Полото издав гаден виещо-стържещ звук при отпускане на газта
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Полото издав гаден виещо-стържещ звук при отпускане на газта
Здравейте! Нещо стана с Полото ми. Днес цял ден си го карах без проблем. Вечерта ми се наложи да изляза с него. Тръгнах си но след няколко метра усетих нещо странно - при отпускане на газта започва да се чува доста сулен звук - нещо вие и стържи едновременно. По принцип това не ми се беше случвало никога преди. Пробвах да освободя от скорост веднага щом отпусна газта - виенето и стърженето спира. Доста трудно взеха да влизат и скоростите - съединителя до край - слагам 1-ва - влиза трудно, същия начин 2,3 и т.н. Сложих задна, дадах леко назад и леко ми изхвърли лоста. Може би виенещо-стържещия звук и проблема със скоростите имат връзка? Млад шофьор съм и съм малко зле с познанията по механичната част от автомобила. Надявам се да ми помогнете. И още нещо - колкото на по-високи обороти пусна газта - толкова по-силно стържи. Дано не се е прецакала и скоростна кутия, че ако е това просто слизам в гаража и го взривявам.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бре какви терористи се навъдиха - един ще го пали, друг ще го взривява, никой не ще да ремонтира. Първо си провери нивото на маслото в скоростната кутия, после семеринга на избирача и ако и двете неща са о,к, а стърженето продължава - отивай на майстор /НЕ ВЗРИВЯВАЙ!!!!! - ТОВА НЕ СА ПРОСТО КОЛИ, А ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА ИЗКУСТВОТО/
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Надявам се да ме извиниш, че май ставах малко досаден. Но все пак да попитам, понеже не си познавам много добре автомобила - къде се намира "резервоарчето" за доливане на масло на скоростната кутия? Между другото колата издава стържещият звук освен когато е на скорост и отпусна газта, тогава и когато колата отново е на скорост, но съм натиснал съединителя и отпускам газта.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Гаднооооо
За нова - няма да се очудя 2000-3000лв
Пиши на колегата Vextor за съвет - той кара половер с тоя мотор и е имал главоболия с тез скорости.
До колкото си спомням беше писал, че и втора употреба трудно се намира.
А и има вариант със смяна на лагери на валовете, ако не са износени много.
Какво ти казаха тия от сервиза?
За нова - няма да се очудя 2000-3000лв
Пиши на колегата Vextor за съвет - той кара половер с тоя мотор и е имал главоболия с тез скорости.
До колкото си спомням беше писал, че и втора употреба трудно се намира.
А и има вариант със смяна на лагери на валовете, ако не са износени много.
Какво ти казаха тия от сервиза?
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виж това, дали ти върши работа:
http://www.avtomorgadaro.com/index.php? ... od=53&p=61
http://www.avtomorgadaro.com/index.php? ... od=53&p=61
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пуснах едно допитване до сайта на моргата, който си ми дал, да видим дали имат за винтилка. Намерих и едно Поло да се продава на части, пак 1.4 но не винтил, цената и бе 350 лв но само мога да гадая в какво състояние е и дали ще стане. Утре ще я отварят и разглеждат подробно. Доколкото разбрах била с някакви иглени лагери - често те дефектирали и били много трудни за намиране. Дано все пак да може да се направи нещо. Сервиза, в който ще я разглеждат подробно е на Сузуки. В момента даже там има едно Поло - същото като моето, пак с проблем в скоростната кутия.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”