въпрос - service INSP

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
pavelcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Малей пичове, супер - тенкс!

Мнениеот pavelcho » Сря 13 сеп 2006 10:26

И при мен стана, мамка му умирам от кеф. Последния път дадох 12 лв. на бедните ши...ци от ФВ сервиз в Благоевград, беше преди 6 месеца, и след 1 месец веднага почна да ми мига пак, от тогава реших, че не ми пречи да ми мига, и си го оставих, но току що видях темата и отскочих до паркинга и вече Сървиз Инспаър го няма! Тенкс агейн мушмуроци.

И да си джиткате половерчетатъат успешно и безаварииииииийно.

БТВ, да ви се похваля за 1 година ми потрошиха половерчето, кой го удари на паркинг малко, кой на улицата, кой ми забие теглич в номера, напрао вече ми се плаче. Някой ако има идея за някаква танкова брония за поло - да се обажда. Друг вариант няма. Преди седмица както си бях паркирал пред блока, двама пияни тинейджъри - единия от тях хвърля бутилка от бира пирин 500 гр. през прозореца и праззз в предния капак, ся е малко изкривен. Напрао половера май ще го замествам с танк ;)

Потребителски аватар
d3f
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот d3f » Сря 13 сеп 2006 18:21

Нулирах го днеска, да се надяваме, че няма да светне пак.

//офф. Гледам твойто поло е същото като мойто, май и съдбата му е същата... Вчера ме удариха на паркинга за 4ти път ?!?! И после пак застрахователи глупости...

Потребителски аватар
pavelcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мани мани, половерчетата май в БГ нямат късмет

Мнениеот pavelcho » Чет 14 сеп 2006 9:55

много са си готини, и педалчетата кат ги видят паркирани и ги чупят.
Между другото колко парички ти е застраховката на година? Половерите са същите, твоят с 5 врати ли е или с 3? Моят е с 5! Дай повече инфо за твоята машинка. Колко я купи, на колко км и друго? Да ги сравним

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Пон 18 сеп 2006 9:27

plemon написа:Здравейте,

Наскоро си купих POLO 1.9 SDI, 1998г. (полицейския модел). Понеже и аз имах проблем с нулиране на индикацията service INSP след преглеждане на форума и 2-3 разходки до колата за проби успях да се справя с проблема по следния начин:
  • задържах натиснато копчето за нулиране на малкия километраж
  • дадох на контакт
  • без да пускам копчето изчаках около 10 сек. (тук при мен изписа service OIL)
След това пуснах копчето, изключих от контакт и повторих операцията - тогава ми изписа service ----
При следващото даване на контакт видях, че индикацията вече е нулирана.

Господ здраве да ти дава, братле!!!
Като видях, че колата ти е '98 си викам, я да пробвам, може да ми излезе късмета!!
И ОО! Чудо!! :lol: Стъпка по стъпка и нещата си станаха!!!! От февруари я гледам тая пущина как мига. Not'ny more!

Потребителски аватар
cholaka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cholaka » Пон 08 яну 2007 18:19

Pogo, много ти благодаря. Сега ще пробвам и утре ще пиша дали има резултат, но имам цяла стъкло на километража и обортомера и трябва да търся друг начин.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 29 юли 2007 11:51

Сори, че вдигам тая стара тема, но ако може този текст да го допълните към статията за настройките на въпросните напомняния ще е много хубаво, че се разкарвам нагоре-надолу напразно :)

Vassilnk написа:Нищо ти няма на компютъра колега, това е сервизно съобщение. Появява се за да ти напомни, че трябва да минеш през фирмения сервиз за инспекция (те по съобщението принципно си знаят каква), то това и значи - Service Inspection. А сега ти преписвам от ауто датата каквото пише ако искаш да си го занулиш - при мен го показваше за маслото и сработи - след като го смених сам си го занулих за да ме подсети след 10 000 км. Понеже не мога да ти нарисувам и картинката да ти кажа - бутон А е този отляво за нулиране на километража, бутон В е този за минутите на часовника:

Значи ако пише IN01 e следната комбинация:
Даваш контакт
Натискаш и задържаш бутон А
Изключваш от контакт
Отпускаш бутон А
Отново натискаш и веднага отпускаш бутон А
Трябва да се изпише IN01 на дисплея
Натискаш бутон В докато се появи ----
Натискаш пак бутон А докато се появи OEL
Натискаш бутон В за да се появи ----
Даваш на контакт докато се изпише IN00 на дисплея и си готов

Ако пише IN02 e следната комбинация:
Даваш контакт
Изключваш от контакт
Отпускаш бутон А
Отново натискаш и веднага отпускаш бутон А
Трябва да се изпише IN02 на дисплея
Натискаш бутон В докато се появи ----
Натискаш пак бутон А докато се появи IN01
Натискаш бутон В за да се появи ----
повтаряш процедурата за да ресетнеш и OEL

За пълнота пиша и за маслото
Ако пише OEL e следната комбинация:
Даваш контакт
Изключваш от контакт
Отпускаш бутон А
изписва се OEL
натискаш бутон В докато се изпише ----

едва ли ще го уцелиш от първия опит, но аз за 5 минути успях да се справя :)
Успех

Потребителски аватар
speka
Автомобил:
Двигател:

Re: Мани мани, половерчетата май в БГ нямат късмет

Мнениеот speka » Съб 29 дек 2007 23:15

pavelcho написа:много са си готини, и педалчетата кат ги видят паркирани и ги чупят.
Между другото колко парички ти е застраховката на година? Половерите са същите, твоят с 5 врати ли е или с 3? Моят е с 5! Дай повече инфо за твоята машинка. Колко я купи, на колко км и друго? Да ги сравним
еи хора пробвах какви ли не начини и тоя надпис серв инсп не се маха тука от турсачките какви ли не комбинации правих с бутоните и и нищо не се получава полото е тва от гаража че ми е кофти немога да си засичам километрите трябва с лист и химикал да ходя :) кво да правя вече не знам

Потребителски аватар
digigi
Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
Двигател: 2019

Мнениеот digigi » Нед 30 дек 2007 11:39

Ако си го направил точно както го е описал колегата "plemon", трябва да стане. Но все пак опиши точно какво и кога ти се показва някой друг може да помогне ако не е точно същият надпис.

Потребителски аватар
speka
Автомобил:
Двигател:

ххх

Мнениеот speka » Нед 30 дек 2007 19:37

digigi написа:Ако си го направил точно както го е описал колегата "plemon", трябва да стане. Но все пак опиши точно какво и кога ти се показва някой друг може да помогне ако не е точно същият надпис.
ами правя го точно както племон го е написал но нищо не се получава пише серв инсп и тва е като покарам малко и из4езва и пише само сервис но най ме дразни че немога да си занулявам дневния километраж задържам давам на контакт чакам чакам и нищо не става кво да правя вече и аз незнам :(

Потребителски аватар
digigi

Мнениеот digigi » Нед 30 дек 2007 20:04

Има някакъв шанс бутонът за нулиране да не ти работи добре! Моят например е точно така. Работи само като го натисна силно и то малко на една страна, абе хванал съм му цаката. И аз от начало си мислех, че не става ама с няколко опита стана - просто бутонът не конатактува винаги като го натиснеш - прецакан беше нещо...(и все още е) :roll:

Потребителски аватар
speka
Автомобил:
Двигател:

фф

Мнениеот speka » Нед 30 дек 2007 20:44

digigi написа:Има някакъв шанс бутонът за нулиране да не ти работи добре! Моят например е точно така. Работи само като го натисна силно и то малко на една страна, абе хванал съм му цаката. И аз от начало си мислех, че не става ама с няколко опита стана - просто бутонът не конатактува винаги като го натиснеш - прецакан беше нещо...(и все още е) :roll:
ами трябва и така да пробвам ще го размърдам наляво надясно и ще видим кво ше стане ами ако е прецакан може ли да се поправи ? ти как разбра че не работи твоя има ли някъкви признаци по които да разбера че не работи ????

Потребителски аватар
staniliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staniliev » Пон 31 дек 2007 16:17

Супер сте мом4ета и спец. благодарности на Plemon за съвета,при мен стана:)

Потребителски аватар
digigi

Re: фф

Мнениеот digigi » Пон 31 дек 2007 17:58

ами трябва и така да пробвам ще го размърдам наляво надясно и ще видим кво ше стане ами ако е прецакан може ли да се поправи ? ти как разбра че не работи твоя има ли някъкви признаци по които да разбера че не работи ????

Признаци - незнам. Просто като натисна нормално право надолу в средата не хваща, дори и силно да го натисна пак не хваща. Просто при мен хваща като предварително го натисна надолу и надясно малко и после навътре по силно. Така и не съм го оправил ами просто съм му хванал цаката... :roll:

Потребителски аватар
Smok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Smok » Сря 09 яну 2008 10:03

ХА,стана и при мен :) 10x! В сервиза на WV ми искаха 25лв за да ми го нолират....

Потребителски аватар
mr_green
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mr_green » Чет 10 яну 2008 21:59

И при мен стана нулирах го сега вече не ми досажда,даже си го настроих да ме подсети за маслото.При мен има 3 настройки
за масло,за ремък или технически преглед.

8)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”