Какви са признаците на спукан цилиндров блок?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Какви са признаците на спукан цилиндров блок?

Мнениеот The_Machine » Пон 31 дек 2007 15:54

Ха сега де... от 2 месеца не съм карал колата, около месец след скатаването пред блока сменях термостат и разни други водни съединения и тапи, че бяха протекли, после налях вода, за да видя за евентуални течове, след това преточих около 50-100 литра вода за промивка, след което я източих колкото може (откачих всички маркучи , термостата беше отворен) и я зарязах...
Тези дни ми стана валидна новата гражданска и тръгнах да наливам антифриз, налях 3 литра и пипнах долния маркуч на радиатора... и ... "хрус, хрус" :roll: :evil:

Ха сега, трябва да се е заредил акумулатора, ще слизам да я паля, дайте идеи как да проверя блока дали е наред, какви трябва да са признаците за спукан блок(ако не е спукан външно да изтича, а да речем риза се е спукала и тече към цилиндър?) ?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 31 дек 2007 16:02

блока има тапи които са точно за тая работа. ако има лошо-първи те изскачат...
почти няма шанс да са на място и да има друго спукано (освен ако не са заварявани баси!).
ако е имало леда накъде да се разширява (както пишеш че е имало място вътре) почти няма шанс да има беля.
провери си тапите, запали за няколко минутки, загаси и изчакай да се размрази леда. после си долей антифриз, пали и загрявай.
ако има нещо-ще си покаже я на маслото, я на работата.
но не вярвам... :wink:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пон 31 дек 2007 16:13

Деба... като сменях антифриза сменях и тапа на всмукателния колектор изгнила... тогава що ли не ги смених всичките, тъй и тъй бях свалил колектора... засега една тапа на колектора фира, утре-другиден ще я боря, ама на място , че не ми се сваля пак тъпия колектор :evil:
Нещо под колата много петна има, та може и да съм уцелил бонус, но не съм гледал големите тапи на какво дередже са...

Върни се в “Passat”