"коледните" намаления в България...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
assd
Автомобил:
Двигател:

"коледните" намаления в България...

Мнениеот assd » Пон 24 дек 2007 13:50

защо няма такова нещо у нас? има "коледно" увеличение на бензина, храните, някои други стоки... е така да ти се повдигне предпразнично настроението с бензин 2.05 (95) защото ще пътуваш по празниците.
тука никой не прилага маркетингови похвати за увеличаване на оборота и респективно печалбата като намаляване на цените - само хитри трикове, като гръмки плакати "коледно намаление!! 50000%" като влезеш цените същите само до тях написани и задраскани измислени цени с 100 лева по-високи, някой шаран да се хване че нещо е намалено :lol:

та какво мислите и вие по тоя въпрос? в САЩ не съм бил (ама много ми се иска) и там цените се намаляват драстично и всичко каквото се поредлага бива изкупувано за един ден са ми казвали- огромни намаления, огромни продажби, огромни печалби... а тука ... българска работа

весели празници !

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 24 дек 2007 13:53

Welcome to Bulgaria

Народа си заслужава съдбата си. Чувал ли какво става навън когато се повишат неправомерно цените??? А тук имаме големи усти само знаем да викаме олеле и НИЩО. Така че...........купувайте братИя

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Пон 24 дек 2007 13:57

и още нещо, на пенсионерите им дават по 50 лева за празниците - направо си е обидно... вместо да увеличат просто пенсиите с толкова поне, те като премия ги раздават (а чета как в еди си кое министерство си раздали 5 милиона за коледа - е там едва ли по 50 кинта са си дали само) какво да купи един пенсионер с тия 50 лева отгоре? парното ли да си плати, лекарствата ли, нещо за трапезата - все пак празници или подаръци за внуците с тая колосална сума? тъжна работа

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 24 дек 2007 13:57

В UK съм си купувал анцуг Nike намален от 75 паунда на 15.
Както и риза Tommi Hillfiger намалена от 80 на 17,50,просто защото новата колекция иде,а старата няма какво да я правят.

Когато подобно нещо се случи в БГ ще пия една Пещерска гроздова по повода (въпреки че не пия концентрати,още повече явни ментета).

БЕДНИ СМЕ.ТЪПИ СМЕ,повечето ни мързи...идилия.
Но няма смисъл да се оплакваме.Каквото е това е.На който не му харесва - да си търси начин да си подобри собственото материално положение.

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Пон 24 дек 2007 14:21

andro_ написа:В UK съм си купувал анцуг Nike намален от 75 паунда на 15.
Както и риза Tommi Hillfiger намалена от 80 на 17,50,просто защото новата колекция иде,а старата няма какво да я правят.

То това го има по целия свят. Аз от Милано съм си взимал 5 блузи, 3 чифта дънки, 2 чифта обувки, няколко чифта чорапи и 5 чифта боксерки на Ferre (оригинални) всичкото за 100 евро :D :D :D Ама понеже на етикета пише "хх/06" (демек колекция 2006та година) ги продават на безценица (една блуза беше нещо от рода на 5-10 евро). Обаче в България напоследък доста сериозен бизнес правят хората, дето пазаруват от складовете в Милано марковите дрехи на безценица, а тук ги продават на цени, на които са продавани като са били актуални - взимат блузата за 5 евро и я продават за 150 тук. Ама нали нашите гъзета тука са богати и не им дреме коя колекция е - важна е марката, та купуват и купуват.... Случвало ми се е в магазина на Версаче (който е до Будабар) да видя стоки от отдавна изтекла колекция, които продължават да си се продават на същата цена. Та...добре дошли в България.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 24 дек 2007 15:07

Айде стига с това "Добре дошли в България".

Като сте толкова отворени - направи си магазин и пусни яката коледна промоция за без пари! Кой те спира...

Секи гледа само да плюе по нещо! АМАН!

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 24 дек 2007 15:18

Проблема ни е точно в това .... че само "плюем" и не правим нещо по-съществено. Някой колеги не казват "Добре дошли в България", а "Добре дошли в Българистан". Весели празници на всички и щастлива Нова година!!!

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 24 дек 2007 19:41

И да се примиряваме с идиотщините ли? Те хората на Запад за това са по-напред от нас - защото не са се примирявали, защото са се бунтували и защото са отстоявали правата си. В щатите за 4-ти юли имат 50 % намаление на всичко. На другите празници незнам колко точно е, обаче аз отидох в магазина и си взех адидас маратонки оригинални чисто нови - жената като видя, че се колебая веднага ми каза - давам ти 25% отстъпка веднага зь дь те зьдържа като клиент, след което още 25% защото ще ти издадем клиентска карта просто ей така и от 100 гущера ми излязоха 50. Тук просто всеки търси бързата печалба и не искат да разберат, че от оборот се печели много повече, отколкото с високите цени. Другг е въпроса, че сега и да искаме да правим нещо, няма да стане. Защото по принцип като нация сме задружни и единни само в поркането :(

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 24 дек 2007 19:53

Циганите са по-задружни от нас ... аз това знам :(

Потребителски аватар
BlueDragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BlueDragon » Пон 24 дек 2007 20:18

че то в България има ли намеления изобщо по празниците или цените само скачат?

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 24 дек 2007 20:39

Ден година храни :beer

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пон 24 дек 2007 20:57

Ми то щото от смирение сме на тоя хал.А целокупния народ прост купува ли купува като невиждал.Ми как няма да има цени високи като има клиенти,ми ще има.Бил съм зад океана, и видях как се печели от оборот.Ако даржиш изкуствено високи цени просто си умираш,целта е да продаваш,повече.Октомври, яке Volcom струваше 230 $ , края на ноември беше 160,на касата ми наравиха намаление до 132, а февруари беше 60...Ред примери всеки може да даде.Аз лично си налагам мораториум върху бг магазините за дрехи и чепици.Края на януари отивам до Милано, тогава са намаленията и казвам майната им на молове и тем подобни печлбарски методики.Марлборо класикс дето в САЩ е нормална фирма ...1300 лв яке...айде мерси.,Дънките Левис са 23.90$,...тука по едно време бяха 300 лв,сега незнам колко са,.Пародия,за която ни натякват ,че е нормална...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 24 дек 2007 21:06

Който е учил икономика и икономически теории да си спомни за "показното потребление" измислено от не помня вече кой още през 18 век :wink: .
Относно потребителските стоки - моето мнение е,че поне в чужбина различните марки могат да получат конкурентно предимство на базата на престиж на марката и да преминат от монополистична в олигополна и даже в монополна конкуренция,като по този начин да се извлича печалба от цената(над нормалната икономическа печалба),а не от оборот(монополоистичен и идеален пазар),но това е в чужбина.
В БГ...неам думи:продавт се разни остарели неща,на повече от "актуални" цени.Гъзарчетата купуват....,но нека,трябва да се печели все пак.
Трябва някой да печели яко,не може да сме нация,съставена само от бедни (и материално и духом).
Относно мнението ми за България : никога няма да си подобрим стандарта на живот,докато всеки от нас не го пожелае сам за себе си и направи всичко възможно,за да се сбъдне това.А това няма как да стане.Защо?Защото ни мързи.

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пон 24 дек 2007 23:08

тука е тъка :wink:

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Мнениеот Plehi » Пон 24 дек 2007 23:15

kaiser666 написа:Ден година храни :beer