Пастърма от СВИНСКО ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Adnan
Мнения: 3536
Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Пастърма от СВИНСКО ...

Мнениеот Adnan » Вто 25 дек 2007 22:30


Чефи да не чете ... mhihi

Тази година реших да екпериметирам, всяка година си правя пастърма от тележко. Ето дойде момента да вземеме малко месо от ЧЕФИШКОТО( млада свиня около 10 кг. ) и съм нарязъл половината за пастърма както тележкото. Всеки знае как става има колеги които си го консумират вече вярвам.
Оставил съм го в сол да кисне вече 2'ри ден но ме притеснява, че няма кръв както при тележкото седи си и не мърда.

Нещо мисля правя не както трябва.
Питах гоогле казва това : http://www.receptite.com/recepta.php?r=1290

Нещо се притеснявам, моля някой да сподели ако е правил пастърма от свинско :?:
Ще изчакам още един ден ако не се точи кръвта кълцам заедно с тележкото и пълня за луканка.

Последна промяна от Adnan на Вто 25 дек 2007 22:54, променено общо 1 път.




Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Мнения: 7369
Регистриран на: Вто 08 юни 2004 9:55
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Местоположение: oberbayern
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 25 дек 2007 22:34




Потребителски аватар
Adnan
Мнения: 3536
Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 25 дек 2007 22:36




Стига де :( Тележка си прява всяка година по 10-15 пъти :!:

Интересува ме ОТ СВИНСКО !!!!!1

Обещавам и тука да туря снимки ако стане както трябва! Знам, че има и от свинско за пръв път ми е ако гоогле беше ми казал някаква по човешка рецепта нямаше да пускам цяла тема за целта :idea:


Потребителски аватар
batetony67
Мнения: 1802
Регистриран на: Сря 09 мар 2005 2:18
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Вто 25 дек 2007 23:51


Леле, каква мила темичка. Сега и Варбона го чакам с компетенция. :044:


Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Мнения: 3969
Регистриран на: Пет 03 юни 2005 7:11
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA
Местоположение: Пловдив

Мнениеот joro_kem » Сря 26 дек 2007 12:39


телеШко, колега...


Потребителски аватар
Adnan
Мнения: 3536
Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 26 дек 2007 16:03


joro_kem написа:телеШко, колега...


:arrow:
СвУнски, някой :roll: Всички яко или пият или нещо са ми обидени, че съм посегнал на ЧЕФИНСКО.


Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Мнения: 18394
Регистриран на: Пет 16 сеп 2005 8:50
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:
Местоположение: Чепеларе/Пампорово

Мнениеот Stefan » Сря 26 дек 2007 16:21


За тези неща си има доста тънкости като много важна част са и подправките :wink:


Потребителски аватар
chefito
Мнения: 9527
Регистриран на: Сря 02 фев 2005 12:41
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Пловдив

Мнениеот chefito » Сря 26 дек 2007 16:34


ако още някой докосне братята ще настане хорска сеч....

Изображение


Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Мнения: 16339
Регистриран на: Вто 08 юни 2004 16:57
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 27 дек 2007 11:29


chefito написа:ако още някой докосне братята ще настане хорска сеч....

Изображение

буфка има опит :idea:


Потребителски аватар
bluefen
Мнения: 886
Регистриран на: Чет 23 сеп 2004 20:12
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот bluefen » Чет 27 дек 2007 11:33


колега да споделиш после какво сее получило . Иначе аз в момента консумирам една от телешки сърца, добре се е получила


Потребителски аватар
Adnan
Мнения: 3536
Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 27 дек 2007 12:13


bluefen написа:колега да споделиш после какво сее получило . Иначе аз в момента консумирам една от телешки сърца, добре се е получила


Явно няма кой да е правил подобно. За сега го правя едно към едно както телешкото. Това е 4 ден в сол след около още 3 ще ги оваля в подправките и ги слагам да се сушат тогава живот и здраве, ще постна снимки.


Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Мнения: 7663
Регистриран на: Пон 28 юни 2004 14:31
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Чет 27 дек 2007 13:35


batetony67 написа:Леле, каква мила темичка. Сега и Варбона го чакам с компетенция. :044:


аман

Пастърма от свинско месо

Необходими продукти

* 1 бр. свински бут
* 1 кг сол
* 15 г селитра
* 10 г захар
* бахар
* черен пипер
* дафинов лист
* чубрица
* чесън
* червен пипер

От бута се изрязват правилни дълги парчета с дебелина 3 см. Изчистват се от кожиците и тлъстините. Смесват се солта, селитрата и захарта. Месото се натрива с тази смес и се нарежда плътно в дървен съд, като се поръсва с останалите подправки, без червения пипер и чесъна. Притиска се с тежест и се оставя така за 10 дни. След това се изскисва в студена вода, която да поеме излишната сол. Отцежда се, подсушава се с кърпа и се опушва 3-4 дни. Опушената пастърма се притиска между 2 дъски с тежест. След 24 часа се намазва с каша от счукан чесън и лютив червен пипер и се окачва на проветриво място.


Сори Чефи, предупреждавам те от юни месец :roll:


Потребителски аватар
Adnan
Мнения: 3536
Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 27 дек 2007 14:59


Varbona написа: ...


Хубаво де това го видях и аз в Нета даже съм го постнал в първото писане. Нещо не ме кефи тая рецепта много е като за ресторант 8 звезди.

Продължавам си по метода на Селския дядо все нешо ще се получу надявам се :roll:


Потребителски аватар
joker
Мнения: 5889
Регистриран на: Вто 21 ное 2006 10:38
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Местоположение: Варна

Мнениеот joker » Чет 27 дек 2007 15:03


"Група американски учени са успели да произведат от суров петрол хранителен продукт напълно идентичен с агнешкото месо.
Във връзка с това група учени от България са решили да експериметрита с обратния процес и да произведат суров петрол (марка Брент) от агнешко месо....на амбициозните учени са предоставени 10 печени агнета и 5 бурета мелнишко вино.Опитите продължават.......... с очертаващ се успех."
Цитат от вестник "Маркуч"-орган на Съюза на полуинтелигентите В България! :wink:


Потребителски аватар
trunner
Мнения: 1624
Регистриран на: Нед 07 яну 2007 12:38
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Силистра
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 27 дек 2007 17:01


Между процедурите и начина на обработване на телешка или свинска пастърма няма абсолютно никаква разлика. Това го казвам от опит. След изкисването от солта всичко е въпрос на вкус. Аз лично без чесън не правя нито пастърма, нито суджук, нито квото и да е (освен кайзерована пастърма). Всичко останало зависи от вас. Има си рецепти ама най, най-различни! При интерес мога да ви дам моята, която засега поне всеки харесва и продължава да прилага. Щом обаче колегата досега е правил и правил, мисля, че добре знае какво обича и какво трябва да сложи!
П. П. Оф дойде зимата и всеки почна за мезета и вина да приказва :lol:
Айде наздраве!



Върни се в “ОФФ-Топик - други”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 53 госта