странна течност

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
freshk0
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABU 94

странна течност

Мнениеот freshk0 » Съб 22 дек 2007 19:56

каква е тази странна течност и нормално ли е да е в такова голямо количество че чак е стигнала до въздушния филтър и го е омазала като.....а и стъпковото моторче е постоянно облято от нея. това нормално ли е?

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Съб 22 дек 2007 20:09

Колега,на мен ми прилича на пресечено масло :roll:
Възможно е да изхвърля и малко масълце през отдушника за картерните газове(обикновено са изхабени сегменти причината) и после,смесвайки се с останал конденз по тръбичките,се пресича...

Поне при мен беше подобна работа,ако някой колега има по-точна диагноза,да ме коригира :wink:

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Съб 22 дек 2007 21:14

Колега това са маслени пари кондензирали във въздухопровода, след като кондензират се получава това което виждаш. Не се плаши, почисти всичко, въздуховода, отдушника от главата към моното, дори е добре да се свали капака на клапаните и да се почисти добре решетката на мястото където е отдушника на капака. По някога се получава и от не толкова добро масло, и от влагата във въздуха се получава въпросната смес. Просто след като го почистиш го наблюдавай известно време. Вземаш си един спреи за пошистване на карборатори и на работещ двигател си почисти и моното, но дръж колата леко на обороти около 2000об/мин, иначе ще загасне. :wink:

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Съб 22 дек 2007 21:21

Зимата е нормално да се получава ,особено ако колата се кара на къси разтояния.Днес и аз чистих подобна пяна по капачката за масло.Лошото е ако замръзне в маркуча за картерните газове и го запуши.

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Съб 22 дек 2007 21:40

Колега изчисти си и тръбата за картерните газове, идваща от блока. Там се насъбира от тая гадост особено като се кара на къси разстояния и на газ. Използвай разредител за почистването най-лесно става.

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Съб 22 дек 2007 22:45

Achim Lauritzen написа:Зимата е нормално да се получава ,особено ако колата се кара на къси разтояния.Днес и аз чистих подобна пяна по капачката за масло.Лошото е ако замръзне в маркуча за картерните газове и го запуши.

уфф тея ядове съм ги брал и е мноо гадно.фърли ми маслото през щеката.че и моя е NZ и имам ено спец съединение и ена клапа и е завряно мноо ма го свалих на духалката вкъщи и обратно на манежа :D

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 22 дек 2007 22:55

изкарай си маркуча за картерните газове в атмосферата

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”