Колеги,
днес бях на сервиз в Unitrade-X заради проблемната работа на двигателя ми когато е студен.
Казаха ми че два от кабелите към свещите е добре да се сменят.
Диагностика ми каза че вакумната мембрана на механиката за променлива дължина на смукателния колектор не бачка и е за смяна, а цената и е доста солена.
Колата е Голф 3, 96г., 101к.с., AFT мотор.
Колата се кара изцяло на бензин.
Какво точно прави този вакум и какво влияние указва върху работата на мотора?
Вакум за пром. дължина смук. колектор на Голф3, AFT
-
miroslavg111
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вакум за пром. дължина смук. колектор на Голф3, AFT
Последна промяна от miroslavg111 на Пет 04 яну 2008 14:17, променено общо 2 пъти.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Тая пишка променя пътя на въздуха в колектора и е една от системите,способстваща да се изстискат 100 коня от 1.6 на 5500 об. без нагнетяване.
Питай колко струва в Елиткар
.То е ясно,че оригиналното ще е скъпо.Пък е един нищо и никакъв вакуум регулатор... като на Москвич делкото.
Ей тва му е оригиналния номер : 037129061A
Питай колко струва в Елиткар
Ей тва му е оригиналния номер : 037129061A
-
miroslavg111
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси колега,
Не съм карал други тройки за да сравня вървежа, ама все ми се струва че тази кола не върви като за 101 коня (преди съм карал Голф 2, 1.6i, карбуратор и ми се струва че дърпаше повече от сегашната).
Не съм карал други тройки за да сравня вървежа, ама все ми се струва че тази кола не върви като за 101 коня (преди съм карал Голф 2, 1.6i, карбуратор и ми се струва че дърпаше повече от сегашната).
Последна промяна от miroslavg111 на Пет 04 яну 2008 13:51, променено общо 1 път.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
miroslavg111 написа:Мерси колега,
Не съм карал други тройки за да сравня вървежа, ама все ми се струва че тази кола не върви като за 101 коня (преди съм карал Голф 2, 1.6i, карбуратор) и ми се струва че дърпаше повече от сегашната.
За да върви трябва всичко да му е наред,а обикновено все има нещо дето не е.Моята си върви добре.
Г3 е с 200кг по-тежък от Г2
-
miroslavg111
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
miroslavg111
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Спретнах една бърза проверка по магазините за части.
Оказа се че Pierburg вече не го произвеждат.
Където се предлага е само оригинален.
Ако сравняваме стандартната цена (без отстъпки) в Unitrade-X/Сакар Ауто е най-изгоден - 280лв., като се дава поръчка и се чака доставка.
Алтернативата е втора употреба, където идва приблизително на половината пари (100-150 лв). Като се замисля обаче - каква е гаранцията за точно такъв детайл - днес работи, а утре се прецаква точно както и сегашния ми вакумен регулатор...
Според мен най-добре нов.
P.S. Егати цените
Оказа се че Pierburg вече не го произвеждат.
Където се предлага е само оригинален.
Ако сравняваме стандартната цена (без отстъпки) в Unitrade-X/Сакар Ауто е най-изгоден - 280лв., като се дава поръчка и се чака доставка.
Алтернативата е втора употреба, където идва приблизително на половината пари (100-150 лв). Като се замисля обаче - каква е гаранцията за точно такъв детайл - днес работи, а утре се прецаква точно както и сегашния ми вакумен регулатор...
Според мен най-добре нов.
P.S. Егати цените
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Това наистина е адски скъпо....тия хора добре ли са?
Аз бих го изкормил...,а клапите бих дал на макс.отворени,все едно постоянно газиш газта.Ако искаш пробвай (така и така ще чакаш доставка...).Ако не е добре - в другото максимално положение.Ако пак не е добре - в средата.Не знам обаче дали компира няма да почне да трупа грешки ама едва ли.
Я вземи провери дали не може да се пригоди вакуум от делко на руски автомобил - така и така този вакуум работи когато един соленоид "отпуши" маркуча към вакуума от колектора, мисля си че има достатъчен ход руското чудо.
Аз бих го изкормил...,а клапите бих дал на макс.отворени,все едно постоянно газиш газта.Ако искаш пробвай (така и така ще чакаш доставка...).Ако не е добре - в другото максимално положение.Ако пак не е добре - в средата.Не знам обаче дали компира няма да почне да трупа грешки ама едва ли.
Я вземи провери дали не може да се пригоди вакуум от делко на руски автомобил - така и така този вакуум работи когато един соленоид "отпуши" маркуча към вакуума от колектора, мисля си че има достатъчен ход руското чудо.
- mitkobombata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега имам абсолютно същия проблем. Когато колата е студена и давам газ то колата започва да пресецва леко да се спъва и да губи мощност. Имам наблюдение 1 2 пъти когато си играх с този клапан да го растрия малки т.е ръчно го прибутвам когато колата не е запалена. Този проблем изчезва временноо.
(( за ден два. Все си мисля да проверря този калпан колко пари е но все непоглейдам вече година. Вече свикнах с проблема. Все пак небях сигорен че е от него но ето виж явно съм бил почти прав. Ходих на диагностика в софия ( него оправиха този проблем ) ходих в Плевен (пак него оправиха) за това бях свикнал .
Ще видя съвета на този човек да го игнорирам и да го оставя в МАКС положение. Ако има такъв шанс де.
А за вървенето верно когато го прави този проблем колата неможе да върви както трябва и когато е заграля има някакви спъване от време на време.
Това е от мен незнам дали дадох съвер по скоро дадох мнение но все пак мерси .! надявам се тема да продължи.
МОтора ми е АФТ
Ще видя съвета на този човек да го игнорирам и да го оставя в МАКС положение. Ако има такъв шанс де.
А за вървенето верно когато го прави този проблем колата неможе да върви както трябва и когато е заграля има някакви спъване от време на време.
Това е от мен незнам дали дадох съвер по скоро дадох мнение но все пак мерси .! надявам се тема да продължи.
МОтора ми е АФТ
-
miroslavg111
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Шах с пешката
Днес чух още една версия за функцията на този вакум и управлението на дължината на колекторните тръби. Казаха ми че това оказва влияние в различни надморски височини и не играе роля за работата и динамиката на двигателя.
Къде е истината
P.S. Смяната на всички кабели на свещите с нови като че ли даде резултат - сега двигателя работи по-добре когато е студен.
Ако някой има нужда от ползвани, но добри кабели (без двата най-дълги кабела) - да каже.
Къде е истината
P.S. Смяната на всички кабели на свещите с нови като че ли даде резултат - сега двигателя работи по-добре когато е студен.
Ако някой има нужда от ползвани, но добри кабели (без двата най-дълги кабела) - да каже.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
информация за истинското предназначение на тая шашарма има само ФВ а те няма да я изплюят ако ще-квото ще!
факт е че АЕК работи без тва чудо а и той е също толкова коне. факт е и че на АФТ дроселклапата е бая по различна и си мисля че е подчинена точно на това нещо разликата.
не знам дали една конверсия от морга АФТ->АЕК няма да излезе по евтино с все сички анджаклами отколкото да се купува тая диамантена джвръкня...
факт е че АЕК работи без тва чудо а и той е също толкова коне. факт е и че на АФТ дроселклапата е бая по различна и си мисля че е подчинена точно на това нещо разликата.
не знам дали една конверсия от морга АФТ->АЕК няма да излезе по евтино с все сички анджаклами отколкото да се купува тая диамантена джвръкня...
-
miroslavg111
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- zeroheat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Вакум за пром. дължина смук. колектор на Голф3, AFT
здравейте колеги,
и аз имам почти същия проблем, понеже не намерих тази тема направих моя:
viewtopic.php?f=5&t=113280
има снимки
обаче все още не намирам решение на проблема.
Тук някой писа, че на диагностиката му е излязла грешка за тоя регулатор. Аз правих няколко пъти диагностика, но никога не ми е излизала такава грешка.
Питането ми е как може да се провери тая вакуумна система дали функционира наред.
Има ли някой с мотор като нашите(AFT) и това нещо да му работи на 6?
благодаря предаврително
и аз имам почти същия проблем, понеже не намерих тази тема направих моя:
viewtopic.php?f=5&t=113280
има снимки
обаче все още не намирам решение на проблема.
Тук някой писа, че на диагностиката му е излязла грешка за тоя регулатор. Аз правих няколко пъти диагностика, но никога не ми е излизала такава грешка.
Питането ми е как може да се провери тая вакуумна система дали функционира наред.
Има ли някой с мотор като нашите(AFT) и това нещо да му работи на 6?
благодаря предаврително
- zeroheat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Вакум за пром. дължина смук. колектор на Голф3, AFT
здравейте отново
значи преди няколко дни разгледах тая вакуумна система и ми жъзникнаха няколко въпроса.
Значи тази мембрана работи на вакуумен принцип. Вакуума идва от показаното на фигурата с номер 29 ако не се лужа. Сега въпросът ми е то откъде взима вакуума?
има една тръбичка зад това устроиство, която отива към двигателя. Оттам ли идва вакуума и това устройство да го ппуска в определен момент към тая диафрагма и да отваря по този начин клапаните?
Консултирах се с един приятел и той форумджия и ми каза, че при подаване на много газ(почти до долу) нямало разлика в наляганията или по важното нямало начин да има вакуум от двигателя.
Как мислите вие по този въпрос?
значи преди няколко дни разгледах тая вакуумна система и ми жъзникнаха няколко въпроса.
Значи тази мембрана работи на вакуумен принцип. Вакуума идва от показаното на фигурата с номер 29 ако не се лужа. Сега въпросът ми е то откъде взима вакуума?
има една тръбичка зад това устроиство, която отива към двигателя. Оттам ли идва вакуума и това устройство да го ппуска в определен момент към тая диафрагма и да отваря по този начин клапаните?
Консултирах се с един приятел и той форумджия и ми каза, че при подаване на много газ(почти до долу) нямало разлика в наляганията или по важното нямало начин да има вакуум от двигателя.
Как мислите вие по този въпрос?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”