Какъв амортисьор да взема за POLO 1034куб.AAU, 94 година?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
polyabs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Какъв амортисьор да взема за POLO 1034куб.AAU, 94 година?

Мнениеот polyabs » Сря 02 яну 2008 0:00

Здравейте! Честита Нова 2008 година! Много здраве и безаварийно каране на всички! :lady_dance_party:
От месец отлагам един проблем: Седмица след като купих Половера, след 500 км каране преден десен амортисьор ми изтърва и вече доста се разхлопа. Доста се поохарчих около колата и вече и той дойде на дневен ред. Кажете как е по добре да търся оригинален немски втора употреба или нов. Има ли модел, номер или марка този чарк и какъв да търся. Полото е 1034 куб AAU комби, 94 год.
И една молба към Бургазлии - кажете един свестен сервиз в Бс където да го сменя.

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Сря 02 яну 2008 9:48

ЧНГ!!!

Koлега, искаше ми се да не ти развалям настроението, ама амартисьорите се сменят по два.
Земи си два маслени, че да ти вози малко по-меко.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 02 яну 2008 15:28

Чнг...
Освен че се сменят по 2 наложително е да се сменят още дребни но важни неща-тампони и прашници.
Аз лично след като смених предните(газови-изпуснали)с нови маслени-Монро,след 15тина хиляди осъзнах каква грешка съм направил :evil: :evil: .Просто преди смяната колата беше доста по стабилна при ултра високата скорост от 80-100км/ч :lol: :lol: :lol:
Така че-избора на марка трябва да е с лед доста събиране на инфо...
На мен смяната на предните ми излезна под 200кинта за двата.
А иначе във всеки по-оборудван сервиз ще ти вземат парите и ще свършат работа-не е голяма философия ако притежават обурудване!!!

Потребителски аватар
TheBoss
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 9A

Мнениеот TheBoss » Чет 03 яну 2008 0:05

Честита нова година на всички! Колега аз преди малко повече от месец смених на моето поло. Та амортисиорите ги зех за по 55 лв парчето маслени фирма не мога да ти кажа защото не я помна и смених и буферите
тях ги зех по 12 лв едното. И един съвет от мене по добре зимаи нови амортисиори а не втора употреба и сменяи и двата а не само единия. Успех!

Потребителски аватар
polyabs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот polyabs » Чет 03 яну 2008 14:41

Хайде кажете една марка амортисьори за моя модел Поло, някой дето е доволен. А има ли значение теглото на автомобила, мойто е комби?

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 03 яну 2008 15:17

BOGE, BILSTEIN, KAYABA
Ориг слагат на това Polo BOGE

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 03 яну 2008 20:13

Мойте ги Никси май от ауто+,имаха само един модел маслени.Марка незнам но вече 6 месеца доволен.

Потребителски аватар
polyabs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот polyabs » Чет 03 яну 2008 20:29

Значи за да не купя каквото не трябва,по добре в сервиза да си ги купят сами :)

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 03 яну 2008 21:06

polyabs написа:Значи за да не купя каквото не трябва,по добре в сервиза да си ги купят сами :)

В сервиза ще извадят книгата,ще погледнат и ще кажат...примерно...:
"Значи за твоята кола се препоръчват маслени "Монро",.......(некви италиански) и т.н.(дайте предложения за други марки,че аз не знам.... :oops: )
Има и газови...Боге,Закс,Билщайн...."
Евентуално решението ти ще бъде взето на финансов принцип.....както моето преди време.....
Най-отговорно заявявам-според мен маслените монро,които сложих на моята кола .....-е, няма такъв боклук......
Виж,откакто смених задните с газени Билщайн,положението се промени в пъти,особено като возя някой на задната седалка,или си пренасям разни неща(основно-талашитени обрезки за камината :D ),но пък предната ос сега е доста по нестабилна.....

Потребителски аватар
polyabs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот polyabs » Чет 03 яну 2008 21:57

chy написа:...............
Най-отговорно заявявам-според мен маслените монро,които сложих на моята кола .....-е, няма такъв боклук......
Виж,откакто смених задните с газени Билщайн,положението се промени в пъти,особено като возя някой на задната седалка,или си пренасям разни неща(основно-талашитени обрезки за камината :D ),но пък предната ос сега е доста по нестабилна.....

Значи е по стабилно и по добре с газови, но е по твърдо така ли да го разбирам?

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 03 яну 2008 22:03

polyabs написа:Значи е по стабилно и по добре с газови, но е по твърдо така ли да го разбирам?
Аха,поне така ми казаха...макар че мойто с маслените си е каручка от класа :D

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 03 яну 2008 22:47

maks написа:
polyabs написа:Значи е по стабилно и по добре с газови, но е по твърдо така ли да го разбирам?

Точно така-с това междуосие няма как да е другояче :wink:
Като караме една шепа кола-тва е положението!Ще цитирам Вили98 за багажника:"Като закъсаш някъде,хващаш полото за багажника,мяташ нагръб и продължаваш...."
По-добре,според мен,да е скокливо,отколкото кат духне вятър при 80км/ч да се чудиш как да я върнеш в платното mhihi :020:

Потребителски аватар
polyabs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот polyabs » Чет 03 яну 2008 23:56

Благодаря ви за съветите момчета. Страхотни сте! Отскоро съм във форума и ми е кеф да ви чета дори и теми, които не са по моите проблеми:) Надявам се началото на лятото да направим една ПОЛО среща и в Бургас и да се съберем да се видим. Покрай морето по може да се "излъжете" да дойдете :wink: И един последен въпрос: Каква е разликата в цената на газовите и маслените амортисьори?

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пет 04 яну 2008 2:27

polyabs написа:.....И един последен въпрос: Каква е разликата в цената на газовите и маслените амортисьори?

Когато(преди 2год)аз правих тая смяна разликата беше 25-30 кинта за 2та броя-мисля че разбираш защо сега ме е яд!!!

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пет 04 яну 2008 9:14

chy написа:
maks написа:

Точно така-с това междуосие няма как да е другояче :wink:
Като караме една шепа кола-тва е положението!/quote]Установих че точно това ми харесва в колата.Карах едно ауди,хубав просторен салон ама ни возията,ни начина по който взимаше завоите,нито как се чувствах вътре...просто харесвам малки коли.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”