Приятели,
от скоро съм собственик на VW Polo 1.0 1043 cm3 и искам да сменя антифриза както и маслото на двигателя. Тъй като преди това карах Вартбург сега съм малко объркан. От къде се източва охладителната течност на Поло-то? Не открих нито едно изпускателно кранче, както е на Вартбурга. Разбира се бих могъл да извадя някъде някоя тръба разположена ниско но след това не ми е ясна процедурата по обезвъздушаване на системата.
Второ:
Ако си сменя двигателното масло сега , мога ли по-късно да сменя ангренажният ремък без това да налага източване на маслото.
Да поясня: ДВГ е AEV -1995год.
Предварително благодаря
Как се източва антифриза?
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
Re: Как се източва антифриза?
значи полото няма кранче за източване на антифриза, а трябва да откачиш долния маркуч на големия радиаторveselin74 написа:Приятели,
от скоро съм собственик на VW Polo 1.0 1043 cm3 и искам да сменя антифриза както и маслото на двигателя. Тъй като преди това карах Вартбург сега съм малко объркан. От къде се източва охладителната течност на Поло-то? Не открих нито едно изпускателно кранче, както е на Вартбурга. Разбира се бих могъл да извадя някъде някоя тръба разположена ниско но след това не ми е ясна процедурата по обезвъздушаване на системата.
Второ:
Ако си сменя двигателното масло сега , мога ли по-късно да сменя ангренажният ремък без това да налага източване на маслото.
Да поясня: ДВГ е AEV -1995год.
Предварително благодаря

охладителната система се самообезвъздушава

по второто:
за смяна на ангренажния ремък не се източва маслото

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”