Странен датчик или нещо друго.......?/проблема е решен/

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
trace
Автомобил:
Двигател:

Странен датчик или нещо друго.......?/проблема е решен/

Мнениеот trace » Чет 03 яну 2008 19:49

Здравеите колеги!
Честита Нова Година!
Пожелавам на всички здраве, щастие и безаварийно шофиране.
Моят проблем е ето това
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=206454&photo=2
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=206454&photo=3
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=206454&photo=4
не знам къде стой и за какво служи и си мисля че от тази мъничка гадинка нямам топло в колата /предишният собствений е сменил термостат,водна помпа и радиаторче на парното/, и нормална ли е тази кафява субстанция до тръбите който минават от долу?
Ако някой има някаква идея за какво служи и къде стой ще имам да черпя много.
ПАСАТЧЕТО е модел B3 1991 и е с климатроник ето и негова снимка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=206454

Последна промяна от trace на Чет 24 яну 2008 23:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 03 яну 2008 21:12

Този климатроник не е оригинален а е "насаждан" като за начало.Което ми изчерпва познанията понеже моя е оригинален (на Валео) и бих могъл да погледна ама няма да е същото (дори само по снимките виждам убииствени разлики в конструкцията).Ако беше оригинален щях да ти кажа как се четат грешките за да каже този датчик поне за какво е оттам да се ориентираме къде седи.По повод тръбите идея нямам какво е това по тях но не мисля,че е нормално да го има ако не е сложено допълнително за нещо.От самите тръби няма как да е - те са алуминиеви а фреона е газ и ако изпуска няма да остави следи или поне не такива.
Опитай се да кажеш някаква марка и модел на климатроника за да може някой колега със същия да даде повече информация за четене на грешки,принцип,конструкция и т.н.
Успех!

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Чет 03 яну 2008 21:36

Само да вмъкна, че по тръбите на климатиците тече (когато е течен) смес от фреон и специално масло, чиято цел е да се смазва компресора, защото системата като цяло е затворена. Когато се спука тръба освен фреона, който се изпарява веднага и не се забелязва, започва да изтича и маслото, което принципно омазнява около дупката. Съвета ми към колегата trace е да пипне тръбите там да види дали е мазно, за да разбере дали не изпуска фреон. Успех

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 03 яну 2008 22:26

ABSOLUT написа:Само да вмъкна, че по тръбите на климатиците тече (когато е течен) смес от фреон и специално масло, чиято цел е да се смазва компресора, защото системата като цяло е затворена. Когато се спука тръба освен фреона, който се изпарява веднага и не се забелязва, започва да изтича и маслото, което принципно омазнява около дупката. Съвета ми към колегата trace е да пипне тръбите там да види дали е мазно, за да разбере дали не изпуска фреон. Успех

Това не съм го знаел....Благодаря за информацията! :!:

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен датчик или нещо друго.......?

Мнениеот Plarol » Пет 04 яну 2008 3:15

trace написа:
Моят проблем е ето това
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=206454&photo=3
не знам къде стой и за какво служи и си мисля че от тази мъничка гадинка нямам топло в колата

Това трябва да е температурен датчик, който стои някъде във въздуховодите.Търси някъде направена дупка в тях и това да може да влезе там :D .
Малка е вероятноста това да е причината за проблема.

Потребителски аватар
trace
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trace » Пет 04 яну 2008 20:47

Благодаря много за информацията. :D
Утре ще се опитам да го разглобя и да се помъча да видя каде влиза или поне да видя каква марка/модел/ се води. А това което ми се стори теч се оказва някаква странна субстанция която има в нея нещо като конци, гума и лепило и е около тръбите, но не тече нищо което за момента е добра новина :lol:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 04 яну 2008 23:43

Щом е сменян радиатора най-вероятно е бил протекъл, ако не са оправени клапите за топло-студено и за разпределението на въздуха предполагам е издухал дунапрена от тях и сега е нормално да не духа топло както трябва.
Също така има вариант за кофти радиаторче, както и проблем със самите моторчета на климатроника.

Потребителски аватар
trace
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trace » Чет 24 яну 2008 23:29

Специални благодарности на °niksi° :да:
Сега си :drive по потник и вътре е Африка.

Върни се в “Passat”