Помощ за волан за игра....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 28 дек 2007 14:24

dimitarpetrov написа:Има и един рядко срещан проблем - понеже воланчето дърпа ток през УСБ-то за да се захрани, та да не му стига тоя ток - повечето УСБ-та позволяват до 200 мА консумация през тях, но чат пат се срещат УСБ карти и дъна, които не дават толкова ток, а по-малко и от там да не може да ти се захрани електрониката в кормилото. Сърбал съм тази попара с външният ми харддиск, който се захранва от самото УСБ.
Пробвай да се качиш на порт, който е на самото дъно
Успех и приятно житкане, само после не ставай рацер и на улицата! :lol:

нямам порт на дъното щото съм на лаптоп.....тоя пач немога да го запиша, понеже той е за сървиз пак 1, а аз имам сървиз пак 2, и би трябвало в него проблема да е решен.... :roll: ама ц.....
нещо с юсб-то е, щото на по-стар лаптоп и на настолен PC върви дееба... :evil:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 28 дек 2007 14:33

Нинам дали ще е от полза, но преди време имахме кахъри с волан на лаптоп когато не е включен в контакта. На батерии не щеше да "свири". Предполагам си пробвал, но да си кажа :D

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 28 дек 2007 15:54

myrshavija написа:Нинам дали ще е от полза, но преди време имахме кахъри с волан на лаптоп когато не е включен в контакта. На батерии не щеше да "свири". Предполагам си пробвал, но да си кажа :D

ми не съм пробвал....са ще видя на батерии дали ще го намери, ама не ми се вярва..... :x

ABetik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ABetik » Пет 28 дек 2007 17:14

Пробвай все пак да опиташ да инсталираш пача. Щом си на лаптоп Уиндоуса ще опитва да намали консумацията на ток и от това може да дава проблеми.
В пропертитата на USB Hubs има Power Management където може да се изключи спиране на тока. Закачи го, виж към кой USB се връзва и изключи тази настройка.
Също виж колко ток ще ти харчи при обикновен режим.
В ТехноМаркета на какво го закачаха - лаптоп или десктоп?
Закачал ли си други USB устройства на лаптопа ти? Има ли проблеми с тях?

Предполагам че си прочел инструкцията макар да е написана като за хамериканци.

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Пет 28 дек 2007 17:50

Ако проблема е в токот - може да го решиш с един powered usb hub - демек такъв със собствено захранване. Вярно че не е много елегантно решение, ама е решение.

ABetik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ABetik » Пет 28 дек 2007 18:00

И аз имам подозрение че е тока, макар че би трябвало да работи на лаптоп.
Другия вариант е да се закачи на десктоп машина и да се пробва дали ще работи там.

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Пет 28 дек 2007 20:18

Ludia написа:
dimitarpetrov написа:Има и един рядко срещан проблем - понеже воланчето дърпа ток през УСБ-то за да се захрани, та да не му стига тоя ток - повечето УСБ-та позволяват до 200 мА консумация през тях, но чат пат се срещат УСБ карти и дъна, които не дават толкова ток, а по-малко и от там да не може да ти се захрани електрониката в кормилото. Сърбал съм тази попара с външният ми харддиск, който се захранва от самото УСБ.
Пробвай да се качиш на порт, който е на самото дъно
Успех и приятно житкане, само после не ставай рацер и на улицата! :lol:

нямам порт на дъното щото съм на лаптоп.....тоя пач немога да го запиша, понеже той е за сървиз пак 1, а аз имам сървиз пак 2, и би трябвало в него проблема да е решен.... :roll: ама ц.....
нещо с юсб-то е, щото на по-стар лаптоп и на настолен PC върви дееба... :evil:

Според мен е нещо определено свързано с паур менъджмента и максималният ток, кайта може дасе консумира през УСБ-то - ровичкай настройките, както колегите вече са писали. Дано да не е хардуерно ограничено.
Успех!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”