Пукане в ауспуха и неравномерна работа на двигателя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Sasho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sasho » Вто 20 сеп 2005 18:37

Днес гледах делкото на един Голф със същия двигател и махнах маркучето на вакомния регулатор и на ниски обороти изобщо не смучеше само като и дам газ дърпа по малко а при мен смуче яко дори и при ниски обороти. Незнам как точно трябва да работи затова ако някой е запознат с тези неща да ме светне малко. Лесно ще купя нов регулатор но нещо ме съмнява че не е от него. Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
Sasho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sasho » Съб 24 сеп 2005 12:59

Някой може ли да ми каже каде трябва да е закачено маркучето на вакомния регулатор на 1.6 EZ защото на мен ми е закачено на дебелия маркуч, който е за сервото на спирачките но май някой преди мен е преправял нещо. Според мен трябва да е закачено някаде на карборатора над дроселната клапа, но това е само мое предположение. Молбата ми е ако има някой с такъв двигател да каже каде точно му е закачен този вакомен регулатор.

Потребителски аватар
Sasho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sasho » Нед 25 сеп 2005 14:42

Няма ли никой с такъв двигател?

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Нед 25 сеп 2005 15:39

JETTA написа:Няма ли никой с такъв двигател?

Аз съм с такъв ама не мога да те разбера за кое точно говориш.
То и аз имам проблем с газта. Когато я карам на газ има проблем, двигателя претреперва и не върви колата както трябва. Когато я метна на Бензин върви като побъркана(карам я с А92), метна ли на газ не върви. Градско гори 16 и нагоре а извън градско 7,2-8л/100км.
Хади някой да помогне.
Щях да забравя да кажа изпарителя и Беларуски.(ако има някво значение това)

Потребителски аватар
keksa
Автомобил: Golf VI
Двигател: CAXA
Контакти:

Мнениеот keksa » Нед 25 сеп 2005 15:40

абе аз не разбирам много ама маи имам същия ДВГ и ако имаш желание на драхго сърце бих ти дал колата да разгледаш кое каде и как...... дори имам и още едно делко което можеш да пробваш за съжаление нямам резевен вакуум-регулатор та няма как да ти дам и него да пробваш

Потребителски аватар
Sasho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sasho » Нед 25 сеп 2005 15:56

keksa написа:абе аз не разбирам много ама маи имам същия ДВГ и ако имаш желание на драхго сърце бих ти дал колата да разгледаш кое каде и как...... дори имам и още едно делко което можеш да пробваш за съжаление нямам резевен вакуум-регулатор та няма как да ти дам и него да пробваш
Ами ако изкаш да се видим някаде изкам само да погледна каде са вързани маркучите на вакома. Ще ти бъда много благодарен!

Потребителски аватар
Sasho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sasho » Нед 25 сеп 2005 16:00

ALiGaToR написа:

То и аз имам проблем с газта. Когато я карам на газ има проблем, двигателя претреперва и не върви колата както трябва. Когато я метна на Бензин върви като побъркана(карам я с А92), метна ли на газ не върви. Градско гори 16 и нагоре а извън градско 7,2-8л/100км.
Хади някой да помогне.
Значи говоря за маркучето което излиза от вакомния регулатор. интересува ме каде е мушнато от другата страна? А за твоя проблем идва със сигорност от изпарителя. А съм с ловато и в момента без вакумрегукатора ми дава разход 11/100.

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Нед 25 сеп 2005 16:16

JETTA написа:
ALiGaToR написа:

Хади някой да помогне.
Значи говоря за маркучето което излиза от вакомния регулатор. интересува ме каде е мушнато от другата страна? А за твоя проблем идва със сигорност от изпарителя. А съм с ловато и в момента без вакумрегукатора ми дава разход 11/100.

Ади кажикаде се намира тоя регулатор, за да му кажа аз кой командва, а пък и да ти кажа мъркучите кои за каде отива. А за разхода това 11/100 това градско ли е?

Потребителски аватар
Sasho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sasho » Нед 25 сеп 2005 18:44

ALiGaToR написа:
JETTA написа:
ALiGaToR написа:

Хади някой да помогне.

Ади кажикаде се намира тоя регулатор, за да му кажа аз кой командва, а пък и да ти кажа мъркучите кои за каде отива. А за разхода това 11/100 това градско ли е?
Вакум-регулатора се намира от страни на делкото. Представлява една кръгла джаджа от която излиза едно маркуче. А за разхода това е в софия и то в най натоварените часове сутрин-8:30ч. вечар-18:00ч.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”