Нова мода ли е тва,кво ли......ВАЖНО

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Нова мода ли е тва,кво ли......ВАЖНО

Мнениеот POLO PAVLETI » Нед 30 дек 2007 17:46

На мен и на мой преятел се случва следното: На баба ми и звъни някъв и и казва че аз съм згазил някъква баба и са ме прибрали в районното .Казва и да си приготви 1000 лв за да ме отърват,през сълзи и говори и тя се шашка здраво и тръгва да търси пари да плаща.Човека който звъни реве по телефона и говори с точни имена и посочва мен и други близки хора. На моя приятел баба му е била на 5 мин. да даде парите :evil:
Не знам що за държава е това и как може да не може да се направи справка кой и от какъв номер е звънял та да му отида леко на гости :laser :rocketwhore :laser :smackbum :018: :076:
Внимавайте с възрастните си родители,че явно е неква нова мода и да не стане некой да изпищи.Най много ме е ят че тия тъпацине си дават сметка че могат да уморат некой старец :evil: :evil: :evil:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 30 дек 2007 17:52

Ами и в новините и навсякъде другаде пишат за тези телефонни измамници.Пазете се!

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Нед 30 дек 2007 17:54

Вече и в София ли е актуално?Моята баба се бяха опитвали да я преметнат,ама те костенурка драли ли са :sly ,та хванала ги тя в лъжа,след което им се скарала(всичко това по телефона) и накрая я напсували за чао...България

Потребителски аватар
marttyy
Автомобил: vw passat 5.5 1.9TDI
Двигател:

Мнениеот marttyy » Нед 30 дек 2007 17:54

по същия начин са се обадили и са наговорили глупости на ед на моя колежка на баща и. Стареца направо се е бил побъркал.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 30 дек 2007 17:57

Не е нова мода просто много са зачестили тия измами около празниците. И на майка ми са се обаждали но са объркали че има внук а тя има внучка, демек дъщеря ми :twisted: А иначе понеже никоя институция май не я е грижа съм много навит ако набарам някой такъв да му начупя всички пръсчета и да му избия зъбките да видим как ще се обажда после. Друго нищо няма да му правя :wink:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Нед 30 дек 2007 17:57

Toва го има от много време. Просто съм предупредил бабите и дядото да не се връзват. :roll:

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Нед 30 дек 2007 17:58

Добре де, а от къде имат толкова инфо м....а им. Некви идей как да барнем некъв такъв терорист и да го :076: :076: :rocketwhore Аз чак сега разбирам за тия неща,гледам ТВ слушам радио и тн.. и да не знам че стават такива нелепи неща :x

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 30 дек 2007 18:00

1000лв за 10 минути работа и 2-3 телефонни разговора.. нормално
пазете се :twisted:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Нед 30 дек 2007 18:01

Използват за посредници бакшиши...
Откъде взимат информация ли? Ами явно работят със свои хора в полицията. Затова и никой не ги пипа. Правели по 10000лв на ден. :roll:
Какво друго да кажа, освен че живеем в ШИБАНА ДЪРЖАВА?!

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 30 дек 2007 18:04

Човече не ми говори - същото ми се случи няколко пъти, няма да ти казвам че старецът щеше да откачи ... бабата и тя преди това ... а бе тия копеленца ако ми паднат само ....

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 30 дек 2007 18:07

Ей много биячи тук,аре първо че погледам па после ако ми се обадите и на мен мое ви помогна

:039: :039: :039: :039: :039:

Сори за спама ама не се стърпях :D

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Нед 30 дек 2007 18:09

И при нас звъняха ;) Не им обръщай внимание изобщо :!: Аз така само си насабрах сумати нерви :!:

П.п. Живи и здрави :wink:

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Нед 30 дек 2007 18:15

сега е бума на телефонните измами.в русе само има хванати около 4-5 човека вече

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Нед 30 дек 2007 18:17

опа ето опит за шантаж по телефона http://bojo.hopto.org/Auto/--General--/misc/tmintov/

А ето и тук накратко разследването на един мой съгражданин при опит да го измамят,журналистът от В. Монитор Краси Крумов

9.43 сутринта. Звъни телефонът у дома.
    Здрасти...
    ...Здрасти
    Позна ли ме?
    /хехе, стигнаха и до мене/ Не, не мога да те позная...
    Еее, сети се де, на кого ти прилича гласът?
    /добре, ще поиграем/ Абе, Румене, ти ли си бе?
    Ее, ами аз съм ами...
    Уф, извинявай, не можах да те позная, тъкмо излизах...
    Как си днес с времето?
    Ами отивам до пощата да пратя едни декларации, ама иначе съм свободен /хмм, ако трябва да се срещаме, по-добре да е в Шумен и да кажа, че нямам кола/, ама кака ти Стела /няма такава кака, ама то и Румен няма/ е днес с колата и сега маам пеш. /до този момент непознатият не ме е назовал по име, няма и как да го направи, телефонът е отскоро, не го знаят дори колегите ми/
    Следва поставянето на проблема - имал пазар за едни маркучи за високо налягане, имал и един склад. Можел да ги купи по 250 лева парчето и да ги пробутаме заедно по 400 на директора на "Свироза" Добрич Георги Хубанов /хаха, Свироза - Добрич... оставам сериозен/. Няма проблем, Румба, ама няма я колата, не мога да пътувам до Добрич.
    Не бе, не, слушай сега, обади се само на тоя телефон, на директора, и го питай, аз съм оставил една мостра, дали става и колко бройки иска.
    Добре, ама след 15-ина минути, защото трябва да ида до пощата първо.
    След 15-ина минути. Кабинет в полицията. Звъня от телефона на инспектора:
    Алоо, завод "Свироза?
    Да, "Свироза".
    Инж. Хубанов търся...
    Аз съм...
    Здравейте, Румен от Шумен ми даде вашия телефон....
    С кого имам честта?
    Красимир съм аз...
    Изясняваме се, спешно му трябват частите, защото идва в понеделник комисия на проверка от военния завод в Казанлък. Точно тия дето "сме му оставили" за мостра му трябват, 30 парчета.
    Звъня на първия Манго:
    Румба, директорът каза, че стават, какво правим сега....
    Ааа, Красьо, /директорът предал вече името/ нали ти казах аз, че яка далавера ще стане... Сега аз имам тука 1500 лева. Трябва да купим 30 броя по 250 лева, общо 7500. Можеш ли да уредиш 6 хиляди, като продадем по 400 маркучите си поделяме по 2250 лева печалба.
    Абе не знам, добра пара, ама нямам толкова. Хиляда имам само вкъщи, другите са на срочен влог и кака ти Стела /същата, дето я няма/ ще писка, ако ги разбутаме, щото губим лихвите.
    Еее, айде стига де, ще изпуснем печалбата...
    Ами да отида да видя до банката, ама трябва веднага после да ги внеса пак, че да не се караме вкъщи.
    След време достатъчно за проверка в банката му пускам само сигнал. "Румен звъни".
    Всичко е наред, изтеглих 5000, хиляда лева има у дома, няма проблем.
    Добре, Красьо, ще ти дам един номер тука на човека в Ушинци, Илия се казва, разберете се с него да вземеш от него маркучите, аз ще доведа в Шумен Хубанов да ги купи.
    Звъня на Илия:
    Добър ден, Румен ми даде телефона, за маркучите.
    Съкращавам малко разговора, в който ме агитира да ходя до Ушинци, но казвам, че не мога, той обещава да дойде до Шумен. Часът е 11.28. Обяснявам, че в Шумен по-става, мога да изляза на петия километър. Предлагам за 12.30, но той вика, че ще ми звънне той.
    В 11.40 младо момче с раничка чака на автостоп на Петия километър кола към Варна, но никой не му спира. Ама и той много не маха. "Момчето" е колега, фоторепортер, в раничката има техника, която може да потрябва по-късно. Минути след него в района се настаняват цивилни полицаи. Към 12.13 пътувам в такси към Пети километър /нямам кола я/, звъни Илия, казва, че тръгва и той. Мотая се на петия, чопля семки, минават разни коли. Илия звъни. Не могъл да запали колата. Звъня на "Румен". Абе Румба, какви са тия педалски работи, вика да ходя до Ушинци, да се разкарвам тука с толкова пари /наистина нося една торбичка с хартийки/. Друг Манго взима телефона от ръката на "Румен":
    - Аве, Маймуно, тъй ли се хващат измамници? Много си прост ве, къв си ти, полицай ли, следовател ли, къде са останалите куки. Виждаме те ве педал, с бяло яке с черни ръкави, дънки и оранжева торбичка.
    Наблюдавали са ме , но явно са духнали. Според "стопаджията" полицаите малко накуп са пристигнали, може и да са ги уплашили. А може и моят вид да не е бил толкова балъшки. Ама много ме е яд, че не ги хванаха.
    Полицай предлага да ме хвърли до града. Казвам, че имам транспорт и показвам "стопаджията". Не са разпознали в него колегата. Виждаш ли сега колко трудно се хващат и доказват тия, обяснява ченгето. Прав е, мамка им.
    Стана като разказче, ама се случи наистина тази сутрин.

П.П Между другото Краси преди е имал голф и мисля,че има няколко мнения при нас :)

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Нед 30 дек 2007 18:18

Не им обръщай внимание изобщо

Няма как да не им обърнеш внимание :!: Най - малкото представете си какво изживяват бабите и дядовците :shock :evil: А за тия мародери непрекъснато говорят по всички медии, но като гледам не се стряскат :036:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”