При пълен завой надясно се чува силно еднокр. хлопане отпред

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Cupra
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cupra » Вто 20 сеп 2005 15:19

И при мен го има и на ляво и на дясно.Като правя маневри

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 20 сеп 2005 16:19

Точно за това говоря - като при ANNIHILATOR и icoGT. Особено силно се чува при бавно слизане назад от по - високо (изравнен тротоар пред гаража) и навит почти до край волан. Побърква ме всяка сутрин като тръгна на работа.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 20 сеп 2005 16:40

Без бой си признавам че и при мен е така,особено ясно е изразено при слизане назад с денивелация,примерно като вадя колата от гаража пред който има тротоар и към пътя има лек наклон.
По някой път това чукане се получава при тръгване напред,когато колата е стояла дълго време на едно място.
Мен специално не ме притеснява,защото на предишната ми кола(Кадет) пукаше по същия начин при същите обстоятелства,на един близък Кадета пука по същия начин като го вадя от гаража.
Не е възможно на три различни коли да има една и съща повреда.

Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andrey » Вто 20 сеп 2005 17:12

Хайде и аз да се включа в групата на "пукащите" - същият случай: при потегляне с навит волан. Само,че при мен се появи скоро и си мисля за шарнири. Но тъй като цялата предница си е отишла, скоро мисля да сменям поголовно....

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 21 сеп 2005 7:18

Еи най-сетне някои да ме разбере.Точно така е както е описал колегата "FELIPE", по думите на "kokovanev", "icoGT" И "Andrey" разбирам, че и при тях го има този проблем. Но според мене не е от Шарнирите.Дано да е от тях но единия го сваляхме гледахме и няма никакви проблеми. Чесно казано тъйкато и аз одавна го имам май ще спра да му обръщам внимание.А Ако все пак някой от вас си реши проблема нека каже как, че и другите да го оправим без да сменяме цели предници и в крайна сметка пак да пука.!!!

Потребителски аватар
Filcho
Автомобил: Passat 2003 LPG-BRC
Двигател: 2.0i ALT

Мнениеот Filcho » Сря 21 сеп 2005 9:03

Аз също съм забелязал такова пукане абсолютно както го описвате на Г3-1.4 без хидравлика на волана, чува се само отдясно и то на десен завой на заден ход, но не винаги, според мен е нещо в горната чаша на пружината на амортисьора или аксиалното лагерче което живее там в тампона. Същото пукане при същите условия и много по-силно имам на Опел Омега от доста време, на който са сменени предни амортисьори и пружини(защото бяха счупени естествено). Има нещо гнило там.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 21 сеп 2005 10:30

Аз съм напълно съгласен че най-вероятно пукането се получава от тези тампони в горния край на Макверсона.Но аз на моята ги сменях (поне я закарах и би трябвало да са ги сменили), но пукането си остана.Не че ме притеснява много но ме дразне.Действително се получава при навиване на пълен ляв или десен при маневра и при слизане или качване от нещо.Също така при мене не винаги се случва.Т.е. има случай когато пука и други когато не.!!!
Ако знаете само на колко места съм ПИТАЛЛ.И като видя да вдигат раменете и въобще не смея да си оставя и колата!!!

Последна промяна от ANNIHILATOR на Сря 21 сеп 2005 11:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Сря 21 сеп 2005 10:59

ANNIHILATOR написа:Аз съм напълно съгласен че най-вероятно пукането се получава от тези тампони в горния край на Макверсона.Но аз на моята ги сменях (поне я закарах и би трябвало да са ги сменили), но пукането си остана.Не че ме притеснява много но ме дразне.Действително се получава при навиване на пълен ляв или десен при маневра и при слизане или качване от нещо.Също така при мене не винаги се случва.Т.е. има случай когато пука и други когато не.!!!

При мен е абсолютно същото! Ходих на сервиз и те не можаха да разберат от какво е. :(

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 21 сеп 2005 19:59

FELIPE написа:Без бой си признавам че и при мен е така,особено ясно е изразено при слизане назад с денивелация,примерно като вадя колата от гаража пред който има тротоар и към пътя има лек наклон.
По някой път това чукане се получава при тръгване напред,когато колата е стояла дълго време на едно място.
Мен специално не ме притеснява,защото на предишната ми кола(Кадет) пукаше по същия начин при същите обстоятелства,на един близък Кадета пука по същия начин като го вадя от гаража.
Не е възможно на три различни коли да има една и съща повреда.

kris11 каза:
PS Да не ми се сърдят модераторите пак ,ч е пействам предно мнение , ама ми епо- лесно.
На времето го имах същият проблем с колата ми Фиат 125/говоря до 1997г. / Установих, че е от изсъхнала грес в шарнирите./стара/ И на мен ми се вземаше здравето.
Ябълките се трият един вид на сухо , а ако е поело и малко влага или вода става една мацания на грес с ръжда. Докато не се свестих да сложа по едни гресорки и да гресирам отвреме навреме.
Но това е неприложимо за VW а и други нови коли защото няма отвори с резба на болтовете .
Затова или караш докато се получи по-голям луфт или сменяш шарнирите с нови / ама паричките.... ./

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 21 сеп 2005 21:20

Ве и при мен го има това почукване отвреме навреме - дейби и Голфовете дейби, те май ще излязат всичките така - тракащи :lol: и ще трябва да им сменяме имената с нещо като TrackWagen. :D :D :D :wink:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пет 23 сеп 2005 15:44

Aaa момчета още един в клуба на тракащите..... при мен го има същото като навия наляво или на дясно докрай се чува силно изпукване/изкърцване/просвирване (не знам как да го определя)... обикновено става при тръгване след престой. Един приател изрази мнение че това е сервото което в крайни положения се претоварва... та така :roll:

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Пет 23 сеп 2005 16:00

Искам само да споделя да обърнете внимание и на лагерите на амотисьорите . Като си копувах Vento'то момчето което ми го продава ми каза че е сманил тези лагери и че имали 5 години гаранция .Аз не обърнах внимание за какво става дума , но приателчето дет беше с мене го попита и пича му обясняваше за някво пукане . В момента Vento'то не пука :!:

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Пет 23 сеп 2005 16:00

Aaaaa и аз с вас :twisted:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пет 23 сеп 2005 16:19

Момчета дайте да мислим логично!!!Значи при мене го прави само при маневра.На място веднъж на черен път за да ненатоварвам управлението въртях поне 5 пъти пълен ляв пълен десен!Въобще не пукна.Т.е. трябва да имаме навит волан в някоя посока и движение на колелото.Кой части са под напрежение и след завъртане на колелото и промяна на напрежението издават този звук.Някой беше писал лагерите на главината.Аз почвам да се съмнявам в тях.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Нед 25 сеп 2005 11:31

Днес и аз го чух - при десен завой и рязко тръгване от място. Нищо, че не съм с Голф. Какво ли е...?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”