Продажба на автомобил ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Re: re

Мнениеот M4r1qn » Чет 22 сеп 2005 20:26

SkyWalker написа:===!

Благодарности че ни отваряш очите!!! но ние като истински българи скачаме насрещу всичко - отричане му е майката

Потребителски аватар
SkyWalker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот SkyWalker » Чет 22 сеп 2005 20:30

:wink: :D Няма проблем, май всеки се сблъсква с това всеки ден! Май е заразно :twisted:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Re: re

Мнениеот L&R » Чет 22 сеп 2005 20:32

SkyWalker написа:Ок, всеки си съди сам за себе си! Аз предложих оптималния от към срокове законов вариянт! Считам, че е било от полза, човека да предцени за себе се кое е най-добро!

Е аз съм малко краен защото за 100лв. съм гонил човек няколко месеца beat_butt2 много неприятно е. Може би при вас са по-примерни купувачите.

Човека да си реши в неговото уравнение има най вероятно още величини ;).

Успех в продажбата !!!

stivcho
Автомобил:
Двигател:

Re: ре

Мнениеот stivcho » Пет 23 сеп 2005 7:36

SkyWalker написа:Малко компетентна помощ:
Най-сигурният начин е потенциалният куповач да подпише Запис На Заповед :!: Въпросният документ трябва да се ратифицира от упълномощен Нотариус, като задължителните моменти са #3-те имана на Длъжника и Получателя, ЕГН-тата им, Точните има адреси по ЛК, подписите им и следният текст:
Пример:
"Днес .. .. .. аз ...... ........ ....... с ЕГН ............. и постоянен адрес: ......................................., с настоящата запис на заповед се ангажирам до .. .. .. да изплатя на лицето/фирма .................. сумата от ... лв. Въпросната сума е погасителна вноска за покупка на ........"

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО: дата, час и място!!!

По този начин си спестявате доста тежката процедура по водене на дела, които от своя страна са с неясен изход!!!
При неизпълнение Заповедтта се предоставя на СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕ, който прави запор на въпросното лице и.... beat_butt2

Благодаря на всички за съветите,аз също си мислех за тая Запис На Заповед,но не знаех,че е толкова "желязна".Сигурно това ще е варианта,но нали знаете ако човек е коректен и едно стискане на ръцете е достатъчно,а ако не,то никакви договори няма да ти спестят гловоболията :)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 26 сеп 2005 9:03

Аз смятам че най-удачния вариянт е да вземеш 2000 лева, даваш му документи ключове и каквото иска, но колата си остава при тебе и му казваш че когато ти я плати я получава. Пък и става дума за 30 дни, което не ми се вижда много, той да си прави сметка иска ли я колата или не, ще мо0же ли да събере парите или не.

ivan4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan4o » Пон 26 сеп 2005 9:56

"Запис на заповед" - ако е направена както трябва е железен документ. Както каза Skywalker направо се издава изпълнителен лист на съдия изпълнител и няма дела както при "разписката".
Ако имате съмнения относно купувача това е документа!

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Пон 26 сеп 2005 10:27

ivan4o написа:"Запис на заповед" - ако е направена както трябва е железен документ. Както каза Skywalker направо се издава изпълнителен лист на съдия изпълнител и няма дела както при "разписката".
Ако имате съмнения относно купувача това е документа!

Железен - дръжки :)
Ами ако през това време веща е заминала към вечните ламаринени полета или пък е в състояние само за вторични суровини? Ами ако е открадната? Тогава какво правим - отиваме със съдия изпълнител да му земем галошите ли?
Всичко зависи от човека, ако му имаш доверие и го познаваш - продаваш със разсрочено плащане, иначе забрави - не си струва риска. И въобще ни ми говорете за лизинговите къщи и т.н., най-малкото - те си имат юлистконсулти.

ivan4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan4o » Пон 26 сеп 2005 10:35

Много ясно че има варианти (в тая държава), просто това е най-сигура. :lol:

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Пон 26 сеп 2005 10:59

не мисля че е проблем да го изчакаш на вестна дума и тои теб две седмици ,и тогава да ти даде цялата сума,за да няма после излишни движения Smackbum

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”