При пълен завой надясно се чува силно еднокр. хлопане отпред
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Без бой си признавам че и при мен е така,особено ясно е изразено при слизане назад с денивелация,примерно като вадя колата от гаража пред който има тротоар и към пътя има лек наклон.
По някой път това чукане се получава при тръгване напред,когато колата е стояла дълго време на едно място.
Мен специално не ме притеснява,защото на предишната ми кола(Кадет) пукаше по същия начин при същите обстоятелства,на един близък Кадета пука по същия начин като го вадя от гаража.
Не е възможно на три различни коли да има една и съща повреда.
По някой път това чукане се получава при тръгване напред,когато колата е стояла дълго време на едно място.
Мен специално не ме притеснява,защото на предишната ми кола(Кадет) пукаше по същия начин при същите обстоятелства,на един близък Кадета пука по същия начин като го вадя от гаража.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Еи най-сетне някои да ме разбере.Точно така е както е описал колегата "FELIPE", по думите на "kokovanev", "icoGT" И "Andrey" разбирам, че и при тях го има този проблем. Но според мене не е от Шарнирите.Дано да е от тях но единия го сваляхме гледахме и няма никакви проблеми. Чесно казано тъйкато и аз одавна го имам май ще спра да му обръщам внимание.А Ако все пак някой от вас си реши проблема нека каже как, че и другите да го оправим без да сменяме цели предници и в крайна сметка пак да пука.!!!
- Filcho
- Автомобил: Passat 2003 LPG-BRC
- Двигател: 2.0i ALT
Аз също съм забелязал такова пукане абсолютно както го описвате на Г3-1.4 без хидравлика на волана, чува се само отдясно и то на десен завой на заден ход, но не винаги, според мен е нещо в горната чаша на пружината на амортисьора или аксиалното лагерче което живее там в тампона. Същото пукане при същите условия и много по-силно имам на Опел Омега от доста време, на който са сменени предни амортисьори и пружини(защото бяха счупени естествено). Има нещо гнило там.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм напълно съгласен че най-вероятно пукането се получава от тези тампони в горния край на Макверсона.Но аз на моята ги сменях (поне я закарах и би трябвало да са ги сменили), но пукането си остана.Не че ме притеснява много но ме дразне.Действително се получава при навиване на пълен ляв или десен при маневра и при слизане или качване от нещо.Също така при мене не винаги се случва.Т.е. има случай когато пука и други когато не.!!!
Ако знаете само на колко места съм ПИТАЛЛ.И като видя да вдигат раменете и въобще не смея да си оставя и колата!!!
Ако знаете само на колко места съм ПИТАЛЛ.И като видя да вдигат раменете и въобще не смея да си оставя и колата!!!
Последна промяна от ANNIHILATOR на Сря 21 сеп 2005 11:07, променено общо 1 път.
- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
ANNIHILATOR написа:Аз съм напълно съгласен че най-вероятно пукането се получава от тези тампони в горния край на Макверсона.Но аз на моята ги сменях (поне я закарах и би трябвало да са ги сменили), но пукането си остана.Не че ме притеснява много но ме дразне.Действително се получава при навиване на пълен ляв или десен при маневра и при слизане или качване от нещо.Също така при мене не винаги се случва.Т.е. има случай когато пука и други когато не.!!!
При мен е абсолютно същото! Ходих на сервиз и те не можаха да разберат от какво е.

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
FELIPE написа:Без бой си признавам че и при мен е така,особено ясно е изразено при слизане назад с денивелация,примерно като вадя колата от гаража пред който има тротоар и към пътя има лек наклон.
kris11 каза:
PS Да не ми се сърдят модераторите пак ,ч е пействам предно мнение , ама ми епо- лесно.
На времето го имах същият проблем с колата ми Фиат 125/говоря до 1997г. / Установих, че е от изсъхнала грес в шарнирите./стара/ И на мен ми се вземаше здравето.
Ябълките се трият един вид на сухо , а ако е поело и малко влага или вода става една мацания на грес с ръжда. Докато не се свестих да сложа по едни гресорки и да гресирам отвреме навреме.
Но това е неприложимо за VW а и други нови коли защото няма отвори с резба на болтовете .
Затова или караш докато се получи по-голям луфт или сменяш шарнирите с нови / ама паричките.... ./
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Aaa момчета още един в клуба на тракащите..... при мен го има същото като навия наляво или на дясно докрай се чува силно изпукване/изкърцване/просвирване (не знам как да го определя)... обикновено става при тръгване след престой. Един приател изрази мнение че това е сервото което в крайни положения се претоварва... та така 

- Ventoman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Искам само да споделя да обърнете внимание и на лагерите на амотисьорите . Като си копувах Vento'то момчето което ми го продава ми каза че е сманил тези лагери и че имали 5 години гаранция .Аз не обърнах внимание за какво става дума , но приателчето дет беше с мене го попита и пича му обясняваше за някво пукане . В момента Vento'то не пука 

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Момчета дайте да мислим логично!!!Значи при мене го прави само при маневра.На място веднъж на черен път за да ненатоварвам управлението въртях поне 5 пъти пълен ляв пълен десен!Въобще не пукна.Т.е. трябва да имаме навит волан в някоя посока и движение на колелото.Кой части са под напрежение и след завъртане на колелото и промяна на напрежението издават този звук.Някой беше писал лагерите на главината.Аз почвам да се съмнявам в тях.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”