"защита" на компютъра от вода? (побългаряване)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

"защита" на компютъра от вода? (побългаряване)

Мнениеот T.Spark » Чет 03 яну 2008 9:09

За две седмици дадох на дядо ми да ми кара колата (той неговата я удари пък аз не бях в БГ, както и да е...) Взех си я, карах си я и една сутрин гледам стърчи нещо до предното стъкло. :shock

Обяснението: Завалията решил да махне пластмасовата кора пред предното стъкло, защото гумения кант на кората не уплатнявал добре върху стъклото. (Добре!)

Мисълта: Можело вода да влиза и мокри (Абе... пак добре)

Маха и гледа, че механизма на чистачките, че и част от корпуса на моторчето не са скрити изцяло под ръба на стъклото. Видял и една черна пластмасова кутия вляво, от която излизат и влизат много кабели. И тя се подавала и можело да се мокри.
Усуквал корите, за да легнат плътно върху стъклото и да не пускат вода. Не станало.
Затова взел един найлон покрил горното, сложил кората и гУтоУ. Така карал 10тина дни.

Без да знам, покарах 2-3 дена и всичко си работи, ама как с найлон, бе. :eyecrazy :screwy

Какво ще кажете: :не: :да: :dontknow: :gruebel :no-no

Ч Н Г

ПС: Добре, че по стара българска традиция не го е "поправил" с тел.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 03 яну 2008 9:14

Върни всичко по старому и не се занимавай с глупости....всичко си е предвидено....това да не ти е руска кола,правена на литър водка....

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Чет 03 яну 2008 10:10

Априорно знам, че не му е там мястото. Никога няма сам да го сложа.

Сега обаче не виждам какво може да стане. Всичко под кората от 1994 насам е било изложено на всякакви атмосферни влияния (карана е в Алпите, немско). Кората си е деформирана, не уплатнява никъде и какъвто е ефекта ако е там, такъв е и ако я няма (уточнявам: в това и положение).

Тоя найлон е пълна селения обаче е факт (трудно ми е да го възприема още), че под него компа, кабелите, чистачките са сухи.
Водата се стича покрай тях си заминава.

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Чет 03 яну 2008 10:21

доколкото знам на г3 и предното стъкло е лепено тъй че тая кора не е за тва щот и при мен има дъга и не ляга плътно и си карам тъй(ся и него ли да мисля).пък КОМПота е херметиче тъй че толко лесно нема да влезе вода.ама както каза колегата върни сичко както си е оргинал :D

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Чет 03 яну 2008 10:45

Не обичам да приемам нещата за даденост: "така е, не може да е иначе" или щото някой казал.
За сега не виждам нищо лошо да седи там, пък и не чух причина да го махна.

martineli написа:доколкото знам на г3 и предното стъкло е лепено тъй че тая кора не е за тва...

...нещо не разбрах тази част

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”