бас с кутия или на кората
бас с кутия или на кората
здравеите колеги как да ще е по добре басовият гов. да е в каса/туба или с MDF на мястото на кората,чувал съм че от касата се прецакват корите на вратите.Колата е 3ка голф, благодаря.
- Passat_91
- Автомобил: VW Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8 MI RP 12.1990
За Golf III най-доброто ще е: две трилентови елипси на Pioneer,който ти гарантирам, че ще вадят доволен бас, но за сериозен бас вече трябва някакъв говорител от 12" нагоре в няква трапецовидна кутия, може и в туба, но мисля,че трапецовидната кутия е по-добра.Между другото не мисля само аз така и други са ми го казвали.
[/img]

- Passat_91
За Golf III най-доброто ще е: две трилентови елипси на Pioneer,който ти гарантирам, че ще вадят доволен бас, но за сериозен бас вече трябва някакъв говорител от 12" нагоре в няква трапецовидна кутия, може и в туба, но мисля,че трапецовидната кутия е по-добра.Между другото не мисля само аз така и други са ми го казвали.
[/img]

- biostrong
- Автомобил:
- Двигател:
Passat_91 написа:За Golf III най-доброто ще е: две трилентови елипси на Pioneer,който ти гарантирам, че ще вадят доволен бас, но за сериозен бас вече трябва някакъв говорител от 12" нагоре в няква трапецовидна кутия, може и в туба, но мисля,че трапецовидната кутия е по-добра.Между другото не мисля само аз така и други са ми го казвали.[/img]
да в трапец май вади най добър звук - и от други хора съм го чувал
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
за плътен бас трябва кутия, комбинацията за добра музика е елипси на кората на багажника, туба (каса) в багажника, пищялки от пред и от зад и един усилвателза касата. това е формулата за хубав звук. сега казваи колко кинти си приготвил и да казваме мнения
разгледай моделите на херц
евтино и добро качество
разгледай моделите на херц

- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
определено в кутия ще да е по-читав звука, ама нещо не мога да разбера връзката, между формата на кутията и качеството на звука, която се мъчите да изградите
а и какво разбирате под говорител за отворен обем? Аз го разбирам като говорител, който показва изцяло възможностите си в кутия с хубав бас порт, а не като говорител, който да монтираш на багажника и после да наблъскаш багажника с багажа за морето и да се надяваш на хубав звук

а и какво разбирате под говорител за отворен обем? Аз го разбирам като говорител, който показва изцяло възможностите си в кутия с хубав бас порт, а не като говорител, който да монтираш на багажника и после да наблъскаш багажника с багажа за морето и да се надяваш на хубав звук

- Passat_91
Виж ми и касата. Ето я http://www.snimka.bg/album.php?album_id=205131
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Хубава кутия ,но според това което знам и съм чел има голямо значение и басрефлекса.На книжката на говорителя трябва да е написано дали трябва да има басрефлекс и какъв да е той ,някой говоретели свирят по добре в изцяло затворен обем.
А относно бас на кора ,не се захващай ,наистина ти трябва говорител за отворен обем а такива не се срещат толкова често а и моя личен опит показва че ти трябва поне 15 инчов бас за отворен обем.Сети се ква кора трябва да направиш за 15-ка и също си помисли къде ще сложиш ,примерно елипси на тая кора
Направи си касичка хубава или си купи готова и си думкай колко щеш
А относно бас на кора ,не се захващай ,наистина ти трябва говорител за отворен обем а такива не се срещат толкова често а и моя личен опит показва че ти трябва поне 15 инчов бас за отворен обем.Сети се ква кора трябва да направиш за 15-ка и също си помисли къде ще сложиш ,примерно елипси на тая кора

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”