Проблем с интернета
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- BECK0
- Автомобил: VW Passat B7
- Двигател:
Проблем с интернета
Здравейте, ако може някой да удари едно рамо.. значи деля си интернета с Рутер и има 4 места за кабел, на което и да включа нета си върви нормално, но включвам допълнително лаптоп-а към рутера и нета неще да върви на него(само на лаптопа, иначе на др компютри си работи). Преинсталирах драйвери, всичко мъчих не тръгва... DNS въвеждам , настройките едно към едно с моя компютър(другия) и не тръгва.. Status-а е само Sent се променя, и въобще не приема..
- bluefen
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
firewall? нещо по настройките на лаптоп-а е , щом другите пц та вървят. Все пак погледни да не си ги ограничил по Мак или ИП ( хем че ти каза че слагаш същите настроики та ИП отпада) Сигурен ли си че ти работи ланкартата на лаптопа пробваи да свържеш лаптопа и другото пц директно................но пак виж firewall-a
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Ох пичове, вчера си купих лаптоп и безжичен рутер ASUS. Поне два часа и половина се борих да ги подкарам...
В крайна сметка вече имам нет на стационарната машина и на лаптопа.
Не съм много наясно какво направих за да тръгнат нещата но ето няколко насоки:
На персоналната машина пуснах нет за 5 мин и нямах проблем. От нея влезнах в настройките на рутера и започнах конфигурация. Смених мака на рутера и той сам си захапа IP-то и другите настройки на доставчика (с реален статичен IP съм).
Тук започнаха проблемите с лаптопа. Като за начало не можеше да види рутера. Проблемът дойде от софта на безжичната карта на лаптопа. Когато го настроих да ползва уиндоуските компоненти намерих мрежата. Хубаво ама не мога да се закача за нея. На рутера сложих Net key и лаптопа ме закачи. Въвеждам паролата и пак нещо се бъгясва... Сложих на лаптопа на DHCP гейтуей адреса на рутера и нещата се подобриха. Връзва ме с рутера, тръгва нета и след 4-5 сек ме дропва... От настройка на рутера му дадох да пуска два канала и нета потече към двете машини чудесно
За пръв път конфигурирам рутер и 100% съм пропуснал нещо. Надявам се с това което изписах съм помогнал поне мъничко
Успех
В крайна сметка вече имам нет на стационарната машина и на лаптопа.
Не съм много наясно какво направих за да тръгнат нещата но ето няколко насоки:
На персоналната машина пуснах нет за 5 мин и нямах проблем. От нея влезнах в настройките на рутера и започнах конфигурация. Смених мака на рутера и той сам си захапа IP-то и другите настройки на доставчика (с реален статичен IP съм).
Тук започнаха проблемите с лаптопа. Като за начало не можеше да види рутера. Проблемът дойде от софта на безжичната карта на лаптопа. Когато го настроих да ползва уиндоуските компоненти намерих мрежата. Хубаво ама не мога да се закача за нея. На рутера сложих Net key и лаптопа ме закачи. Въвеждам паролата и пак нещо се бъгясва... Сложих на лаптопа на DHCP гейтуей адреса на рутера и нещата се подобриха. Връзва ме с рутера, тръгва нета и след 4-5 сек ме дропва... От настройка на рутера му дадох да пуска два канала и нета потече към двете машини чудесно

За пръв път конфигурирам рутер и 100% съм пропуснал нещо. Надявам се с това което изписах съм помогнал поне мъничко

Успех
Върни се в “ОФФ-Топик - други”