“Петрол” пуска първия пропан-бутан с подобрители у нас

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 04 дек 2007 17:06

restless написа:аз човешки питам някой да ме светне от какво може да има драстична разлика в разхода на тази газ?
Примерно аз съм с Ловато обикновена, двигателя е моно... де да знам казвайте да се опитаме рационално да подходим, нищо чудно определени комбинации да са по-добри за тази газ :?

ами в тоз ред на мисли и изказванията на компетентния кадър от петрол
очаквам в най-скоро време на пазара да излеза продукт - газова система (уредба) разбработка на петрол. която в комбинацяи с тяхната газ ще дава икономия от примерно 80% :) :)

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 27 дек 2007 13:25

Тотално се отказах да ползвам услугите на Петрол, както и тази тяхна Блу Форс.
Нека господина от Петрол, който изяснява така подробно ползата от Блу Форса, първо да обърне внимание на качеството на обслужването,отношението на работещите там към клинетите, както и на точността на газ колонките, а след това да премине към хвалене на новата им газ. Защото струва ми се, че рекламата им е абсолютно безмилена ако обслужването е под всякакви граници. Сигурен съм че хората които работят там имат основателна причина да се държат грубо с клиентите и постоянно да се оплакват, не ги виня, или поне не ми се иска да ги виня, но струва ми се първо на самите работници трябва да обърнете внимание, ако искате да имате повече и доволни клиенти.
Ето накратко историята:
Близо 2 години заобикалях бензиностанциите на Петрол, след като няколко пъти се уверих в тяхната некоректност. Сега като всеки който кара на газ, реших да пробвам от добавката Блу Форс, която в гр. Г. Оряховица, на Лукойл-ПЕТРОЛ се продава отделно в малки пластмасови шишенца. Закупих си добавка от 50 мл, която да ползвам за 2 зареждания.
ПЪРВО ЗАРЕЖДАНЕ: Сблъсках се с абсолютна некомпетеннтност и незаинтересованост от страна на служителите относно добавката;
10 минути търсиха къде е приспособлението което смесва добавката с газта, като през това време, както и по време на зареждане, на главата ми се опяваше кой ми бил казал за тази добавка, защо съм я слагал, че била голяма глупост , че отнемала много време а били малко хора и т.н.; Самото зареждане - тикнаха ми в ръцете приспособлението и ми казаха " Налейте си вие 25 мл, т.е. половината от шишенцето". Разбира се си нямах и на представа колко са 25 мл, но излях някакво количество. По време на зареждането хвърчеше газ на вън, при молба да спрат и да оправят проблема, ми беше казано че най-много да загубя 250-400 мл газ :shock . Мърморенето, мрънкането и оплакването от страна на служителите по време на зареждането, това всъщност вече го споменях;
РЕЗУЛТАТ ОТ ПЪРВО ЗАРЕЖДАНЕ: С 30 литра газ, минах скромните, смешните 180 км :roll: , или разхода е 16,6/100 :( . Дали има някакъв + ефект - още не съм сигурен.
ВТОРО ЗАРЕЖДАНЕ: От първото зареждане ми мина желанието да зареждам на Петрол, но нали остана половината от добавката, нали съм дал някакви пари за нея. Приготвих се предварително, като си вземах една мерилка за 25 мл. ( все пак не питай старило, питай патило ), така исках да разбера колко добавка съм сложил при първото зареждане и колко ще сложа сега.
Още със самото спиране до колонката и казвайки че искам да налея газ с добавка, служителя ми каза " Че кой ви каза че тук имаме добавка и че можем да я смесваме с газта :shock " . Ако бях за първи път, сигурно щях да остана с впечатлението че Блу Форс не се зарежда. Последва отново 10 минутно търсене на приспособлението, като този път за мое щастие не хвърчеше навън газ при зареждането. След това започнаха отново оплакванията - как колко малко работници били,как не им се плащало добре, как не било измислено добре това с добавката в шишенцата, колко опасно било за тях да се зарежда с такова приспособление, как половината добавка след зареждането оставала в приспособлението. Даже, за да ми докаже последното, след зареждането от приспособлението изтече сумата и газ, а в чашаката където се сипва добавката имаше течност - по негови думи това е част от добавката (към 10 мл) :shock . Забравих да кажа - с моята мерилка установих че при първото зареждане съм си сипал към 15 мл, за 30 л газ :x
РЕЗУЛТАТ ОТ ВТОРОТО ЗАРЕЖДАНЕ: За "+" ефект - може би си внушавам че има някакъв в динамиката. В момента съм минал 190 км, при заредени 30 литра и чакам всеки момент да свърши газта.
ЗАРЕКЪЛ СЪМ СЕ ПОВЕЧЕ В ПЕТРОЛ ДА НЕ СТЪПЯ

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 27 дек 2007 14:51

изненадам съм,че са ти давали добавката ОТДЕЛНО :shock :shock :shock навсякъде във Варна тя е смесена с газта на колонката......но в зарежданите количества лъжат доста безсрамно!Иначе газта си е много добра....дори в момента е само с 3 ст по-скъпа от другата газ...

Потребителски аватар
didogn71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didogn71 » Чет 27 дек 2007 15:24

И аз реших да пробвам газта от петрол-пълна измама 2 пъти зареждах и гори с 2,5/100 повече.Първия път помислих ,че съм се объркал и затова повторих но това беше. :D

Потребителски аватар
SuperMoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SuperMoto » Пет 28 дек 2007 18:40

Днес и аз заредих Blue Force Gas ама не намирам някакъв ефект!Иначе ми заредиха точно,не мога де кажа че са ме излъгали!!!

Потребителски аватар
SuperMoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SuperMoto » Съб 29 дек 2007 20:52

Тая газ на Петрол НЕ СТРУВА!Колата ми върви по-малко от колкото с тая на LUK!!!

Върни се в “Автогазови уредби”