дизел или бензин+газ
- mitkoslb
- Автомобил:
- Двигател:
дизел или бензин+газ
кое според вас е по добре да караш и подържаш 1,9тди 90 кс или 1.8ми 90 кс +газ почти няама разлика колко пари ще даваш за дизел или газ и кое се подържа по лесно и евтино и кои е по здрав мотор

- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
Дизела си е дизел взимаи него.
Supermoto написа:
По-евтино от газта сега няма!
Е така ме излъгаха и мене,а си карах дизел и си свирках.
Само едно леко сравнение:
Дизел
-градско-6.5
-извънградско-5.0
Газ
-градско-14
-извънградско-9.5
+бензин за по 10-20лв,че зимата на газ не се пали.
И незнам за поддръжката какви глупости се говорят,на дизела имаш да сменяш един глупав горивен филтър по често/по евтин от бензинов такъв/и това е.
За двете коли дизел които съм имал в период на 6 години съм сменил 1 подгряваща свещ.
А по инжекциите няма да ти казвам колко датчици и помпи има,кабели,свещи и др.,които се водят за консуматив.
Ако правиш основен ремонт тогава е малко по скъпо,но се надявам че няма да взимаш кола на части.
Supermoto написа:
По-евтино от газта сега няма!
Е така ме излъгаха и мене,а си карах дизел и си свирках.
Дизел
-градско-6.5
-извънградско-5.0
Газ
-градско-14
-извънградско-9.5
И незнам за поддръжката какви глупости се говорят,на дизела имаш да сменяш един глупав горивен филтър по често/по евтин от бензинов такъв/и това е.
За двете коли дизел които съм имал в период на 6 години съм сменил 1 подгряваща свещ.
А по инжекциите няма да ти казвам колко датчици и помпи има,кабели,свещи и др.,които се водят за консуматив.
Ако правиш основен ремонт тогава е малко по скъпо,но се надявам че няма да взимаш кола на части.
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
sashoskiora написа: Е така ме излъгаха и мене,а си карах дизел и си свирках.
Дизел
-градско-6.5
-извънградско-5.0
Газ
-градско-14
-извънградско-9.5
Това че си сменил една подряваща свещ е късмет - имал си поддържана кола от предишните собственици(ти си си я жалил и т.н.т),а иначе винаги поддръжката на дизела е по скъпа.Зависи и за какви двигатели става въпрос,неква чукантия 90-та година хичч не е по добре от бенз ама нещо след 2000+ -та вече е друго нещо и най-често за какива коли избора вече е улеснен.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”