Подържане на кожени обувки(бели)?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- deluX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Подържане на кожени обувки(бели)?
Реших да си купа скъпи обувки (бяла кожа) но искам да си ги запаза за по дълго време..с какво да третирам кожата-само боя ли? Моля дайте некви съвети 

- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
deluX написа:Adnan написа:В казармата си мажехме кожените кубинки с Свинска Мас ( басси няма живот за чефи). Хем подържа кожата и не пропуска вода.
И аз се сетих първо за това..(четох постове на Чефчо) ама ме е малко страх...доста пари дадох не искам да си ги опропаста..
още предложения..
Миналата зима си взех едни обувки от Бата срещу Хемус - странен цвят тъмно кафяво, и ми казаха да не ги мажа с боя, а със специална паста, която ми подариха - против влага и за подръжка на кожата - като безцветна бяла мас. Предполагам ще се намери такова нещо по магазините. Е аз мойте ги боядисах после с черна боя, понеже това беше някакъв странен тъмен цвят, но от време на време си мажа всичките обувки през зимата с тази паста. Става и за бели обувки, но имам едни такива летни, които ги мажа също с нея - за тях си трябва и боя, понеже тръгна кожата да се бели тук-там.
- deluX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
emdless4 написа:deluX написа:Adnan написа:В казармата си мажехме кожените кубинки с Свинска Мас ( басси няма живот за чефи). Хем подържа кожата и не пропуска вода.
И аз се сетих първо за това..(четох постове на Чефчо) ама ме е малко страх...доста пари дадох не искам да си ги опропаста..
още предложения..
Миналата зима си взех едни обувки от Бата срещу Хемус - странен цвят тъмно кафяво, и ми казаха да не ги мажа с боя, а със специална паста, която ми подариха - против влага и за подръжка на кожата - като безцветна бяла мас. Предполагам ще се намери такова нещо по магазините. Е аз мойте ги боядисах после с черна боя, понеже това беше някакъв странен тъмен цвят, но от време на време си мажа всичките обувки през зимата с тази паста. Става и за бели обувки, но имам едни такива летни, които ги мажа също с нея - за тях си трябва и боя, понеже тръгна кожата да се бели тук-там.
Нещо име да споделиш..не говорим за реклама..просто помощ...

- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
е стига бе колега масAdnan написа:В казармата си мажехме кожените кубинки с Свинска Мас ( басси няма живот за чефи). Хем подържа кожата и не пропуска вода.

- deluX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zaro написа:Хахахахахахаха
Пичеловки![]()
![]()
Да си ги носиш със здраве и да си жив и здрав да си купиш още сто чифта,
иначе не им се притеснявай, ако са качествени нормална поддръжка и това е - прибираш се, зачистваш ги със влажен мек парцал и готово, един път седмично с лустро и си готов:)
мерси, само че ощя никой не се е уловил в капана

- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
Мажи ги с течен парафин,или отиди до ОМВ онзи ден като зареждах видях на щанда препарат за подръжка на кожени салони на автомобили,мисля че също ще върши работа и за обувките ти
П.П Имам кожено яке от естествена кожа и го мажа всеки месец с течен парафин влияе му доста добре и става много приятно за носене

П.П Имам кожено яке от естествена кожа и го мажа всеки месец с течен парафин влияе му доста добре и става много приятно за носене

- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
мажи ги с прясно мляко
не се ебавам хем стават белички хем то е малко мазничко и ги прави меки и с нищо неможе да им навреди
казвал ми го е обущар
мой бели обувки така ги третирам 1 година и са супер
не се ебавам хем стават белички хем то е малко мазничко и ги прави меки и с нищо неможе да им навреди
казвал ми го е обущар
мой бели обувки така ги третирам 1 година и са супер
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
emdless4 написа:deluX написа:
Нещо име да споделиш..не говорим за реклама..просто помощ...
Е аз най-важното съм забравил- самата паста също е на Бата
Bata Imper Protector - така се казва, седи му още етикета с цена 5 лв. въпреки че на мен ми го дадоха подарък - Cleans, protects, waterproofs, сравнително голяма кутийка. Иначе са прави колегите във всеки магазин трябва да има на щанда и такива работи.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”