Утре ще видя след като разглобя всичко.
Отново гадният ТЕРМОСТАТ......
- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
todor_dj написа:Картинките които успях да събера са тук:
http://todor.djamiykov.googlepages.com/thermostat
Мерси колега, ей сега го чакам моят термостат да сдаде багажа (учудващо вече 3 месеца се държи пущината) и поемам по начертаният от теб път
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз засега съм доволен от Ролмакс-а, който сложих, въпреки че е пластмасов. /отваря на 87 и ми поддържа 94гр./ Като прочитам всичко, което колегите пишат стигам до извода, че универсални /за всички модели Поло да са добри/, термостати няма. Може би за това и местата по двигателя, където се намират са различни.
- g.n.g
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bic написа:Колега погледни и това
http://seat-bg.com/viewtopic.php?t=1932
Аз по тези снимки се водих вчера
смени термостата наново.
При мен е доста по-тясно отколкото на снимките (сигурно заради газовия инжекцион), но е пълно с кабели и други глупости които ми пречат да стигна
така свободно до термостата.
- FreeSpirit
- Автомобил:
- Двигател:
И аз мръзнах последния месец поради проблем с термостата и реших да си купя нов от ЮНИТРЕЙД-Х за да няма повече ядове.Платих за него кам 43лв. с уплатнението .Смених го а проблема същия загрява само на место а в движение истива е направо полудях .Реших да зема BEHR монтирах го и ефекта същия.Решението доиде с една шаиба за 5стотинки която пасва перфектно в октопода кадето е леглото на термостат което явно от топлото и студеното през годините се е изяло и термостата не затваря.Весели празници на всички .
- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
Колеги днес разбрах защо не ми вдига градуси.Разбах че повечето коли внесени от Италия нямат термостати поради големите жеги през лятото там и поради тази причина са премахнати за да не загряват.А през лятото нямам проблем колата ми вдига 80-85 градуса.Вкарах я от там преди 3 години и съм почти сигурен че нямам термостат.Подобна диагноза може да е на много колеги които имат коли внесени от Италия.Решението или смяна или слагането на хубав качествен термостат 
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
FreeSpirit написа:И аз мръзнах последния месец поради проблем с термостата и реших да си купя нов от ЮНИТРЕЙД-Х за да няма повече ядове.Платих за него кам 43лв. с уплатнението .Смених го а проблема същия загрява само на место а в движение истива е направо полудях .Реших да зема BEHR монтирах го и ефекта същия.Решението доиде с една шаиба за 5стотинки която пасва перфектно в октопода кадето е леглото на термостат което явно от топлото и студеното през годините се е изяло и термостата не затваря.Весели празници на всички .
Откъде се копува тази шайба и къде точно се слага ?
Аз съм почти сигурен че термостата ми в крайна сметка отваря и затваря, но не може да затвори напълно. В града стрелката доста бързо стига 90 градуса и стой там. Обаче извън градско стой предимно на 65-70 (до 80 максимум) в тия студове.
- FreeSpirit
- Автомобил:
- Двигател:
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
FreeSpirit написа:Свали термостата и с него иди до железарията до вас.Премери една обикновена шаиба ма да е голяма колкото диаметъра на задния краи на термостата (противоположния на иглата).Бръкни с пръст там кадето ляга задния краи на термостата и постави шаибата в "леглото" после го монтираи и готово.
Според мен, ако подложи и шайба, ще почне да му отваря още по - рано и ще задълбочи проблема. Трябва да търси термостат, който отваря на 87гр., ако иска да му е по - топло.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”