Подържане на кожени обувки(бели)?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Подържане на кожени обувки(бели)?

Мнениеот deluX » Чет 27 дек 2007 16:56

Реших да си купа скъпи обувки (бяла кожа) но искам да си ги запаза за по дълго време..с какво да третирам кожата-само боя ли? Моля дайте некви съвети :P

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 27 дек 2007 17:01

В казармата си мажехме кожените кубинки с Свинска Мас ( басси няма живот за чефи mhihi ). Хем подържа кожата и не пропуска вода.

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Чет 27 дек 2007 17:21

Adnan написа:В казармата си мажехме кожените кубинки с Свинска Мас ( басси няма живот за чефи mhihi ). Хем подържа кожата и не пропуска вода.

И аз се сетих първо за това..(четох постове на Чефчо) ама ме е малко страх... :oops: доста пари дадох не искам да си ги опропаста..

още предложения.. :)

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Чет 27 дек 2007 17:26

deluX написа:
Adnan написа:В казармата си мажехме кожените кубинки с Свинска Мас ( басси няма живот за чефи mhihi ). Хем подържа кожата и не пропуска вода.

И аз се сетих първо за това..(четох постове на Чефчо) ама ме е малко страх... :oops: доста пари дадох не искам да си ги опропаста..

Миналата зима си взех едни обувки от Бата срещу Хемус - странен цвят тъмно кафяво, и ми казаха да не ги мажа с боя, а със специална паста, която ми подариха - против влага и за подръжка на кожата - като безцветна бяла мас. Предполагам ще се намери такова нещо по магазините. Е аз мойте ги боядисах после с черна боя, понеже това беше някакъв странен тъмен цвят, но от време на време си мажа всичките обувки през зимата с тази паста. Става и за бели обувки, но имам едни такива летни, които ги мажа също с нея - за тях си трябва и боя, понеже тръгна кожата да се бели тук-там.

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Чет 27 дек 2007 17:29

emdless4 написа:
deluX написа:

Миналата зима си взех едни обувки от Бата срещу Хемус - странен цвят тъмно кафяво, и ми казаха да не ги мажа с боя, а със специална паста, която ми подариха - против влага и за подръжка на кожата - като безцветна бяла мас. Предполагам ще се намери такова нещо по магазините. Е аз мойте ги боядисах после с черна боя, понеже това беше някакъв странен тъмен цвят, но от време на време си мажа всичките обувки през зимата с тази паста. Става и за бели обувки, но имам едни такива летни, които ги мажа също с нея - за тях си трябва и боя, понеже тръгна кожата да се бели тук-там.

Нещо име да споделиш..не говорим за реклама..просто помощ... :)

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Чет 27 дек 2007 17:40

deluX написа:

Е аз най-важното съм забравил :oops: - самата паста също е на Бата :oops:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Чет 27 дек 2007 19:00

е стига бе колега мас :lol: :shock у 21 век живеем дет се вика . в повечето магазини за скъпи обувки има специален щанд или място със пълна серия подръжка и грижи за обувките все неща ще се намери . съветвам колегата да пита в самия магазин от където ще зима обувките . аз като работех в софавто си поддържахме обущата с препарат за полиране на кожен салон и ефекта е поразителен :wink:

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Чет 27 дек 2007 19:26

...

Последна промяна от Nafta на Пон 09 юни 2008 16:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 27 дек 2007 20:07

Хахахахахахаха
Пичеловки :yahoo: :yahoo:
Да си ги носиш със здраве и да си жив и здрав да си купиш още сто чифта,
иначе не им се притеснявай, ако са качествени нормална поддръжка и това е - прибираш се, зачистваш ги със влажен мек парцал и готово, един път седмично с лустро и си готов:)

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Чет 27 дек 2007 22:23

zaro написа:Хахахахахахаха
Пичеловки :yahoo: :yahoo:
Да си ги носиш със здраве и да си жив и здрав да си купиш още сто чифта,
иначе не им се притеснявай, ако са качествени нормална поддръжка и това е - прибираш се, зачистваш ги със влажен мек парцал и готово, един път седмично с лустро и си готов:)

мерси, само че ощя никой не се е уловил в капана :lol:

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Чет 27 дек 2007 23:38

Мажи ги с течен парафин,или отиди до ОМВ онзи ден като зареждах видях на щанда препарат за подръжка на кожени салони на автомобили,мисля че също ще върши работа и за обувките ти :wink:

П.П Имам кожено яке от естествена кожа и го мажа всеки месец с течен парафин влияе му доста добре и става много приятно за носене :wink:

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пет 28 дек 2007 0:05

Течен парафин :да: прави кожата мека и лъскава :wink: а аз като си купих коженото яке от магазина ми дадоха някакъв крем на вазелинова основа :lol:, действа, кожата става мека, но с свинска мас май резултата ще е същия :wink:

Потребителски аватар
gogata66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogata66 » Пет 28 дек 2007 0:20

най добре си питай някой обущар или ако има ходи на ваксаджия ако има останали в което се съмнявам

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот XIKS » Пет 28 дек 2007 1:00

мажи ги с прясно мляко
не се ебавам хем стават белички хем то е малко мазничко и ги прави меки и с нищо неможе да им навреди
казвал ми го е обущар
мой бели обувки така ги третирам 1 година и са супер

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пет 28 дек 2007 9:22

emdless4 написа:
deluX написа:

Е аз най-важното съм забравил :oops: - самата паста също е на Бата :oops:

Bata Imper Protector - така се казва, седи му още етикета с цена 5 лв. въпреки че на мен ми го дадоха подарък - Cleans, protects, waterproofs, сравнително голяма кутийка. Иначе са прави колегите във всеки магазин трябва да има на щанда и такива работи.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”