Проблем с ключ на Б4 1.8 90к.с. 95г.
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с ключ на Б4 1.8 90к.с. 95г.
Първо да кажа, че става въпрос за Пасат-а на чичката. Онзи ден му направил следния проблем. Ключа не ще да се върти, волана е отключен, но не ще. Откачил клемите на акумулатора за 5мин и след това всичко си дошло на мястото. На мен това ми се струва адски странно и затова искам и вие да си кажете мнението, за което предварително благодаря!
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
мойто мнение е че няма нищо общо с акумулатора. И моя се е случвало да ми създава такъв проблем (особенно ако някой друг е карал колата). Ина че като заяде го бутам леко нагоре надолу и се оправя. Случвало ми се е 2-3 пъти за 3 години при положение че карам предимно в града на къси разстояния, така че мисля че не е болка за умиране.
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
не иска да се върти в смисъл че дава на контакт но няма никой или просто не иска да се завърти ключа, аз имах подобен проблем преди година и половина ( и сега чат пат го имам), но тогава беше доста зле та напръсках ключалката с ВД ли беше или с някаква тефлонова смазка не помня и нещата се оправиха за известно време
p.s. ето я темата в която бях писал за подобен проблем
Последна промяна от orgasmatron на Пон 24 дек 2007 20:33, променено общо 1 път.
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
orgasmatron написа:не иска да се върти в смисъл че дава на контакт но няма никой или просто не иска да се завърти ключа, аз имах подобен проблем преди година и половина ( и сега чат пат го имам), но тогава беше доста зле та напръсках ключалката с ВД ли беше или с някаква тефлонова смазка не помня и нещата се оправиха за известно време
Полезно, благодаря! Казваш, че проблема се е решил, но за известно време, а след това?
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
- passatdriver
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
orgasmatron написа:не иска да се върти в смисъл че дава на контакт но няма никой или просто не иска да се завърти ключа, аз имах подобен проблем преди година и половина ( и сега чат пат го имам), но тогава беше доста зле та напръсках ключалката с ВД ли беше или с някаква тефлонова смазка не помня и нещата се оправиха за известно време
Хааабсолютно същото и при мен

Пръсках с тефлонов спрей (ама яко си олях стелката!

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз сега като смених клемореда с нов ключът започна да се върти значително по-трудно а в същото време се оправи проблема с заяждането на ключалката така че може наистина да има нещо общо клемореда.Иначе аз пръсках с тефлонова смазка по стария Пасат и се пооправи проблема.Засега година и нещо няма проблем.
Успех!
Успех!