Проблем с Централното

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
jarulmo
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Централното

Мнениеот jarulmo » Пон 24 дек 2007 19:24

колеги помагайте замръзнало ми е централното отключва само шофьорската врата и багажника ми трябва и той не се отключва

twista2020
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот twista2020 » Сря 26 дек 2007 10:42

Свали си машинката и я остави на топло,намира се до задния десен стоп.Свалянето е лесно откачаш буксата и маркучето и си готов.

Потребителски аватар
The Officer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Officer » Чет 27 дек 2007 19:32

Здрасти колега.Не че нещо ама нямаше да е лошо поне да кажеш какво ти е централното-електрическо или вакуумно.И аз имах много проблеми с централното на шофьорската врата ама с много мъки го оправих,а на багажника нямам защото трябва винаги да имаш резервен вариант за влизане в колата.Кажи какъв точно ти е проблема,каква е колата и какво е централното и може да измислим нещо.

Потребителски аватар
marinero`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marinero` » Съб 29 дек 2007 23:23

Колеги от два три дена имам същия проблем.Имам централно заключване с вакуум и аларма.Всичко беше наред докато не отворих принудително дясната врата при студено време.Имам предвид,че бутона на вратата не излизаше.Сега не работи централното и алармата и трябва да заключвам всички врати отделно.Каква е вероятната причина?

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Нед 30 дек 2007 13:33

Колеги само едно предположение от мен а някой от вас да го пробва защото моето централно /вакуумно/ спря да работи отдавна.
Отключването на багажника на голф 3 става по два начина /когато не работи централното/ - значи първия е стандартния като се вкара ключа и се завърти наляво и след това се натисне бутона. Вторият е като от заключеното положение ключа се завърти горе-долу четвърт оборот но надясно и бутона се натисне в същия момент когато е завъртян ключа /даже по лесно е да си се натисне направо с ключа/. Та по мои спомени когато колата е заключена с централното успяваше да се отключи по втория начин - т.е. тои беше независим от централното. Но понеже от доста време моето не работи та е възможно и да се бъркам и затова нека някой който му работи да опита да го направи и да каже дали се бъркам.

Потребителски аватар
pacoy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacoy » Вто 01 яну 2008 20:00

marinero` написа:Колеги от два три дена имам същия проблем.Имам централно заключване с вакуум и аларма.Всичко беше наред докато не отворих принудително дясната врата при студено време.Имам предвид,че бутона на вратата не излизаше.Сега не работи централното и алармата и трябва да заключвам всички врати отделно.Каква е вероятната причина?

моя проблем беше следния...имам централно /вакуумно/ и аларма , но една вечер като се прибирах от диско...пик пик алармата се изключи но моя врата не се отключи а само останалите три и багажника.както и да е влязох аз отдясно и заключих 1-2 пъти колата и ч отключих и бутона на моята врата се вдигна.На сутринта питах татко от кво може да е щотото бачка в сервиз и може да знае пък...и ми каза че когато колата работи и помпата на централното тласка топъл въздух след като слезеш от колата и я заключиш и този топъл въздух при ниска темп. кондензира и тази вода замръзва и ти запушва трабичката по която идва въздух тласкан от централното при отпит за отключване.А когато е замръзнало няма начин да мине въздуха за да надугне бутона но не опитвай с ръка а вдигнеш бутона защото ще прецакаш механизма ;)

Потребителски аватар
ninja-3
Автомобил: vw passat b5.5 4 motion
Двигател: avf 2004

Мнениеот ninja-3 » Вто 01 яну 2008 23:55

аз съм с вакуум на централното и мойто също замръзна.само че при мен не се отваряше нито една врата и се наложи да вляза през прозореца.за тези които не знаят,когато задържиш ключа по посока на отключване (ако сте с ел. съкла) джама се смъква.и после като запалих и поработи 10 мин. всичко се отвори.

Потребителски аватар
cba_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cba_vw » Сря 02 яну 2008 10:41

При мен проблема е че неиэка да эаключва с алармата,само отключва,явно проблема е в някоя от машинки те,с вакуум са но не успях да раэбера къде е причина та.

alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alligator » Пет 05 сеп 2008 9:32

Здравейте, искам да попитам нещо макар че темата е малко старичка. Имам голф3 95 год. и централното ми тази сутрин малко ме изненада. Не съм сигурен дали е вакуумно или с моторче. Само ще уточня че когато натисна копчето за заключване се чува едно жужене като от моторче и така минава през всички врати за около 5 сек. Имам съмнение че е моторче но не съм сигурен. И така значи проблема е че тази сутрин вместо да ми заключи всички врати за около 5 сек. след като се заключи всичко продължи да "жужи" още около 10 сек. и после спря. Това го пробвах 3-4 пъти и все така правеше, само при заключване. Възможно ли е механизма да е замръзнал защото си беше хладничко тази нощ. Като се върна довечера пак ще го пробвам. Някой ако има идеи да пише. Мерси предварително :)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 05 сеп 2008 9:48

Вакумно би трябвало да е централното. Най вероятно някъде изпуска. Имах същия проблем - иказа се маншончето на машинката за резервоара.
Ето и тематаhttp://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=90277&highlight=%F6%E5%ED%F2%F0%E0%EB%ED%EE%2A
Успех в търсенето.

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Пет 05 сеп 2008 9:55

При мене при заключване няма ядове, но при отключване понякога моторчето работи около 10-15 сек.

alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alligator » Пет 05 сеп 2008 10:13

Winner25:
И в крайна сметка успя ли да си намериш само маншончето или правеше побългарявания? :)

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Пет 05 сеп 2008 10:26

Взех си машинка втора употреба :wink:

alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alligator » Пет 05 сеп 2008 18:21

Само да ви кажа информативно че проблема се оправи от самосебе си. Като се прибрах от работа отключих и заключих без проблем. Може да е от студеното време (около +15 градуса), представям си какво ще стане при - 10 градуса. :roll: :evil:

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Пет 05 сеп 2008 18:54

При мене и при -15 пак си е работило нормално. Рано или късно ще си проличи къде е проблема :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”