е в кво преключение влезнах днес,
Реших да покарам колата малко на бензин днес и ооо ужас.
Първо след като запалих колата взе да се мъчи да изгасва.
После след натискане на педала на газта все едно и спирах горивото,колкото по до ламарината толкова повече спираше да ускорява.На место форсирайки на моменти няма респонз все едно не натискам педала.Викам да не е ламбда сондата??,слизам изключвам я и пак същата работа,Възможно ли е да е тръгнала да заминава бензиновата помпа или да е засмукала некви боклуци???
Скоро заредих 10литра бензин от лукойл и май оттогава е така,колата се кара на газ а се пали и гаси на бензин,преди време ми го правеше същия номер ама в много по-лек стадий и с две добавки за почистване на системата се оправи работата,акомулатора беше разкачен за около 20мин не е от това.Моля ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да сподели

Дави се на бензин 1,8 RP моно-решено
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Дави се на бензин 1,8 RP моно-решено
Последна промяна от Danny boy на Съб 29 дек 2007 15:23, променено общо 1 път.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
shimbi написа:а да знаете каде по4истват дюзи с ултра звук??или нещо от сорта??
Тук

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Stenly написа:Според мен проблема не ти е в запичане на дюзата.

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Дани, може да е влезла водичка от бензиноколонката или да се е получил конденз в резервоара.
Случвало ми се е.
Сипи 100-150 мл. спирт в резервоара. Ако е вода, ще се смеси със спирта и ще мине
Радо може и да си прав,вчера нахаках една добавка на лики моли и днеска е по добре поне като натисна педала върви,да знаеш на какво количество бензин се слагат тези 150-200мл спирт,предполагам от онзи отровния лилавия за горене нали
- dimitarpetrov
- Автомобил: HONDA CR-V 2003
- Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp
Danny boy написа:......,предполагам от онзи отровния лилавия за горене нали
Иди в най-близката аптека и си вземи 1 литър етилов алкохол 95 градуса за 5-6 лв., сипи половината в резервоара да изкара водата от резервоара и филтъра (добре е да имаш поне 10-15 литра тунджа вътре

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Амммм... мисля, че полвин литър спирт на 10 кила гориво ще е безсмислено разхищение, ама...
По-скоро биха ме притеснили слуховете, че спирта сваля октановото число, но това не съм го чувал от профита, а просто от колеги-шофьори, така, че не мога да се ангажирам с твърдението.
Смятам, че 250мЛ. ще стигнат. И наистина е по-добре да е етилов или метилов, без оцветяващите добавки, дето ги има в синия спирт, но аз бях сипал точно син и нямах проблеми (щото колата загасна до железария, а не до аптека
)
По-скоро биха ме притеснили слуховете, че спирта сваля октановото число, но това не съм го чувал от профита, а просто от колеги-шофьори, така, че не мога да се ангажирам с твърдението.
Смятам, че 250мЛ. ще стигнат. И наистина е по-добре да е етилов или метилов, без оцветяващите добавки, дето ги има в синия спирт, но аз бях сипал точно син и нямах проблеми (щото колата загасна до железария, а не до аптека

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
уххх тука има един литър етилов беше нарочен да се прави водка ама не му било писано
,утре ще сипя 200мл и ще пиша,някъде бях чел че по-добре метилов отколкото етилов ама .. знам ли щом казвате че и етилов може добре,иначе пропорцията я нямерих 100мл на 10 литра бензин или за търсачите на силни усещания да не превишава 1/3 в полза на бензина. 

- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Danny boy написа:уххх тука има един литър етилов беше нарочен да се прави водка ама не му било писано,утре ще сипя 200мл и ще пиша,някъде бях чел че по-добре метилов отколкото етилов ама .. знам ли щом казвате че и етилов може добре,иначе пропорцията я нямерих 100мл на 10 литра бензин или за търсачите на силни усещания да не превишава 1/3 в полза на бензина.
Аз бих пробвал с рестарт на компа