С какво мият тия коли !

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

препарат

Мнениеот shotik » Пет 28 дек 2007 9:27

Днес в 8.00 ч закарах колата на мивка и от момчето разбрах,че се ползва препарат за безконтактно миене който им го докарват по 20 кг/на прах/чувалче за около 150 лв.Този прах работник го разтварял с вода ,но само той знаел в какви пропорции ,пълнел бидон и оттам си пълнели помпите с които напръскват колата и след 3-5 мин почват с пароструйката.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: препарат

Мнениеот Lizard » Пет 28 дек 2007 23:49

shotik написа:Днес в 8.00 ч закарах колата на мивка и от момчето разбрах,че се ползва препарат за безконтактно миене който им го докарват по 20 кг/на прах/чувалче за около 150 лв.Този прах работник го разтварял с вода ,но само той знаел в какви пропорции ,пълнел бидон и оттам си пълнели помпите с които напръскват колата и след 3-5 мин почват с пароструйката.

Ох боже великата тайна за пропорцията :). Сигорно я пише на опаковката :) Не му се връзвай колега.

За миенето, това не е миене ами незна точно как да нарека ама наскоро и аз се нагледах на едни такива... мале мале ... Пример гледам бобината по-лъскава и чиста от мойта като я взех от магазина....

Споредмен е наълна разбираемо, ти като вкараш кола за продан и очакваш печалва поне 800-1000лв., защо да не дадеш 150-200 за да направят като нова. Аз поне толква съм чувал че струвало 150-200 лв. Не става то за 4 кинта на струиката само да падне калта и после да лъщи като нова.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”