:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Новото Поло...дали ще е удачна покупка ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Чет 03 яну 2008 16:45

zaro написа:Абе вече трети месец карам такова клио, 2005 година, взех го на 57 хиляди, сега е на 65хиляди.
Кво да ти кажа, да дадеш толкова пари за тая кола е безбожие. mhihi mhihi mhihi

Айде пак... Колегата говори за НОВА кола, на 0-100км. пробег.... има малка разлика, нали.....

Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OldSchoolPassat » Чет 03 яну 2008 17:16

Май трябва да сменим името на темата на "Хубава нова кола до 20 хиляди лева, мит или реалност" хихихи

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Чет 03 яну 2008 17:24

1......за нова кола 30000лв в абсолютен минимум, иначе все си лишен от нещо, било някоя екстра или пък компромис с мотора......
2......колегата Wili98 нещо се изказа за колите от "горния клас, втора ръка".....аз лично бих си взел точно такава, и причините са няколко:
* има повече глезотийки
* мотора може да е какъвто искаш
* няма задължителното гаранционно обслужване на ненормални цени
....естествено говорим за кола, която си струва парите и даже е малко отгоре, а не за Г4 за 8000лв, ами няма какво да очакваш от нея, сигурен съм че ако Г4 се продава за 14000лв всичко му е перфектно, ама нали ние по български все гледаме "да е на далавера" и затова после берем ядове.....
п.п. лично мое мнение, с което не ангажирам никой
п.п.п. колите от малкия клас не стават :lol:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Чет 03 яну 2008 17:25

Колега, просто се опитвам да те предпазя от грешката която аз направих - взех нова МАЛКА кола, което е супер, но ако е втора кола в семейството или ако ти трябва настина само за градско... А ти говориш и за дете... за това си трябва багажник и то голям. Ако бяхме с нормални доходи, ок, взел си малка кола, след 3 години ти отеснява и купуваш по-голяма НОВА. Да де ама в БГ не е така, освен ако не си хванал някой за нещото и не получаваш 7-8 000 лв. на месец (пожелавам го на всеки..). Факта обаче, че гледаш Поло, а не Голф или Джета говори, че не намираш парите на улицата, така, че мнооого добре прецени, и въпреки протеста на Вили, помисли и за нещо на 2-3 години.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 03 яну 2008 17:35

mladvampirTDI написа:.......

Абсолютно съм съгласен с тебе! Точно това е моята позиция.
А относно клиото - извинявай ама във фирмата земахме 8 клиото на по 2 години и на по 20 - 30 хиляди за цифра коята беше няколко пъти по ниска от цената за нова. Със сервизна книжка и така нататъка с остатъчна гаранция. Покараха ги колегите малко и се почна - стоп машинки - дай наедро, копчета за ел стъклата - дай няколко, джоистици на волана, това онова. Такава кола е доста по добре според мене да се купи втора употреба именно от тез дето казваш че им омаляват и могат да си купят нови, на цена доста по ниска от обявената за нова, да се отстранят тез нейзправности дребните дразнещите дето така или иначе ще се появят и да си караш.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 04 яну 2008 11:19

явно аз съм някъв карък..
купих си турско рено ..
с такъв двигател какъвто исках, с максимално оборудване
за всичко 20 500 лв /в това се включва всичко...застраховки+пълен резервоар нафта+почерпката/
това беше далечната 2004г.
колата в момента е на 80 хиляди,
единственото което едва сега ще правя.., е смяна на термостат+охл. течност..щото отваря на 80гр. и е вдигнала разхода на колосалните 6.5 градско в Сф - Младост - Димитър Петков пазара.
Нито копчета ми са се чупили, нищо...даже и окачване още не съм пипал.. при все че прихлопва...

Та.:
Избрах си
цвета, оборудването, джантите, музиката.. двигателя.!

На кола на старо кво ще избереш, че ми е малко чудно..
ще избереш от по-малко скапаното...

при положение, че по това време гледах Венто 96-97 TDI за 10 хилки на пазара...
и в последствие 1000 кинта застраховка, и още 1000 да го позакрепиш...
е айде не мерси.!
1 намерих читаво за 4 месеца.. и то беше на 350 000 +....

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пет 04 яну 2008 12:19

ЗА рено клио символ

няма ама няма такова дърво, пластмаса уникална. Като затворих леко вратата, така се раздрънча, че щеше да се разпадне, Хипер ниско и тясно е. Евтинията си личи от 10 км, От едно леко чукване замина целия заден стоп. Това да ми каже некой на ти го, дай ми голфа си- ще му кажа- оди бегай се снимай
КЛИО СИМВОЛ е най-големия боклук, в който съм се возил.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пет 04 яну 2008 12:48

dude написа:ЗА рено клио символ

няма ама няма такова дърво, пластмаса уникална. Като затворих леко вратата, така се раздрънча, че щеше да се разпадне, Хипер ниско и тясно е. Евтинията си личи от 10 км, От едно леко чукване замина целия заден стоп. Това да ми каже некой на ти го, дай ми голфа си- ще му кажа- оди бегай се снимай
КЛИО СИМВОЛ е най-големия боклук, в който съм се возил.

Рядко коментирам автомобили, различни от VW, но в случая съм напълно съгласен с теб! НЯМА, ама няма такова дърво! Мъчих се с него денем, а вечер си карах за кеф старата печка в Гаража... Ами честно да ви кажа, не бих купил Рено Клио Симбол... Онзи униклано дразнещ звук, който "гали" ухото при включен мигач, онази скърцаща пластмаса на кола производство 2006 г., изключителна неманервеност, издути габарити и тн... С две думи: наказание!
По темата: аз не бих купил чисто нов автомобил... Първоначалната инвестиция не може да бъде оправдана, освен ако колата не минава над 30-50 000 км годишно! Ако е така, то смело купувай нова кола, ако не - аз бих предпочел една "втора ръка" кола на 3-4 години - имаш по-голям избор от марки, модели, двигатели, оборудване и тн.

Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OldSchoolPassat » Пет 04 яну 2008 15:34

Добре де, според вас няма ли вариант в който читава малка семейна кола да се намери за към 20 хиляди лева +- 2 хиляди ?!

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 04 яну 2008 16:16

OldSchoolPassat написа:Добре де, според вас няма ли вариант в който читава малка семейна кола да се намери за към 20 хиляди лева +- 2 хиляди ?!

Личното ми мнение без да искам да ангажирам никои с него е че ще останеш разочарован.
Най добре вземи полото, джиткай една година и го дай на жената,пък да сме живи и здрави да си позволиме нови убави автомобили и малко да ни се стегнат официалните дистрибутори със гаранционното и след гаранционно обслужване, че в момента е под всякаква критика:)

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 04 яну 2008 21:00

OldSchoolPassat написа:Добре де, според вас няма ли вариант в който читава малка семейна кола да се намери за към 20 хиляди лева +- 2 хиляди ?!

колега аз сxщо карам VW ,но личното ми мнение и какво бих направил:
за 23000 24000 бих си купил Toyota Avensis и то D4D......

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пет 04 яну 2008 21:06

Matematiks написа:

:shock :shock :shock От къде ще го купиш новия авенсис за тези пари да си купя и аз.... а за стар, айде нема нужда.... за тези пари може Пасат да си вземе човека, или ако му е гоям много - Голф

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 04 яну 2008 22:45

mladvampirTDI написа:
Matematiks написа:

:shock :shock :shock От къде ще го купиш новия авенсис за тези пари да си купя и аз.... а за стар, айде нема нужда.... за тези пари може Пасат да си вземе човека, или ако му е гоям много - Голф

аз си мисля, че един наш познат направи добра сделка - 18К за Авензис на 3г и 37К км, а ти? :)

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Съб 05 яну 2008 15:06

restless написа:
mladvampirTDI написа:
Matematiks написа:
OldSchoolPassat написа:Добре

Хахахахахахахахаха, не ме разсмивай моля те..... хаахахахахахахахаха. Добра сделка.... хахахахах та тоя дето му я продаде в Тойота му даваха максимум 10К хахахаха, ама лапнишарана нали искаше да се мери с мен, как аз ще купя тойота, а той ще кара ситроен... хахахаха ама нали е стиснат, как да си купи нова... та после приказки от 1001 нощ - шефа на БТК видите ли не искал авенсиса а си взел Корола и подарява за 20К а не нза 17К Авенсиса на нашия човек....
Чаво, аре сига си вярвал на празни приказки.

А за колегата с избора... какво реши колега, сподели...

Потребителски аватар
Stiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stiks » Съб 05 яну 2008 16:28

абе колега за някое ауди А3 не си ли се замислял ? 2002-2003 може да се намерят за по 20к че и надолу с един куп екстри и някое хубаво ТДи :roll:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”