Предна броня

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Предна броня

Мнениеот mafiacartel » Чет 03 яну 2008 16:07

Колеги с новата година настъпиха и нови проблеми. Преди 10 мин. на десен завой колата ми поднесе заради заледения терен и се удари в тръба служеща за мантинела. Бронята ми се изкриви навътре и се измести на дясно. Можели да се възатанови предишното и състояние и лесно ли се сваля? :? :cry:

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Чет 03 яну 2008 16:40

Някакви идей ? :roll:

Потребителски аватар
dsg1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dsg1980 » Чет 03 яну 2008 18:19

бронята се сваля лесно,отдолу има по 2 болта от двете страни и това е ,а за оправянето ги оправят с пистолет с горещ въздух!

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Чет 03 яну 2008 19:58

dsg1980 написа:бронята се сваля лесно,отдолу има по 2 болта от двете страни и това е ,а за оправянето ги оправят с пистолет с горещ въздух!

Колега благодаря за помоща ,а за пистолета с горещия въздух щях да го приложа днеска ,но небях сигурен дали ще стане.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Re: Предна броня

Мнениеот petko5 » Чет 03 яну 2008 20:05

mafiacartel написа:Колеги с новата година настъпиха и нови проблеми. Преди 10 мин. на десен завой колата ми поднесе заради заледения терен и се удари в тръба служеща за мантинела. Бронята ми се изкриви навътре и се измести на дясно. Можели да се възатанови предишното и състояние и лесно ли се сваля? :? :cry:

Бронята се сваля лесно, но има голяма вероятност да ти е мръднал рога на колата, а това е проблем, ще ти трябва стенд :roll:

Потребителски аватар
tear_drop_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tear_drop_ » Чет 03 яну 2008 20:53

Трябва да види и дали не е окривил предната греда (както бях направил преди около седмица), а и наистина е много възможно да е мръднал рога.Успех с ремонта :wink:

Потребителски аватар
mafiacartel

Re: Предна броня

Мнениеот mafiacartel » Чет 03 яну 2008 20:56

petko5 написа:
mafiacartel написа:Колеги с новата година настъпиха и нови проблеми. Преди 10 мин. на десен завой колата ми поднесе заради заледения терен и се удари в тръба служеща за мантинела. Бронята ми се изкриви навътре и се измести на дясно. Можели да се възатанови предишното и състояние и лесно ли се сваля? :? :cry:

Бронята се сваля лесно, но има голяма вероятност да ти е мръднал рога на колата, а това е проблем, ще ти трябва стенд :roll:

Ами удара беше лек и се разминах с хлътване на броня и счупен ляв мигач и счупени уши на фара.Несъм удрял гумата ,а като е погледнах от вътре нямаше нещо много тежко. Капака ми се затваря трудно заради ламарината на която е захваната ключалката и тя е леко изметната. Ще видим каква е работата като сваля бронята :? Дано не е нещо тежко. На прав път колата ми незанася нито наляво нито надясно.

Потребителски аватар
tear_drop_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tear_drop_ » Чет 03 яну 2008 21:20

Значи удара не е бил толкова тежък, че да укривиш гредата, а и да си, то най-вероятно ще е съвсем малко и ще може да се изправи от тенекеджия (аз нямах тоя късмет и купувах нова-65лв :cry: ). Нещо по-сериозно предполагам че може да има по вентилатора, а за капака - това ще ти е най-малкия проблем. :wink:

Потребителски аватар
tear_drop_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tear_drop_ » Чет 03 яну 2008 21:25

А да попитам от любопитство: как са пътищата при вас, щото тука в Търново е ад, карашв коловозчета или в "море" от сняг по малките улички. Както винаги всичко се чисти "редовно" :evil:

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Пет 04 яну 2008 0:09

Ами незнам скороста небеше по голяма от 20 км/h тъй като просто е бях пуснал по енерция в градски условия на заледен терен и просто поднесе и тряс.Вентилатора е добре както и всичко въте птосто бронята се е иместила и леко ми е подгънала отпреде калника до фара. Това е заради "хубавите" ни улици. А да и никакво доверие вече нямам в тия зимни гуми "Lassa".Предлагаха ми ги като за най-добрите в среден клас ,а излезнаха пълни боклуци.По миналата година карах с "Kormoran" и нямах ядове докато неги сложих за задни и отпреде сложих "Lassa". Пътищата колега са проходими при зимни условия. Не е както при вас данемога да тръгна пеша камоли с колата :( Времето и пътната обстановка се нормализирва ,но се очакват още валежи. Тука вече навсякаде е ледена пързалка,даже преди около час щяха да ме ударят странично добре че пикапа спря на 40 см от колата и то пак заради пътната обстановка. :evil: :evil: :evil: :evil:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”