължина - късички са,щом стават и на стоманената джанта без да опират в ламарините зад дисковете.Мисля,че са с 40 мм дължина на резбата.

П.С.Ако темата е тъпа :arrow: в коша :wink: .

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Чет 20 дек 2007 20:29

20 лв. са навсякъде болтовете с 2 бр. секретни ключове.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 20 дек 2007 22:24

Бъ ти за желазарки ли секретни болтове аиде не се излагай,ако ислкат да ти ги земат ще ги земат барабар с колата.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 20 дек 2007 22:25

Danny boy написа:Бъ ти за желазарки ли секретни болтове аиде не се излагай,ако ислкат да ти ги земат ще ги земат барабар с колата.

Идеята е да си взема едни секретни болтове и да си ги ползвам и за летите и за железните.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 20 дек 2007 22:27

ква е гаранцията че крадеца няма същите от магазина??
по-добре си направи

Потребителски аватар
freshk0
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABU 94

Мнениеот freshk0 » Пет 21 дек 2007 9:38

ето какво се получава като купиш секретни болтове( около 15лв бяха) и се опиташ да стегнеш джантата. Може и аз да съм каръка и да съм попаднал на такива.

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пет 21 дек 2007 10:58

Фрешко радвай се аз от 4-турски гадни ментета счупих 3 и на следващата смяна замина и 4-тия :lol:

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Пет 21 дек 2007 12:19

Има едни БГ секретни болтове (много добри). Здрави са не по малко от оригиналните. Аз съм с такива. Вече няколко пъти са сменяни гумите, откак съм ги сложил. Имам един скъсан оригинален болт, но от тези скъсан няма. За съжаление са малко по-скъпи от другите. Купувани са тук от Варна от фирма "Гарван". Като ги купувах - категорично ми препоръчаха да взема от българските (и много се радвам, че ги послушах).

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Пет 21 дек 2007 17:01

Да сложиш секретни болтове на стоманени джанти - файда = 0 (НУЛА). На тях идеята им е, като са скрити в дупките на алуминиевите джанти, да не можеш да им захванеш главата без секретния ключ. А като са сложени на железни джанти, цялата им глава си стърчи и всякакви по-големи клещи можеш да ги отвъртиш :idea:

@ freshk0 - тези болтове се стягат на ръка без много напъване, ако ги пренатегнеш - после можеш да превъртиш сектрета и още по-голяма играчка.

Потребителски аватар
tear_drop_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tear_drop_ » Пет 21 дек 2007 17:40

Колеги аз като ходих да сменям гумите ми препоръчаха да си взема такива болтове и аз си ги купих. Като идея наистина е добро само да не трябва да се губи тая приставка за завиване и развиване на самия болт че тогава става лошо на пътя ако има спукана гума :oops: А относно сигурността - и аз съм на мнение, че който (неслучаен вчерашен разбирач) е намислил да ти вземе гумите или нещо друго то може да стане, но тези болтове по не са една доста по-голяма преграда. :wink:
Аиде лек път и дано дойде време в което няма да се налага да даваме по 20 лв за тия работи :wink:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пет 21 дек 2007 22:07

bomini написа:Да сложиш секретни болтове на стоманени джанти - файда = 0 (НУЛА). На тях идеята им е, като са скрити в дупките на алуминиевите джанти, да не можеш да им захванеш главата без секретния ключ. А като са сложени на железни джанти, цялата им глава си стърчи и всякакви по-големи клещи можеш да ги отвъртиш :idea:
.

Колега bomini, изобщо не съм съгласен с теб, ПОВЯРВАЙ МИ :wink:

Колега andro_ , не го слушай :wink:

Успех :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 21 дек 2007 22:12

скоро колега осъмна без 4 нови гуми качени на железни джанти...15"...андро слагай смело, за да спиш спокойно!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 21 дек 2007 22:13

petko5 написа:

Че си купим от хоремага,споко :lol: .
Мързи ме и неам нерви да се разправям със стругари,затова по-добре някакви готови.

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Съб 22 дек 2007 3:50

Поразпитай се за съвет из вулканизаторите. :idea:

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XIKS » Съб 22 дек 2007 10:16

petko5 написа:
bomini написа:Да сложиш секретни болтове на стоманени джанти - файда = 0 (НУЛА). На тях идеята им е, като са скрити в дупките на алуминиевите джанти, да не можеш да им захванеш главата без секретния ключ. А като са сложени на железни джанти, цялата им глава си стърчи и всякакви по-големи клещи можеш да ги отвъртиш :idea:
.

Колега bomini, изобщо не съм съгласен с теб, ПОВЯРВАЙ МИ :wink:

има файда има и секретния болт не се зори много много при стягането като другите

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”