ПРОБЛЕМ. Някакви насоки? - РЕШЕНО. СТЪПКОВО МОТОРЧЕ И ТПС

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

ПРОБЛЕМ. Някакви насоки? - РЕШЕНО. СТЪПКОВО МОТОРЧЕ И ТПС

Мнениеот tankishev » Сря 21 сеп 2005 20:11

Здравейте колеги,

1во. Извинявам се за заглавието но незнам как точно да си формулирам проблема.
2ро. Признавам си без бой че полвах търсачката но стрелях на посоки защото незнам какъв точно е проблема.

Та проблема се появи днес. Тръгвам си от работа и голфчето както обикновенно при студено палене си държи на 400 оборота (за този проблем вече писах - още не съм го решил) ...тръгвам с надеждата че както обикновенно като мина 2-3км оборотите ще се нормализират, но виж ти ИНЕНАДА.... като залепи на тия ми ти 200 оборота ... и като почна да придърпва .. ужас ... и то не постоянно. Искам да кажа карам си без да ми прекъсва, но усещам аз че няма мощност. След малко почва да ми придърпва ... оборотите се разхождат до луната и обратно ... ако не дам газ угасва веднага ... ако дам газ ми играе междъ 5000 и 200 обороти като на йойо ... и така 1ва, 2ра , 3та ... 4та и 5та вече не се усеща придъпване въпреки че мощността и е никаква.... мъча се аз като грешник и след малко това прекъсване спира ... колата си заспива на 900 оборота, верно пак имам чувство че няма мощност но поне не дърпа ... таман викам я късмет и хайдееееееее ... пак същата история ... изминал съм половин софия в задръстванията тръгвайки на 1ва със 5000 оборота защото иначе гасне ... и пак играе ли играе .. .от 200 до 5000 ... после пак без придърпване ... после пак играе ... и така това са ми мъките.

Погледнах си въздушният филтър ... беше се превърнал на конус ... все едно че някои е сложил отгоре мощна прахусмукачка и го беше засмукал ... смених го .... проблема обаче си остана ...

утре ще ходя на диагностика ... ама моля ви се кажете на какво ви напомят тези симптоми....

забравих .. колата е Г3 1.6 ми ABU 75кс.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Последна промяна от tankishev на Пон 10 сеп 2007 12:16, променено общо 1 път.

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Сря 21 сеп 2005 20:18

Да нямаш нещо по тоците, да ти прави някъде прекъсване или щом казваш че кат загрее работила нормално да не някой вакум..... :?

Де да я знам......имаш кола с характер!!!

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Сря 21 сеп 2005 20:26

значи ... ток към свещите имам .... бензин в колата има ... от ОМВ - само там зареждам ... а това за студената кола беше само за проблема със ниските обороти докато загрее ... големият проблем с йойото и загубата на мощност ми се появи днес при топла кола

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Сря 21 сеп 2005 20:29

Да не ти е преебана Ламбда сондата и да дава грешни данни на ЕКУ-то..... знаеш че тя мери и отчита в реално време и постоянно подава сигнал на компютъра каква е сместа в цилиндрите.....

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Сря 21 сеп 2005 20:29

според мен....имаш проблем с жигльора за празния ход братле
или кабели,или запушване
но виж го за секи случай :roll:

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Сря 21 сеп 2005 20:36

за празния ход на студено ми е ясен каде е проблема ... във вакума .. има там една синя джаджа точно до кутията на въздушният филтър (пуска въздух само в едната посока) от страната на купето ... като откача кабела веднага ми вдига оборотите ... обаче другото дето ми се случи днес си е е**** майката ... как мога да разбера дали е сондата

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Сря 21 сеп 2005 20:45

не бе бате :)
тва е едно като инжекция,седи на инжекциона и разпръсва бензина като работи колата,като не разпрашава и от празния ход се дави дори и в движение-гълта не смуче
ако се преебе почва да го плюе место да го разпрашава
един приятел така се виде в чудо по същия начин
но той беше с механична инжекция :?

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пон 10 сеп 2007 12:15

Да поразчистя малко стари теми (че който ползва търсачката ще намира само проблеми, но не и отговори):

Проблема с оборотите беше решен след смяна на ТПС и стъпково моторче ... след смяната задължително закачане на комп за да се нурира моторчето (движи се там нещо и си заспива на нормално положение)

:lock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”