Помощ проблем с парното/климатроника - Решено
Помощ проблем с парното/климатроника - Решено
колеги, знам че по темата е писано но се сблъсках с проблем за който ще ми трябва малко помощ. Проблема започна от липсата на топло в колата ясно клапите на парното бяха заминали. Разглобяване облепяне и сглобяване. Всичко е о.к фарове, мигачи и т.н но когато закачих климатроника проблем. покозва някаква предполагам грешка Е1 пробвах да го рестартирам - нищо... а всичко си работеше преди интервенцията? потока на въздуха не се регулира не чувам и клапите да се движат а всичко си е закачено така както го откачих.Иима ли някой минал през същия проблем, ще съм благодорен на всеки съвет.
Последна промяна от VenPS на Нед 06 яну 2008 16:43, променено общо 1 път.
ще ми се да вярвям че бях достатъчно прицизен специално с буксите! бяха три белязах ги и ги върнах там от където ги откачих но винаги има едно НО! климатроника тръгва но изписва грешка и не се управляват потоците дали това че не се движат клапите може да е заради грешката която изписва ако съм пропуснал нещо да закача?
Грешката в климатраника е оправена, оказа се че при нареждането на кабелите едната букса за днякъкъв датчик се е откачила. Сега климатроника работи и не изписва грешка но управление пак няма. навирах се да гледам какво се случва при смяна на потоците и се оказва май че работи само едното моторче другите ни се чуват ни се виждат да се движат. има ли някой идея какво може да се е случило по моторите нищо не съм пипал, предполагам ча са с общо захранване и как тъй единия работи а другите два не....
Драмата продължава... след обстоен преглед днес, установих че всичко си е о.к климатроника не изписва грешки, парното работи но няма управление на потоците за отделяне на струята към стъклото и краката т.е духа само в централните розетки, топло/студено клапата работи затваря отваря и е 6+ но другите две НЕ. пак разглобяване /а е зверски студ/ и отделяне на кутията потвързване към датчици, захранване, маси и прочие и каво???? оказва се че моторчетата тръгват правят около 1/3 от необходимия си ход и спират!!! Сега цялата кутия /3 мотора/ са при майстор за тестване незнам каво да очаквам, има ли някой който може да каже дали проблема не е в синхронизацията на управлението и моторите, има ли определено положение на климатроника при което трябва да се извърши разкачането на управлението и ако там съм сбъркал как да реша проблема[/b]
- viktor75bg
- Автомобил: WV Passat TD
- Двигател: 1994
здрасти брат ми по съдба...
Последна промяна от viktor75bg на Пет 04 яну 2008 19:20, променено общо 1 път.
- viktor75bg
- Автомобил: WV Passat TD
- Двигател: 1994
имам същия проблем с климатроника на моя голф2 не духа топло макар да влиза гореща вода, казаха ми няколко "майстора" да видим утре какво ще излезе:)знаеш ли някой маистор на климатици който няма да ме излъже в цената на ремонта? често се случва проблема да е незначителен,но монтьорите да раздуят цената по български
, а по лошо даже като не са наясно с проблема, да нанесът още вреди и най нагло да искат и заплащане...

Реших си проблема - след като повторно разглобих колата тестваха ми моторите и се оказа че са здрави минах на така известната система за решаване на проблеми удорма. оказа се че след всяко откачане на управлението на климатроника и последващото му закачане тръгва винаги от едно и също положение /градуси, auto, обдухване на краката и стъклото - едновременно/ чрез подаване на напрежение директно към моторите /двете най-крайни клеми на буксите/ напаснах клапите така както би трябвало да бъдат при стартиране на климатраника след поткачането му.
Тръгна - сега колата вече е събрана напълно и след като я покарах днес при -8 градуса се поуспокоих че бъхтенето си е струвало.
Успех на всички които се захванат с това начинание.
Тръгна - сега колата вече е събрана напълно и след като я покарах днес при -8 градуса се поуспокоих че бъхтенето си е струвало.
Успех на всички които се захванат с това начинание.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”