Проблем с интернета

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Проблем с интернета

Мнениеот BECK0 » Нед 23 дек 2007 11:55

Здравейте, ако може някой да удари едно рамо.. значи деля си интернета с Рутер и има 4 места за кабел, на което и да включа нета си върви нормално, но включвам допълнително лаптоп-а към рутера и нета неще да върви на него(само на лаптопа, иначе на др компютри си работи). Преинсталирах драйвери, всичко мъчих не тръгва... DNS въвеждам , настройките едно към едно с моя компютър(другия) и не тръгва.. Status-а е само Sent се променя, и въобще не приема..

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Нед 23 дек 2007 13:16

само с рутера ли няма интернет-връзка лаптопа? аз съм с безжичен рутер, ама като си направил всички настройки... би трябвало да е ок.
а, има едно бутонче на лаптопа за интернет, не знам при теб как е.

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Нед 23 дек 2007 13:38

firewall? нещо по настройките на лаптоп-а е , щом другите пц та вървят. Все пак погледни да не си ги ограничил по Мак или ИП ( хем че ти каза че слагаш същите настроики та ИП отпада) Сигурен ли си че ти работи ланкартата на лаптопа пробваи да свържеш лаптопа и другото пц директно................но пак виж firewall-a

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Нед 23 дек 2007 15:52

Аз съм отскоро с рутер MSI и наблюдавам следния проблем...
Като съм включил лаптопа с кабела - няма никакъв нет на нито един от пцтата, като дам enable Wireless на routera, лаптопа си се връзва, а също така и другите 2 компа си имат нет... Много странна работа.

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Нед 23 дек 2007 18:29

Като задаваш IP адресите уточняваш ли, че едната станция е 1 пък другата 2?... въобще някакво друго число различно от 1?

Виж рутера има ли софтуер, ако има инсталирай го. Ако си на БТК ADSL, често се случва да има проблем. Обади се на безплатния телефон за помощ. Всъщност прати ли пинг по мрежата?

Потребителски аватар
BECK0
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Нед 23 дек 2007 19:49

На Пинг даде Reply.. а за IP, на моя комп е настроено само да го настрои, въвеждам само DNS.. и се чудя къде е проблема. Благодаря Ви предварително и Весели Празници !

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 24 дек 2007 10:38

Щом има рутер трябва IP

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 24 дек 2007 11:37

Ох пичове, вчера си купих лаптоп и безжичен рутер ASUS. Поне два часа и половина се борих да ги подкарам...
В крайна сметка вече имам нет на стационарната машина и на лаптопа.

Не съм много наясно какво направих за да тръгнат нещата но ето няколко насоки:
На персоналната машина пуснах нет за 5 мин и нямах проблем. От нея влезнах в настройките на рутера и започнах конфигурация. Смених мака на рутера и той сам си захапа IP-то и другите настройки на доставчика (с реален статичен IP съм).
Тук започнаха проблемите с лаптопа. Като за начало не можеше да види рутера. Проблемът дойде от софта на безжичната карта на лаптопа. Когато го настроих да ползва уиндоуските компоненти намерих мрежата. Хубаво ама не мога да се закача за нея. На рутера сложих Net key и лаптопа ме закачи. Въвеждам паролата и пак нещо се бъгясва... Сложих на лаптопа на DHCP гейтуей адреса на рутера и нещата се подобриха. Връзва ме с рутера, тръгва нета и след 4-5 сек ме дропва... От настройка на рутера му дадох да пуска два канала и нета потече към двете машини чудесно :)

За пръв път конфигурирам рутер и 100% съм пропуснал нещо. Надявам се с това което изписах съм помогнал поне мъничко :)
Успех

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 24 дек 2007 15:57

Не виждам да си объркал нещо.

ЩОМ ВЪРВИ ПОВЕЧЕ НЕПИПАЙ!!!!

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 24 дек 2007 16:24

bboikov написа:Не виждам да си объркал нещо.

ЩОМ ВЪРВИ ПОВЕЧЕ НЕПИПАЙ!!!!

Ооооооо напротив. Ако трябва ще го бъзикам до следващата нова година, но ще му разкажа игрицата! Друг начин да се науча няма ;)
Човек се учи от грешките си, а без ръчкане няма как да стане :D

Потребителски аватар
BECK0
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Пон 24 дек 2007 18:21

bboikov написа:Щом има рутер трябва IP

Как да го разбера IP-то.. пуснал съм нет и на комшиите и нямат никакъв проблем, настройките са едно към едно с моя комп ? Благодаря

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Сря 26 дек 2007 12:33

IP, гейта,маската, DNS го задава доставчика, ти променяш само последното число спрямо броя на закачените компютри, например IP 192.168.1.1, ако имаш 3 компютъра то тогава става IP 192.168.1.1 после 192.168.1.2 на следващия и така нататък ....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”