Каква акумулаторна отверка да си купя?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 23 окт 2007 20:00

Колега L&R,извинявай че ти пиша в темата,ама от години работя с акумулаторни отверки и винтоверти...Значи това IXO,което си посочил в началото на темата е откровен бъзик с марката :lol: :lol: -в работата имаме такива,много смях пада като се опитваш да ги ползваш(имаме 3 )-най-хубавото е че докато са в гаранция и се прецакат(само 5 пъти досега :!: )не ги ремонтират,а направо ти дават ново!!!
Ще вметна и други наблюдения по различните марки винтоверти,които фирмата притежава...
Метабо(имаме на разположение 26-30 такива :shock :shock )в началото,преди 7 години като купиха първите-нямаха грешка.Бяха много добри,после лека полека свалиха качеството дотолкова че сега чисто ново се прецаква за около седмица(спирачката отказва,батериите не държат...)
Бош(синя версия-profesional и heavy duty)- имаме 3 такива-много добри,скъпи в сравнение с метабо и тежки....няма проблеми след 2 години яко бач!!!!(само едното зарядно се проиба...)
Festool-тия са по-добри(основно заради сменяемите глави )-за завиване на винт на терсене място-супер-от 4 години -никакви проблеми....
Хитачи-съотношение цена качество-няма конкуренция...издръжливи,но оборотите са по-малки(във Вилаз-люлин комплект 12волтово с 2 батерии,зарядно и фенер струваше 210тина лева)
И отскоро вече имаме Макита-8 бройки...само добри отзиви за тях...напомнят ми за първите метабо които имахме :D :D :D
За други марки винтоверти нямам наблюдения
Пожелавам ти да си купиш машинка която да ти служи вярно дълго време :!:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 23 окт 2007 20:04

Drago_bavnoto написа:Виж и Таурус 25лв в Технополис бяха преди сега нямам идея дали ги има още.Мн добре си работи има и кобур за колан 8)

Супер са и аз съм снего за 35 лв ама куче излезна и има битове които що годе си държат

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Сря 24 окт 2007 1:28

Отвер Т ка! :idea: :!: :wink:
Имам бормашина и прободен трион на Бош. :bowdown Супер яко!Удоволствие е да се работи с тях.Единственият им недостатък е цената. :roll:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 24 окт 2007 12:15

Ето една добра отвертка :arrow: http://www.vbox7.com/play:5927b19b

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 30 дек 2007 12:58

Някой ползвал ли е такава?
Изображение
(Води се ВИНТОВЕРТ :idea: )
Стандартно оборудване
Вградена никел-кадмиева батерия 7,2 V 800 mAh
16 приспособления (10 отвертки / 6 шестостенни свредла)

Напрежение 7.2 В
Скорост на въртене на празен ход 0-550 об/мин
Максимален въртящ момент 7 Nm
Шестостенен държач за накрайник с вграден магнит 6,35 мм
Макс. диаметър при пробиване в дървесен материал 6 мм
Максимален отвор на пробиване в стомана 6 мм
Диаметър на винтовете 5 мм
Време за зареждане 4 ч
Бутон за право/обратно въртене
Индикатор за право/обратно въртене
Променлива скорост
Мека ръкохватка
Осветител
Спирачка

Решил съм да похарча 80 лв за такава след като ми се прецака боклука който си купих наскоро за 27 лв

Изображение

Вградена никел-кадмиева батерия 3.6v
Обороти в мин 0-150
Максимален въртящ момент 3Nm
с 18 накрайника
И тя е с две години гаранция както другата (ама серийнияте им номера били написани отвътре и гаранционната ми карта е без сериен номер ,а ако сме го отворили щяла да отпадне гаранцията на уреда (умрех от смях :lol: ,ама се бях меракландисъл за такова чудо и си викам 27 лв кво са в края на краищата) Иначе завих с нея 20-тина видии дълги 4 см в едно дърво (предварително пробито) и батарейката и укапа, За часовникарски цели става ,ама за видии не. Знам ,че се опитаг да ловя маймуни с трици ,но на мен не ми трябва за професионални цели и аз тукмаци по 1.5-2 кг не искам

Изобщо тая фирма СКИЛ арна ли е (не съм ползвал нищо на тази фирма)

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 30 дек 2007 15:32

хаха изкопа темата :)
сега по въпроса ти : Тази марка не е добро решение .....за модела нямам наблюдения ама за марката - минахме през нея - на БОШ ментето е .... по добре си вземи нещо като метабо , макита .... няма да сбъркаш

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 30 дек 2007 15:34

Насе,Скил е новото име на Елтос.След като Бош ги купи.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 30 дек 2007 16:18

chy написа:Насе,Скил е новото име на Елтос.След като Бош ги купи.

Мисля, че бъркаш, колега!
Наложи ми се да купувам на 2 пъти гайковерти, по 2 броя всеки път.
Още в първия по-сериозен магазин ме светнаха, че Бош-овете, които се продават тук са Хоби-серията и бързо заминават! Профи-то е на цена над 350 най-малкия модел.
Взех си Спарки ;) Едната я ползвам аз лично вече 3-та година, другата я ползваше един колега. Казвам ползваше, защото на края на 2-рата година я изпусна от покрива на халето, където монтираше един вентилатор и отиде долната част на корпуса! (4.5 метра е халето!)
Шефа веднага разпореди: 'Вземи нова! Не, вземи 2 нови!'
И аз тръгнах! Само, че се подлъгах по препоръката на един от продавачите (не беше същия магазин) и купих 2 броя Skill. Тях вече една година никой не ги ползва, защото издържат за завиването на не повече от 3 болта. След това батерията пак на зарядното!

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 30 дек 2007 16:25

И аз тръгнах! Само, че се подлъгах по препоръката на един от продавачите (не беше същия магазин) и купих 2 броя Skill. Тях вече една година никой не ги ползва, защото издържат за завиването на не повече от 3 болта. След това батерията пак на зарядното!

Дааа !! Бошовете яко се излагат ! честно казано най вече от към батерии - всичките ни бошове се издъниха на батерии иначе що годе си работеха ... Пробвах една Хилти еми тя е : ...ама с тая цена ( знаете за цените - Хилти ! ) ... Затова все едно си знам - Метабо ! нещо не най евтино , но и никак не е зле ....

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 30 дек 2007 17:03

radotom написа:

Мисля, че бъркаш, колега!........

Мисля че не бъркам :wink:
Фирмата за която работя от 96та година се занимава с производство и монтаж на мебели...Вярвай ми-докато откриеме най-добрата марка винтоверт(има се впредвид машинка "антидурак" :lol: )доста проби направихме...Имаме метабо-доста от тях-както съм написал по-горе-30тина бройки!Свалиха качеството и то доста-казвам го най-отговорно....
Бош-само синята серия-Profesional&Heavy duty-доста издръжливи,но тежат...
Festool-серията на Festo за ръчни инструменти-незаменими-оберфреза,прободен трион,винтоверти-всичко е 6 там...включително и цената :lol:
Makita-за момента най-желаната машинка в цеха-лека,удобна,с дълък живот на батерията!14,4 волтовата струва под 300кинта-мааалко по-ефтина от Метабо 14,4 волтово,но пък разликата в тежеста е ОГРОМНА!!!
Hilti-доста добър винтоверт...ама с тази "доживотна гаранция"....на корпуса :lol: и 500те кинта цена-нещо не се навиха да го купуват
П.С.:
М/у другото първото Метабо с Литий-йон батерия с индикация за зареденоста на батерията е продадено на нашата фирма-поне така казаха тогава от "Киров"
Както и за първия продаден акумулаторен перфоратор на Бош...
През лятото дойде един пич от "Киров" и ни даде за тестване акумулаторни зеге,флекс и ръчен циркуляр....както и 36волтов перфоратор с Li-ion батерия...Шефа се мераклиса за акумулаторното зеге,ама нещо не искат да го внасят...засега!

Потребителски аватар
CARAVELLE_VR6
Автомобил: VW T4
Двигател: AAC 1995
Контакти:

Мнениеот CARAVELLE_VR6 » Нед 30 дек 2007 18:29

Относно винтовъртите:
това синьото бошче 10,8V е изпитано - 2 години яко бачкане с него и не е мръднало - в мебелно производство се ползва...
другото което ползваме е МАКИТА - 18бр. всякакви размери и чешите - нема мърдане мноооооого яки и некапризни - вносител Марка 2000 или Галвинт Ташев - гарантирано истински инструмент с гаранция и СЕРВИЗ

Професионална работа --- САМО ФЕСТО - отскоро имаме такива - е нема такова нещо - различни глави, няма недостъпни места за тва чудо! ...ама ЦЕНАААААА.......
Помисли си - купи го САМО един път тоя винтовърт а не всеки месец по 35-50лв за нов..

Успех и дано съм ти помогнал!!

Потребителски аватар
KokoBoxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KokoBoxer » Нед 30 дек 2007 18:56

Ползвам Макита от близо 5-6 години - желязно качество

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 30 дек 2007 21:04

:shock Аз това го зная за Sparky ,че са бившият Елтос, не знаех ,че скила и той се прави тук - Навсякъде го водят ,че е произведен в Холандия

juve написа:хаха изкопа темата :)

Абе луда работа, голямо нещо стана тоя форум ,темата я намерих от гуглето. Скоро нашата търсачка ще го измести ГУГАЛА :twisted:

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 30 дек 2007 21:18

CARAVELLE_VR6 написа:Относно винтовъртите:
това синьото бошче 10,8V е изпитано - 2 години яко бачкане с него и не е мръднало - в мебелно производство се ползва...
другото което ползваме е МАКИТА - 18бр. всякакви размери и чешите - нема мърдане мноооооого яки и некапризни - вносител Марка 2000 или Галвинт Ташев - гарантирано истински инструмент с гаранция и СЕРВИЗ

Професионална работа --- САМО ФЕСТО - отскоро имаме такива - е нема такова нещо - различни глави, няма недостъпни места за тва чудо! ...ама ЦЕНАААААА.......
Помисли си - купи го САМО един път тоя винтовърт а не всеки месец по 35-50лв за нов..

Успех и дано съм ти помогнал!!

Единствения изчерпателен отговор. Имам от всичките изброени машини, като мога да кажа че ФЕСТУУЛ са направо изроди, но и скъпички.

Ето един интересен форум за начинаещи майстори: www.napravisam.bg/forum

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пон 31 дек 2007 10:05

chy написа:
radotom написа:

Мисля, че бъркаш, колега!........

Мисля че не бъркам :wink:

за съжаление бъркаш, колега.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”