Как се източва антифриза?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
veselin74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как се източва антифриза?

Мнениеот veselin74 » Пет 28 дек 2007 15:11

Приятели,
от скоро съм собственик на VW Polo 1.0 1043 cm3 и искам да сменя антифриза както и маслото на двигателя. Тъй като преди това карах Вартбург сега съм малко объркан. От къде се източва охладителната течност на Поло-то? Не открих нито едно изпускателно кранче, както е на Вартбурга. Разбира се бих могъл да извадя някъде някоя тръба разположена ниско но след това не ми е ясна процедурата по обезвъздушаване на системата.

Второ:
Ако си сменя двигателното масло сега , мога ли по-късно да сменя ангренажният ремък без това да налага източване на маслото.

Да поясня: ДВГ е AEV -1995год.
Предварително благодаря

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Re: Как се източва антифриза?

Мнениеот vladko_g40 » Пет 28 дек 2007 15:29

veselin74 написа:Приятели,
от скоро съм собственик на VW Polo 1.0 1043 cm3 и искам да сменя антифриза както и маслото на двигателя. Тъй като преди това карах Вартбург сега съм малко объркан. От къде се източва охладителната течност на Поло-то? Не открих нито едно изпускателно кранче, както е на Вартбурга. Разбира се бих могъл да извадя някъде някоя тръба разположена ниско но след това не ми е ясна процедурата по обезвъздушаване на системата.

Второ:
Ако си сменя двигателното масло сега , мога ли по-късно да сменя ангренажният ремък без това да налага източване на маслото.

Да поясня: ДВГ е AEV -1995год.
Предварително благодаря
значи полото няма кранче за източване на антифриза, а трябва да откачиш долния маркуч на големия радиатор :wink:
охладителната система се самообезвъздушава :wink: сипваш антифриза и палиш :wink: естествено ако след паленето антифриза в казанчето намалее ще трябва да долееш :lol:
по второто:
за смяна на ангренажния ремък не се източва маслото :wink:хубаво е като сменяш ремъка да смениш и водната помпа, тъй като тя се върти от него(ангренажния де), та затова ще е добре да смениш ремъка и антифриза заедно :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”