"коледните" намаления в България...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Пон 24 дек 2007 23:46

Vlad777 написа:Айде стига с това "Добре дошли в България".

Като сте толкова отворени - направи си магазин и пусни яката коледна промоция за без пари! Кой те спира...

Секи гледа само да плюе по нещо! АМАН!

Аз съм правил нещо точно по този въпрос :idea: Преди 2 години със сестра ми отворихме бутиков магазин за дамски дрехи в Пловдив на Главната. Всяка седмица пътувахме по поне 4 пъти до Гърця и пазарувахме от един огромен магазин/склад до град Промахон, който се казва ПроКом (на 4 км от границата). Всяка една блуза, пола, рокля, яке и т.н. бяха избирани лично от сестра ми (която разбира адски много от мода), като повечето бяха уникати и все на марки от рода на Sisley и Prada. Продавахме ги на направо смешни цени (защото ги и взимахме на такива) - много красива туника Prada например вървеше за около 25-30 лв. Специално за Коледните намаления ги пуснахме на по 15-25 лв.!!!! Сега ще се опитам да ви разкажа какво имам предвит като ви разкажа една кратка история.

Седиме със сестра ми и обсъждаме нещо в магазина, влиза няква привидно 35-40 годишна нафръцкана дама. Започва се с "ууу колко е яко тва" "аааа много е красиво" и т.н. Гледа над 20 блузи и 5 панталона, казахме й, че това е бутиков магазин и всичко е уникат...накрая си тръгна с думите:

"Аз ще поразгледам нагоре по Главната дали не ги има и ако ги няма идвам да ги взема." :!: :shock

В крайна сметка след доста пари вътрешно затворихме магазина, защото тъпата българска жена предпочиташе да пазарува масовите китайско-турски дрехи, вместо да си вземе уникални на известни марки, при това оригинални, на същата, че дори и по-ниска цена.
Повече нямам какво да коментирам.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 25 дек 2007 0:28

По темата:

Термина "коледно намаление" за мен е един маркетингов трик. Поне такива са ми наблюденията от Германия.

Поголовно наблюдавам от чисто любопитство цените преди коледа - еми няма такъв филм намаление. Всички цени са поголовно завишени, като почнеш от евтин магазин (примерно мъжки потник от C&A за 9 евро бройката :screwy ) и стигнеш до маркови костюми на нормалната им цена + 100 евро отгоре.

Най-голяма далавера има да пазаруваш директно след коледа. По простата причина, че тогава искат да изчистят останалата стока от коледните "намаления", отделно на това хората поголовно имат навика да връщат "нежелани" подаръци, и оттам изскачат намалени върнати стоки (скъсани опаковки и т.н.)

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Вто 25 дек 2007 0:33

В BG коледни намаления няма има само надписи за такива :evil:

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Вто 25 дек 2007 2:41

sashoskiora написа:В BG коледни намаления няма има само надписи за такива :evil:

То и в щатите го има това но пък често се случва да има и по-големи намаления от обявените. Най-хубавото е че персонала работи за клиента, аз така си купувам миналата седмица костюм на 30% коледно, тя мацката на касата вика "ама то днес не е ли сряда, има $15 намаление на костюмите от тоя дизайнер". Аз в България това не мога да разбера, ако те излъжат няма да им се вдигне заплатата, ама при първа възможност го правят.
Отделно се сещам за един приятел студент който бачка за лятото в америка и първото което учат е да се усмихваш и поздравяваш. Тоя се усмихва цяло лято, после като се прибра в Бг-то и почна на подобна работа го гледаха странно като ги поздравява :051:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 25 дек 2007 13:58

Ами така е... тука като се усмихнеш на някой непознат и му кимнеш приятелски, си мисли, че си излязъл от лудницата... и аз се усмихвах две седмици, след това ми секна ентусиазма - то не става като срещаш само навъсени и освирепели физиономии. И То това май вече не е от бедност, защото като гледам каква е тъпканица в магазините явно стандарта на живот наистина се вдига постепенно. Но ние трябва да сме сърдити един на друг постоянно. :(

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 25 дек 2007 17:05

dlug написа:Welcome to Bulgaria

Народа си заслужава съдбата си. Чувал ли какво става навън когато се повишат неправомерно цените??? А тук имаме големи усти само знаем да викаме олеле и НИЩО. Така че...........купувайте братИя
:да:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”