Здравейте,
колата ми е Сеат Ибиза 93 - 94 г. моноинжекция - 1,4 -
наскоро се натъкнах на следния проблем, карайки си на трета или на четвърта при превключване на скоростите и в движение и при вече включена нова предавака, при натискане на газта оборотите се вдигат а колата се движи примерно с 60 но не увеличава тягата си, на първа неще да върти гуми нито на газ нито на бензин - та въпроса ми е време ли е да сменям тъпия съединител и какъв бихте ми препоръчали че тоя беше някакъв евтин минал съм около 30 000 км.
Съединител - оборотите се дигат, колата не върви
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
-
- Автомобил:
- Двигател:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
гледай да го смениш задължително в комплект с притискател,защото както описваш така здравата се е изшкурил,че притискателя няма как да не е издълбан от нитовете на феродовия диск.
Последна промяна от joker на Чет 03 яну 2008 8:44, променено общо 1 път.
- menkata123
- Автомобил:
- Двигател:
- The Officer
- Автомобил:
- Двигател:
- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
Колеги за да не пускам тема пиша тук... вчера за първи път реших да си изфорсирам голфчето от старт...(представях си че ще позавърти гумите сериозно) По принцип никакви оплаквания за приплъзване при нормално каране (дори до 4000-5000об.) или в движение при повечко натиск - тръгва да набира веднага...
Обаче вчера вкарах е в 4500-5000 пуснах рязко при което колата си остана форсирана но едвам потегли, отлепи чак като върна на 2500, не можах да повярвам... направих го отново, този път позавъртя валяците, след което се размириса на съединител леко...
Тааа пътник ли ми е съеднителя с няколко думи, за да си направя простата сметка за този или др. месец
Обаче вчера вкарах е в 4500-5000 пуснах рязко при което колата си остана форсирана но едвам потегли, отлепи чак като върна на 2500, не можах да повярвам... направих го отново, този път позавъртя валяците, след което се размириса на съединител леко...
Тааа пътник ли ми е съеднителя с няколко думи, за да си направя простата сметка за този или др. месец

Последна промяна от Batmirko на Нед 02 мар 2008 0:59, променено общо 2 пъти.
Re: Съединител - оборотите се дигат, колата не върви
phr_rhp написа:Здравейте,
колата ми е Сеат Ибиза 93 - 94 г. моноинжекция - 1,4 -
наскоро се натъкнах на следния проблем, карайки си на трета или на четвърта при превключване на скоростите и в движение и при вече включена нова предавака, при натискане на газта оборотите се вдигат а колата се движи примерно с 60 но не увеличава тягата си, на първа неще да върти гуми нито на газ нито на бензин - та въпроса ми е време ли е да сменям тъпия съединител и какъв бихте ми препоръчали че тоя беше някакъв евтин минал съм около 30 000 км.
Саморегулиращ ли е? Веднага ли почва да отделя, с началото на натискането?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”