Искам да се оплача за поредната вандалска проява!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Нед 23 дек 2007 23:24

Добре бе колега , аз не казвам че са прави ...просто вие искате възмездие , което е толкова почтено , колкото и тяхното деяние ...и какво излиза .... колкото ТЕ имат право да му ритат колата , толкова Вие имате право да ги наритате И тогава излиза , че разлика между вас няма , просто този път се падате от другата страна ...което не е никаква гаранция , че не би могло , с тези убеждения да стане и обратното ...помислете и вижте , че съм прав
п.с Аз не защитавам никого в случая , нито съм пацифист или нещо такова ...просто искам да мисля с главата си ..затова ми е дадена ( а с другата не мисля , ама това е биологично и предопределено )

Това ми звучи като " Преклонена главичка остра сабя не сече". Да ама не! За говедото си трябва сопа. За съжаление някой същества ( особено в нашата държава) разбират само от бой... и то системен. Когато държавата не може да си свърши работата то ние ( Обществото) трябва да го направим. Защото иначе всяко лайно можещо да си позволи да наеме двама слабоумника за по 500лв на месец -ще ги кара да ни скачат по капаците.
Да си умен не значи да те мачкат!!!
Мисли с главата си. Тези двамцата всяка такава случка останала без последствия ги прави по нагли! Или да чакаме да го убият от бой на улицата та евентуално някой полицай да си свърши работата?

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 24 дек 2007 10:01

Да си умен не значи да те мачкат!!!
Мисли с главата си. Тези двамцата всяка такава случка останала без последствия ги прави по нагли! Или да чакаме да го убият от бой на улицата та евентуално някой полицай да си свърши работата?

Съжалявам , че просто говорим за различни неща , колега .... просто казвам за 10 път да оставим частното и да минем на принципни разсъждения ...обаче не може да се разберем .....айде за последно : нека бъде пример .... колега , ако ти си склонен да идеш при тези и да ги размажеш от бой , защото нямало управия , кажи ми , ако утре се върнеш утрепан от работа пред вас и видиш , че някой е спрял на Твоето свободно място , а този някой не е от тук , какво гарантира , че няма по същите причини ( че няма управия , че говедата разбират само от сопа и т. н ) да му пуснеш една стружка от предния фар до стопа с една отверка , да му скочиш кечаджийската на двуцевката отзад и да му ръгнеш с месарски нож чисто новата мишлинка ? защото тоя е говедо нали , спрял е като такова и трябва да му се даде урок ..... ....оф повтарям се вече 10 пъти , ама как да обясня тезата ми в крехката разлика между това да си в правото си и тая да ти се струва че си в правото да поискаш възмездие .... явно говорим за различни неща .... а иначе , на практика е ясно , ако се оставиш , ще те мачкат , затова ..... а бе зарежи , че много се задълбахме :!:

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Пон 24 дек 2007 18:05

Едно е някой да те запуши а друго е някой системно и нагло да руши собствеността ти и накрая да иска да те пребие щото вече му е писнало да руши колата ти.
А правото има две основни определения:
1. Правото е изкуството на справедливото и доброто - Целз
2. Правтото не е нищо друго освем издигнатата в закон воля на икономически господстващата класа -Карл Маркс
И аз искам да вярвам в първото но за съжаление в България правото се базира на второто.
Хич не ми се пише дълго но ще ти дам пример за боя и говедото:
Карам си аз на трилентов път и тъй като на светофара ще завивам надясно давам мигач да се престроявам при което едно момченце с пежо партнер даде всичката газ дето може, кара до мен и не ме пуска да мина :?: намалявам леко той намалява... :?: до светофара още 500м метра дадох газ докрай и тъй като колата ми е по-пъргава минах пред него и се престройх ( на доста голямо разстояние пред колата му) ... и се почна едно псуване от страна на водача на партнера ( ****ба всичко че даже и неродените ми деца и внуци) тъй като вече съм решил възможно в най-голяма степен да не се занимавам с такива междушофьорски караници реших да не се занимавам... оня три светофара ме псува и накрая реши че щом не му отвръщам явно е много страшен и на 4-тия светофар слезе от пежото и започна да ми блъска по стъклото :x ... при което за негово учудване вратата изведнъж се отвори и го удари през краката... докато си беше така стреснат получи тупаница ( отмерена и спокойна ) и шут в гърдите ( след тупаницата се наведе много удобно)... при което същото това леке което преди 15сек. ми биеше по стъклото започна да вика - Остави ме ще викна полиция :?: :?: :?:. Да, грозно селско но според мен в момента нямах друг избор.
Е кажи ми какво казва правото в случая? Да изчакам онзи да ми нарита вратите, както се е превъзбудил да ме нашамари, да дам и другата блуза и да понеса боя с достойнство?
Би било чудесно всички да са с твойте разбирания... но за съжаление не е така:(

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 25 дек 2007 8:12

maniak написа:... Да изчакам онзи да ми нарита вратите, както се е превъзбудил да ме нашамари, да дам и другата блуза и да понеса боя с достойнство?...
Дай си и пуловера, якето и панталона, гол се съблечи ако трябва... mhihi mhihi mhihi
Съжалявам, но не можах да се сдържа!

Колега, не се ядосвай, няма смисъл.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”